Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sosial angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sosial angst

april 13 2019 - 19:14
Hei.
Så jeg har aldri fått en diagnose, men er sikker på at jeg har angst og sosial angst. Jeg er J16 og livredd for mennesker generelt. Hver gang det ringer på døren får jeg helt panikk, og jeg løper som oftest og gjemmer meg. Det har vært tilfeller hvor jeg har vært hjemme alene, det har ringt på døren og jeg har fått panikkanfall og begynt å grine.
Itillegg er jeg veldig redd i store folkemengder. Jeg føler alle ser på meg og dømmer meg. Jeg tar aldri buss eller tog alene og når jeg går et sted går jeg alltid veien med minst mennesker, uansett omvei eller ikke. Samtidig, når jeg går forbi noen får jeg veldig panikk. Jeg vet aldri hvor jeg skal se, jeg føler jeg går rart og jeg holder pusten.
Har snakket med foreldre om dette og vet at de støtter meg og vil hjelpe meg, men får som oftest svar på at "det er mange som har det slik." Har også snakket med helsesøster, men snakking med profosjonelle folk er ikke helt min greie. Noen som sliter med det samme som evt har tips?
Avatar

hmmmmm

april 13 2019 - 22:16
jævlig er det
helst proffe som kan hjelpe
dessverre
de kan plukke ting litt fra hverandre
finne årsaker osv
en ting som har hjulpet meg masse
knytte nevene kjenne styrken
jeg kan forsvare meg
jeg er ingen forsvarsløs gutt lenger
kobler inn fornuften liksom ;)
Avatar

Hei

april 23 2019 - 18:24
Har selv vært på psykiatrisk sykehus.Det høres kanskje skummelt ut , men det er nok ofte ikke sånn.Kanskje du kan bli lagt inn.Der kan du få faglig hjelp og møte personer med lignende problematikk.Mennesker med ulike problemstillinger.Regner med at du sliter på skolen.Får du diagnose så kan du kanskje i fremtiden jobbe på en vernet bedrift.Hvis det går bra , kan du kanskje begynne å jobbe i vanlig jobb.Et annet alternativ er å jobbe på både vernet og vanlig job.Jeg jobber i matbutikk to ganger i uken og tre ganger i uken på vernet bedrift.Jeg strøk i flere fag på videregående og fullførte aldri.Det er nok vanskeligere å komme inn på psykiatrisk sykehus enn da jeg var innlagt.Kanskje du kan få faglig hjelp , samtidig som du bor hjemme hos foreldrene dine.Hvis du får diagnose så kanskje du kan treffe andre med lignende problem på et aktivitetshus for folk med psykiske problem?Vet ikke om det er slikt tilbud der du bor.Tror du kan jobbe på vernet bedrift selv om en ikke har vært på psykiatrisk sykehus.Der er det lette oppgaver og noen ganger noe vanskeligere.En kan i en viss grad velge hva en vil gjøre.Det er ikke store krav der til effektivitet, men vil en være effektiv så kan en være det .Jeg liker å være effektiv, selv når jeg jobber på vernet bedrift.Har en en dårlig dag , er det mulighet for å ikke komme på job.Det avhenger også av om oppgaven(e) en har kan erstattes av andre.Må ta med at det kan være kø for å komme inn på vernet bedrift.Begynner du i vernet bedrift en gang anbefaler jeg at du prøver å jobbe raskt.Med bra skussmål derfra kan det bli lettere å komme ut i vanlig job.
Til forsiden