Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sosial angst og venner

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sosial angst og venner

april 27 2018 - 09:32
Hei

jeg har slitt med sosial angst og prestasjonsangst hele mitt liv, men det har toppet seg de siste par årene. å jeg gikk skikkelig på veggen for noen måneder siden. klarte ikke lenger å gå på jobb, hadde et skikkelig sammenbrudd å vært deprimert siden. jeg går i behandling og håper på at jeg kan bli bedre. skal begynne på skolen igjen til høsten, så håper virkelig jeg klarer å få til det her.

har også mistet kontakten med alle vennene mine. da jeg har unngått så og si alle rundt meg bortsett fra samboer og nærmeste familie i en lengre periode. vær gang noen ringte meg eller ville finne på noe, vegret jeg meg for å avtale tid til å møtes og ofte tok jeg ikke kontakt tilbake i det hele tatt. nå henger jeg nesten bare med kjæresten min, og søsteren min en gang i blandt. hadde en konstant følelse av at alle krevde noe av meg, å ble utslitt bare av tanken på å skulle finne på noe. å nå har jeg ikke snakket med mine 2 bestevenner på snart 1 år, å andre venner over 2 år.

jeg føler veldig på dette at jeg ikke kan ringe noen av vennene mine lenger å savner å bare gå å ta en kaffe eller gå en tur sammen med en venninne. å ikke noe press rundt det at vi må møtes flere samtidig og og gjøre masse hele dagen eller kvelden. men bare et lite kafebesøk ikke noe mas eller press om noe mer hele tiden. jeg makter rett og slett ikke så mye av gangen for tiden, da jeg nå prøver å dra meg selv opp av grøfta små skritt av gangen.

det er første gang jeg skriver her, å vet ikke helt hva jeg kan forvente av dette, men ønsket bare å lufte dette her, da jeg skammer meg veldig over tanken på å være venneløs føles det ut som. å ønsker å kanskje komme i kontakt med noen hyggelig jenter som kan relatere seg og forstå litt av dette som kanskje ønsker å eventuelt møtes en gang.

jeg er forresten en hyggelig og veldig sosial 25 årig jente egentlig, som nå nylig har innsett at hun savner gode venninner og at det er på tide å sakte men sikkert prøve å begynne å leve igjen.
Avatar

Re: Sosial angst og venner

mai 19 2018 - 18:50
Hei, hyggelig jente på 25 :)

Innlegget ditt traff meg dypt, for jeg kan kjenne meg så godt igjen i det du skriver. Jeg forstår at det må føles ensomt for deg, og at du savner å ha en venninne å kunne ringe til eller bare ta en kaffe med.

Jeg har også mistet mange av mine venner (og potensielle venner) på grunn av angsten min. Nettopp fordi jeg så mange ganger har avlyst avtaler, fordi jeg ikke har orket å møte opp. Og når det gjentar seg gang på gang, så slutter folk til slutt å spør, naturligvis. På en måte var det det jeg ville, at folk skulle slutte å invitere meg på ting, så jeg slapp å avlyse avtaler mer. Det gav meg så dårlig samvittighet å gjøre det hele veien. Men samtidig så ønsket jeg jo at de skulle invitere meg og inkludere meg, fordi jeg ville bli husket på. Og det at de ville ha meg med, var en bekreftelse for meg at de likte meg!

Kanskje du kan ta opp igjen kontakten med en av de gamle venninnene dine og fortelle henne hvorfor du distanserte deg, slik at hun kan forstå hvorfor dere mistet kontakten? Og så kan dere bygge opp igjen vennskapet derfra? Kommunikasjon er jo nøkkelen til alt. Har du prøvd det?

Om du vil prate med meg, kan du kontakte meg her ved å legge meg til som venn.

Håper du finner ut av det.
Til forsiden