Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sosial angst og tanker om arbeidslivet? :)

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sosial angst og tanker om arbeidslivet? :)

nov 7 2012 - 23:16
Nå er tiden kommet for at mitt barn skal starte i barnehage og jeg skal ut i jobb igjen. Jeg hadde egentlig håpet å vente til vi flyttet tilbake til byen hvor vi bodde før, så jeg hadde sluppet å måtte "etablere" meg her og kanskje måtte bo her lenger enn nødvendig. Men nå må jeg altså få ut finger'n..
Saken er at jeg vil jo ut i jobb, men den sosiale angsten begrenser veldig hva jeg kan gjøre! Jeg har ikke fullført utdannelsen min, har bare masse ulik arbeidserfaring, fra "ett år her og ett år der".
Butikkjobber er helt uaktuelt, det er for sosialt. Masse kunder og man må prate med mange. Samme med servitøryrker.
Enten må jeg jobbe på ett lager/kontor/hjelpepleie hvor jeg slipper å være "ansiktet utad" eller i ett sted hvor man kan være i aktivitet, og ikke bli stående stille ved ei kasse å vente på kunder.

Dere med angst, hvordan tenker dere ift. jobber? Hvilken retning ville dere valgt, om dere skulle latt angsten "bestemme"? Hva ville dere tatt i betraktning?
Avatar

Re: Sosial angst og tanker om arbeidslivet? :)

nov 8 2012 - 11:12
Det var et gått spørsmål!.

Jeg kjente meg igjen i det du skrev.

Jeg sliter også med sosial-angst..og det er leit å ha det sånn, men godt å vite
at man ikke er alene om det!.

Hilsen, "C".
Avatar

Re: Sosial angst og tanker om arbeidslivet? :)

nov 8 2012 - 11:15
Jeg mener, GODT..hadde et lite skrivefeil, hehe..

Jeg tror det viktigste er å finne en jobb som man kan trives med.

Man gjør det best der man trives...ellers ville det bare krølle seg.
Avatar

Re: Sosial angst og tanker om arbeidslivet? :)

nov 8 2012 - 15:20
hei! :)
Jeg kjenner meg absolutt igjen i problemet ditt. Sliter også med blandt annet sosial angst og det å være på utkikk etter jobb er letter sagt enn gjort syntes jeg.

For min situasjon akkurat nå tror jeg det viktigste er at jeg har faste folk å forholde meg til som jeg trives sammen med. Det at arbeidsdagen er ganske rutinemessig og forutsigbar sånn at jeg vet hva jeg går til på forhånd er og viktig. Hvertfall til en viss grad da. Tenker at en vikarjobb en eller annen plass kanskje ville fungert. Mange steder trenger jo mye hjelp fra vikarer, så det ofte er mulighet til å få jobbe så og si fullt om man ønsker det. Samtidig så har man og mulighet til å si nei om man blir ringt etter og man ikke føler seg i form akkurat den dagen. Tror den følelsen av å kunne styre ting mer selv hjelper mye for meg. Slippe det forventningspresset som jeg tror jeg ville følt hvis jeg visste at mange var avhengig av meg og forventet at jeg skulle møte på jobb til en fast tid hver dag for eksempel.

Tror hvertfall det er der jeg må starte.. En mindre stilling eller ringe vikar så jeg ikke tar et for stort skritt av gangen. :-) Prøver å manne meg opp til å få ringt en mulig arbeidsplass nå, men hjelp så vanskelig det skal være. Jeg har jo SÅ lyst, bare mange dumme tanker og følelser som stopper meg.

Litt av problemet mitt sett bort i fra sosial angsten, eller mulig det er en del av angsten dette og, men jeg er liksom redd for å ikke strekke til. Redd for å gjøre noe galt eller ikke gjøre jobben min bra nok slik at det går utover noen andre.. Ingen god følelse, men må jo bare komme over det på en eller annen måte.. :-)

Lykke til med veien ut i arbeidslivet igjen!
Avatar

Re: Sosial angst og tanker om arbeidslivet? :)

nov 8 2012 - 21:25
Takk for svar. Det med vikarjobb tror jeg at jeg har litt andre tanker om. For jeg er mer sånn rutine-menneske, liker å vite hva jeg har å gå til og tror det er viktig å ha en fast jobb, som man trives i og føler man mestrer. Og med en fast jobb, kan man jo ikke komme å gå som man selv vil, ei heller si nei eller ikke dukke opp på jobb.
Hadde jeg vært vikar, er det fort gjort å si nei, bare fordi man har en litt dårlig dag og hvis man skal kunne ha så frie tøyler, tror jeg det er vanskelig å komme vekk fra angst-fokuset man allerede har slitt lenge med før man fikk seg jobb.
Og da tror jeg det er vanskelig å noengang få ett normalt forhold til arbeidslivet og man vil kanskje ende opp arbeidsledig noen år senere, pga. psyken som tok overhånd. Ikke vet jeg altså, men tankegangen min sier at det nok har skjedd en del mennesker..

Men litt vanskelig å finne en jobb som er "tilpasset" de med sosial angst, for det er jo så mye service/kunde-arbeid. Men kommer helt an på settingen og hva jobben går ut på. Personlig fungerer jeg vel best når jeg er i aktivitet og får ting gjort, at det ikke blir stillhet og tørrprat. På en jobb jeg hadde en gang, var det så dårlig stemning mellom de som jobba sammen, at vi var flere som unngikk felles lunsj å heller spiste i bilen/garderoben, og jeg ønsker ikke ett sånt arbeidsmiljø igjen.
Huff, så mye å ta hensyn til!! :/
Avatar

=)

nov 9 2012 - 17:47
Ja, det er nok lett for at det blir slik du beskriver og. At man velger en enkleste utveien fordi man har mulighet til det. Sikkert ganske individuelt det som mye annet også. Gjelder vell å finne ut hva som fungerer for en selv. :-)

Tenker for min del at jeg vil ha noe fast, eller.. si det er en barnehage eller et sykehjem. Ikke bli flyttet fra avdeling til avdeling etter behov, men kun ha en avdeling å forholde meg til så man liksom ikke må gjøre seg kjent hver gang. Men for meg ville det nok gått i krøll om jeg fikk for mye å gape over med det første, derfor jeg ser for meg at en liten stilling eller vikarjobb ville fungert til å begynne med. Hm, men vet jo ikke før jeg prøver. =)

Ikke så lett å finne noe som passer med sosial angst, nei.. men trivdel og godt miljø blandt de ansatte vil jeg si meg enig i må være blandt det viktigste!
Til forsiden