Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sosial angst og rødming

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sosial angst og rødming

sep 8 2017 - 18:24
Hei!
Jeg kommer nettopp hjem fra min først dag i ny jobb og jeg føler meg akkurat nå som et nervevrak. Jeg har hatt sosial angst så lenge jeg kan huske og det har bare blitt verre og verre med årene, dessverre...
Jeg har gruet meg til denne første dagen lenge. Jeg sliter veldig med at jeg blir rød som en tomat når fokuset rettes mot meg, og dette var hovedgrunnen til at jeg gruet meg sånn.
Jeg tok med vilje på meg en høyhalset genser for å skjule noe av rødmingen, men dette hjalp lite, da fjeset mitt føltes som det skulle brenne opp. Det verste er at jeg får på en måte bølger av rødt som fremtrer i flekker på forskjellige områder i fjeset, og det ser ut som jeg lider av et alvorlig eksem som endrer område hvert 3. sekund. Grunnen til at jeg vet dette er at jeg fikk ekstremt angst en gang jeg var i en sminkebutikk (full av speil!) og fikk assistanse til å velge ut riktig foundation - damen i butikken trodde jeg hadde fått en alvorlig reaksjon på sminken, haha.
Uansett, jeg kom hjem fra jobb og følte meg mislykket og ekstremt ydmyket, og trengte bare å få lettet litt på trykket, så jeg fant denne siden og meldte meg inn.
Er det noen andre som sliter med rødming og sosial angst, og som har fått vellykket hjelp til å kontrollere rødming/svetting/skjelvinger?
Avatar

Rødming: Eksponering og betablokkere

sep 8 2017 - 23:52
Jeg har det samme. Eksponering gjør det verre for min del. Betablokkere, blodtrykksmedisin, kan hjelpe. Det fås på resept av legen mot rødming/sosial angst.
Avatar

Fler om det

sep 9 2017 - 22:46
Får vondt i meg av å lese dette, for jeg har kjent så veldig på den samme følelsen.

Jeg starter å rødme på ungdomsskolen. Det var helt grusomt når jeg begynte å rødme i klassen og alle lo. Etterhvert som jeg ble eldre og mer selvsikker ble det sjeldnere, kun noen få ganger at det skjedde. (Og i de tilfelle var det situasjoner som hvem som helst kunne rødmet av).

De senere år har jeg hatt en del personlige problemer og har følt meg dårlig både utvendig og innvendig. Har dermed blitt så
usikker på meg selv at rødmingen oppstår i nesten alle situasjoner, og det har gjort at jeg ofte unngår å samlinger med flere mennesker eller bare det å snakke med folk.

Det eneste som virkelig hjelper er å jobbe med selvtillitten, en lang prossess desverre.
Avatar

Operasjon

jan 10 2018 - 23:32
Hei.

Har du vurdert operasjon? Har hjelpt meg mye
Avatar

hei

jan 18 2018 - 21:04
hei bananas1989
sliter med det samme, er veldig nyskjerrig på den operasjonen du prater om..
er det bare positive fordeler med den eller får man noen negative bivirkninger med og ta den?
og hvordan har den hjulpet deg ?
eventuelt hvor du tok den og fikk du en henvisning ifra fastlegen din?
Avatar

Operasjon

jan 23 2018 - 14:40
Hei! Dette hørtes veldig kjent ut! Jeg blir rød i alle situasjoner der fokus blir rettet mot meg. Møter og lunsj på jobb er noe av det verste jeg vet, og jeg prøver å unngå det for enhver pris.. Har slitt med rødming hele livet, og for ca 10 år ble jeg operert pga rødming. Dette var til stor hjelp de første årene, men den siste tiden har rødming kommet tilbake! Noe jeg egentlig ikke trodde var mulig etter operasjon?! Den siste måneden har jeg forsøkt behandling med IPL på en hudklinikk, og dette ser ut til å hjelpe noe (har bare hatt 2 av 6 behandlinger foreløpig). Det tar sannsynligvis ikke bort rødmingen, men det fjerner rødheten i huden så man blir ikke fullt så rød som man pleier når man rødmer (dårlig forklart!!). Uansett er det nok desverre sånn at det med rødming er en ond sirkel..jo mer man bekymter seg for å rødme, jo lettere rødmer man. Og det er helt grusomt!! Og det kan virkelig også gå ut over livskvaliteten - det vet jeg alt om. Dessverre er det også sånn at for de som ikke har dette problemet er det helt uforståelig at noen rødmer "hele tiden", og at dette er et så stort problem for mange. Det er også litt tabubelagt siden man kan virke usikre, sjenerte, mangle selvtillit osv, noe som igjen fører til at man tenker dårlig om seg selv - og som igjen fører til mer rødming!! Kort oppsummert er min erfaring at det finnes behandlinger som reduserer rdømingen betraktelig (operasjon, IPL, grønn sminke/krem, betablokkere), men personlig har jeg ikke funnet noe som fjerner det helt. Vurderer psykolog siden jeg tror at å få hjelp til å endre tankemønster er det som vil være den beste løsningen i de fleste tilfeller. Hører gjerne fra de som har gode erfaringer med ulike behandlinger mot rødming:)
Avatar

Operasjon

jan 23 2018 - 16:23
Om jeg får spørre :) Vet du hva de gjorde under operasjonen? for jeg sliter mye med det samme :/ Håper på svar tilbake :)
Avatar

Operasjon

jan 23 2018 - 17:00
Du får full narkose, og så går de inn med instrumenter via to bittesmå kutt under hver arm og kutter noen nervefibre som ligger i ryggen/nakken. Siden det er en kikkhullsoperasjon så er du på beina igjen nesten med en gang, og ingen ser at du er operert. Jeg var 1 natt på sykehus, og var tilbake på jobb to dager etter operasjonen, og det eneste jeg kjente var at jeg var litt øm under armene de første dagene. I lang tid etterpå fikk jeg også økt svette på ryggen og på lårene, men det er borte nå. Ellers ingen komplikasjoner eller bivirkninger. Men vet om at noen får plagsomme bivirkninger som kraftig svette, de blir tungpustet, Horners syndrom osv, så man bør jo veie fordeler og eventuelle ulemper mot hverandre før man lar seg operere. Selv har jeg aldri angret! Men er selvfølgelig skuffet over at rødmingen gradvis har kommet tilbake igjen:/
Avatar

Re: Sosial angst og rødming

jan 27 2018 - 14:08
Jeg kjenner meg igjen i nesten hvert eneste ord. Høsten 2017 reiste jeg til Helsinki der operasjon ble utført. Fantastisk opplevelse, jeg ble fri! Ubetydelige bivirkninger. Tidligere kunne jeg være plaget av nattesvette fra hodet, det er helt borte nå. Jeg kan oppleve noe svetting i mage/bryst-parti, men det oppleves som bagateller. All sosialangst er borte, det er akkurat som om jeg endelig kan være meg selv. Utadvendt, sosial og engasjert. Jeg jobber som lærer. Om jeg kan hjelpe andre, bare gi lyd!
Avatar

hei

jan 27 2018 - 21:09
takker for gode svar, hvordan gikk dere fram for og få denne operasjonen? fastlege eller betalte dere dette selv?
Nystart17, ser du skriver ubetydelige bivirkninger, er veldig nyskjerrig på hvor mye mer man vil svette på f.eks magen/bryst parti som du sier du har merket litt forandring?
på forhånd takk
Avatar

Re: Sosial angst og rødming

jan 28 2018 - 16:54
Hei igjen! Jeg kontaktet klinikken i Helsinki direkte. Utrolig imøtekommende og hjelpsomme. Send dem en mail med dine spørsmål. Jeg betalte alt selv, fikk time noen få dager etter at jeg tok kontakt. Alt gikk veldig fort og smertefritt. Selve inngrepet er ufarlig og også reversibelt, da de i Finland setter klemmer over nervetrådene, i stedet for å klippe de av, slik de gjør her i Norge. Det betyr at om operasjonen ikke er vellykket for deg, kan du ta av klemmene igjen. Det beroliget meg. Jeg var så klart nervøs og skeptisk til alt sammen da jeg reiste. Men det var helt uten grunn. Et profesjonelt team med leger og sykepleiere tok svært godt vare på meg på klinikken den dagen jeg var der. Om du reiser sammen med noen, kan du dra til hotell allerede samme dag. Bivirkningene jeg snakker om oppleves som ubetydelige for meg. Men, nå skal det sies at jeg aldri har vært plaget med svetting før heller. Tror dette vil påvirke bivirkningene. Svettingen oå mage og bryst er av den art at jeg kan føle meg litt mer «klam» der når jeg blir varm. Jeg må rett og slett si at jeg har minimale bivirkninger etter operasjonen, om de i det hele tatt kan kalles bivirkninger. Er vel mer at svetteområdet har flyttet litt på seg. Jeg kan med hele mitt hjerte anbefale deg operasjon. Du vil få et nytt liv, og det er verdt hver krone! Som sagt, ta kontakt med klinikken! De har svarene du trenger. Lykke til :-)
Avatar

hei

jan 30 2018 - 18:34
hadde du mye sprengte blodkar i kinnene dine?
har også mye sprengte blodkar, vært mye ute og inne uten beskyttelse, sensetiv hud.
har også problemer når jeg er mye ute og kommer inn at huden "koker"
på forhånd takk
Avatar

Re: Sosial angst og rødming

jan 31 2018 - 06:41
Har du sjekket om du har rosacea? Isåfall kan behandling med IPL hjelpe. Ang operasjon mot rødming så ble jeg henvist av fastlegen, så for meg kostet ikke operasjonen noen ting. Jeg ble operert på Ahus. Og fra legen sendte henvisning så gikk det noen få uker før jeg ble operert. Jeg vil også anbefale operasjon dersom man er veldig plaget med rødming. Selv om det i mitt tilfelle har kommet gradvis tilbake, så har det gjort mye for selvtillit, livskvalitet, karriere osv å ha en del år uten dem ekstreme rødmingen.
Avatar

klinikk i finland?

jan 31 2018 - 18:15
Hva heter klinikken i Finland og hvordan kontaktet du de? Finner bare informasjon på finsk når jeg googler.. :)
Avatar

Rødmeop.

feb 5 2018 - 07:24
Hei igje.

Jeg bestilte time hos fastlege og gikk egentlig rett på sak med problemet, at jeg ville prøve en rødmeoperasjon på ahus. Hadde også med litt info om den type operasjon som jeg hadde funnet på nett så lege vet litt hvordan hun skal henvise videre.

Bivirkninger jeg har hatt er litt tørrere hender, men bruker en god håndkrem så det gjør ingenting.. Det skader ikke å prøve, du får uansett en time med kirurgen 6 mnd før operasjon hvor du kan spør om alt, evt si nei hvis du får kalde føtter
Avatar

Rødmeoperasjon

aug 1 2019 - 18:41
Jeg ble operert for rødming i Gøteborg i 1997. Operasjonen var vellykket og jeg fikk ikke nevneverdige bivirkninger. Jeg ble kvitt det meste av sosial angst men jeg ble imidlertid ikke kvitt all sosial angst. Etter at jeg begynte å bruke seroxat, ble jeg kvitt det som var igjen av sosial angst.
Avatar

Re: Sosial angst og rødming

aug 16 2019 - 20:34
Jeg opererte også på Ahus for litt over 10 år siden.(Ser det er en til her som gjorde det) Var veldig fornøyd. Den akutte rødmen ble helt borte! Hadde en i klassen som også rødmet og fleipet ofte med at jeg gjorde det også. Fikk kommentarer på rødmingen nesten hver dag. Etter operasjonen fikk jeg ikke en eneste kommentar! Min sosiale angst ble så og si borte.
Eneste bivirkning er at jeg svetter litt mer på ryggen, men er nesten ikke merkbart. Har fått tørre hender så smører de ofte. (Før operasjonen ble jeg ofte klam i hendene så det at jeg fikk tørre hender var egentlig positiv for meg) nå blir jeg bare klam i hendene ved hard trening eller hvis det er veldig varmt. Før følte jeg også sterk hjertebank blant annet i forbindelse med rødmingen. Nå føles det som hjertet bruker litt lenger tid på å få høy puls. For meg som bare trener helt vanlig er det ubetydelig.
Det siste året har jeg følt at rødmingen har kommet litt tilbake. Er ikke så ille som før operasjonen, men kjenner jeg blir veldig varm i ansiktet. Det ble jeg ikke de første åra etter operasjonen. Selv om jeg føler ansiktet koker så har jeg sett de gangene jeg har speil rundt meg at jeg ikke er så rød som det føles, men tror jeg blir litt rød. Andre som føler rødmingen har kommet tilbake så mange år etter operasjonen? Håper ikke det blir så ille som før!
For min del har operasjonen hjulpet utrolig mye! Bare å spørre hvis noen lurer på noe :)
Til forsiden