Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sosial angst og naturmidler

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sosial angst og naturmidler

des 7 2012 - 19:13
Jeg har slitt med mild sosial angst i en god del år, det skyldes mange forskjellige faktorer som feks barndom m.m Men jeg har sett hvordan det påvirker ekteskapet mitt, sex livet, livet generelt. Men jeg har en veldig herlig og forståelsfull kone. men det er tøft når man merker at man må begrense seg pga angsten.

Samtidig, så har jeg ikke hatt lyst til å begynne med medisiner. Man leser så mye negativt om det så på reise i Nord Amerika, så kom jeg over en del naturmidler mot angst som også selges i Europa.

jeg prøvde de og det var en STOR hjelp, all sosial angst forsvant og for første gang på mange år var jeg helt rolig i sosiale situasjoner og kunne til og med nyte sosiale situasjoner. Livet ble plutselig VELDIG godt :-) Men det er jo som med alle medisiner og naturmidler, noe du må fylle på for at det skal holde seg.

Så jeg lurte på om det er noen her inne som har erfaringer med de midlene jeg tar, de er helt lovlige, selges i Europa og kan importeres i små mengder til Norge fra Europa.

De jeg tar er GABA, SAMe, L-Thenin og Phenibut. Tar 200 mg SAMe, 3000 mg GABA, 400 mg L-Theanin og 1800 mg Phenibut.
Avatar

Så bra at det hjalp!

des 8 2012 - 08:36
Jeg har prøvd ditten og datten, naturmiddler, yoga, meditasjon osv osv, trening, gå turer osv osv. Alt er prøvd for å få det bedre men ingenting utgjorde den helt store forskjellen. Det alle disse forsøkene mine nok har gjort er å bevare helsen min og ihvertfall ikke gjøre den værre.

Grunnen til at jeg svarer deg er at jeg har sett meg lei på alle disse halleluja middlene som folk anbefaler for jeg har sluttet å tro på de.

Det jeg mener skjer når noen prøver feks naturmiddel el og de samtidig tror at det virker så skjer det faktisk en endring, jeg mener at placeboeffekten er den største kraften som finnes. Folk kan putte i seg alger, spise dietter eller div oljer å bruke en god del penger på det, netopp fordi det blir markedsført med at det skal lindre feks angst. For meg handler dette om penger og at produsentene ønsker å selge oss håp om et bedre liv.

Dette provoserer meg på et vis, for vi er mange som har vært i så fortvilede situasjoner der vi prøver alt mulig og umulig for å blir bedre.

Min enkle forklaring på god psykisk helse er at løsningen sitter i knotten og ikke i div remedier. Vi må jobbe med det som plager oss for å komme ut av det.

Nå sikter jeg ikke til ordinær medisinering som legene gir for det blir noe helt annet og kan være livsnødvendig for et menneske, samt at tilskudd av vitaminer er nødvendig ved påvist mangel.

Jeg tror et bra kosthold, endel aktivitet og mye tid utendørs i frisk luft og i sollys er det som kan understøtte og å være med på å gi en bedre psykisk helse.

For all del, jeg unner deg det at du ble bedre, det er suverent! Men siden jeg har min erfaring og har fattet håp gang på gang når det kommer til div løsninger på angstproblematikk som kan kjøpes så må jeg si at dette tror jeg ikke noe på. For meg er det helt klart at dette er placeboeffekten.

Det som kanskje har best virkning synes jeg er å bruke loven om at likt tiltrekker likt, når en person gir ut positive signaler til omverdenen rundt seg så vil en også motta positive signaler og på den måten bygger man opp seg selv og sørger for et godt mentalt klima rundt seg selv :)
Avatar

til solivente....

des 8 2012 - 09:54
Innlegget ditt var helt flott! Jeg er helt enig i alt det du skriver, og at det først og fremst handler om å jobbe med seg sjøl for å få det bedre, jobbe seg gjennom det vonde. Tror også på det siste du skriver om å sende ut positive signaler sjøl for å bygge opp et godt positivt miljø rundt seg. Samtidig som en også noen ganger må sette grenser.
Avatar

Tusen takk, nå ble jeg glad :)

des 8 2012 - 10:50
Ja grenser er viktig som du skriver, det er faktisk superviktig! Men ganske så vanskelig... Må bare øve :)

Det hender jeg sier at hjernen min har muggna fordi den har fått for mye dårlig føde så alt for lenge. Nå vet jeg ikke hvordan det er for andre, men jeg kjenner at hjernen trenger gode ting for at den skal bli bra igjen. Dette klarer den ikke visst ikke jeg tar ansvar for den å hjelper den med å snu den negative spiralen. Så også det å innse ansvar for egen helse er et viktig punkt. Mye viktigere enn å ta div preparater.. men så er det jo dette med at om noen tror et preparat virker så gjør det jo det så alt i alt er det bra.

Det er bare det at det aldri funka for meg, bare penger rett i dass fordi podusentene solgte meg et håp.
Avatar

..

des 8 2012 - 14:33
Nja tja, jo er enig i det dere sier. Men placebo og placebo, dette er litt annerledes.Er ikke som vanlig naturlegemidler. Ene midelet fungerer litt som sobril.Du må virkelig ha kunnskaper i orden for å treffe riktig, og dessuten selger de ikke sånt her i Norge. Er valium og sobril placebo f.eks? Vi bare later som det funker.... Poenget er at det er faktisk noe som funker, uten at vi trenger å ha med positive tanker og placeboeffekten. Et annet eks for å a det litt til kanten: vi later ikke som alkohol reduserer nerver.
Avatar

Hehe

des 8 2012 - 17:29
Jo du kan jo si at alkohol reduserer nerver men alt i alt får man jo bare mer nerver av det ;)

Såklart noe fungerer for noen, bla så har jeg hørt mye bra om johannesurt feks. Ingentig er svart hvit, men at den sterkest kraften som finnes er placeboeffekten det er jeg helt sikker på.

De vanlige legemiddlene du refererer til kan jo ikke sammenlignes med alt det andre av middler og metoder som markedsføres å skulle virke mot angst.

Jeg kan helt klart tenke meg at dette som er nevnt av trådstarter kan ha funger for han, men at det finnes noen vidunderkur mot angst er bare tull.

Ville du ikke trodd at om noen hadde funnet opp en naturlig kur som fungerte mot angst så ville denne personen vært verdenskjent for lengst? Og at vi alle kunne ha benyttet oss av det.


Grunnen til at jeg skriver som jeg gjør er fordi jeg mener produsentene utnytter folk som er sårbare ved å selge dem håp og det synes jeg er ufint.
Avatar

...

des 8 2012 - 19:43
Jo, men sobril og valium fungerer utmerket det. Men det er ikke noe vindunder kur det heller. Og nei alt det de reklamerer for her i landet mot angst, har såkalt null virkning. Og når det gjelder disse produktene , er jeg enig i at der er det mye placebo. Nå snakka ikke jeg om alle disse midlene. Om en skal virkelig finne noe, trenger enn ganske bra med kunnskap. Og dessuten dra til et annet land. Men det som virkelig fungerer har som regel en bakdel, med hyppig bruk. Akkuratt som med valium.Så en skal være forsiktig.

Ja johannesurt hører man jo en del om. Men som sagt man får ikke noe som virker her. Jeg har prøvd som deg mye, fordi jeg har jobba i bransjen. Og det meste fungerte ikke i det hele tatt.
Avatar

akkurat....

des 9 2012 - 23:27
det meste virker ikke, (og har mange negative bivirkninger...) det viktigste er å ta fatt i ting sjøl og jobbe med seg sjøl. Det er det eneste som nytter i lengden....
Til forsiden