Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sosial angst/noen å prate med

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sosial angst/noen å prate med

mars 31 2018 - 19:41
Hei. Er en jente på snart 20 som sliter med sosial angst, og har gjort det i flere år. Er ny her og vet ikke helt hvor jeg vil frem med dette. Kanskje bare få ut litt følelser og finne noen som kanskje kan relatere.

Har i alle år skjult hvordan jeg har hatt det og latet som at ingenting er galt med meg. Alle som møter meg og henger med meg kan ikke merke noe fordi jeg er så flink til å skjule hvordan jeg har det. Jeg lurer nesten meg selv føler jeg til tider. Å snakke om angsten min er noe jeg ikke gjør, og klarer ikke sette ord på det. Jeg føler ikke andre vil forstå og jeg hater at andre skal syns synd på meg, så mye ligger nok i det.

Angsten går mye opp og ned. For snart 2 år siden var jeg lengre nede enn noen gang etter en traumatisk opplevelse. Jeg måtte slutte i læretiden min og gikk hjemme i et år og «gjorde ingenting», men det var fordi jeg ikke klarte og måtte jobbe med meg selv. Jeg klarte ikke i denne perioden å hente posten, eller noe som helst. Hvis jeg skulle i butikken måtte jeg planlegge hver minste detalj i minst noen dager før. Jeg har komt med langt etter dette, og føler jeg er bedre enn noen gang selv om jeg sliter mye. Jeg har rett og slett begynt å «gi mer faen» (unnskyld ordbruket). Jeg har gått fra å ikke si et eneste ord på skolen i frykt for å gjøre noe feil osv på 5 år til og nå ha mer selvtillit og faktisk snakke med klassekamerater..

Nå babler jeg i vei og kommer egentlig ingen vei. Ville bare få frem litt hvordan ting er og har vært hos meg. Ting gir sikker ikke meining, men jeg syns det er vanskelig å formulere følelser og tanker.
Avatar

Om du trenger noen å snakke/skrive med i ny og ne.

april 4 2018 - 21:02
Hei, om du trenger noen å prate med når det er noe så lytter/Leser jeg godt. Men har ikke noe veldig sosial angst selv. Alltid nervøs i etterkant om jeg bare så noe litt dumt eller mye som var veldig dumt når jeg er ferdig å prate med folk, men det er sikkert ikke så uvandlig..

Men kort sagt. lytter/leser med glede om du trenger å lufte ting. :)

Ja også er jeg en 21 år gammal kar om det er viktig for deg.
Avatar

Hei

april 4 2018 - 22:22
Eg forstår deg kjempegodt! Veldig godt å høre at du er blitt bedre! Du minner meg ganske om meg selv for noen år siden. Ingen kunne merke at eg hadde store sosiale utfordringer, fordi eg var så flink til å skjule det. Men en dag sa kroppen og sinnet stopp, og eg klarte ikke engang gjøre vanlige hverdagslige ting lengre. Kunne sitte inne i flere uker i strekk. Og måtte forberede meg flere dager på forhånd hvis eg skulle på butikken eller gå en liten tur. Hadde 1 friår etter ungdomskolen, og har prøvd å gå på vgs 3 ganger uten å lykkes. Også prøvd meg i arbeid uten å lykkes enda. Men det ser lyst ut nå, selvom eg forsatt sliter mye. Jobber med det og meg selv og tar små skritt om gangen. Noen ganger 1 skritt frem og 2 tilbake, men bare man forsetter å kjempe seg fremover litt og litt kommer dette til ordne seg for både deg og meg!
Avatar

Heia

april 18 2018 - 06:53
Jeg sliter også veldig med angst, men da separasjonsangst. Har også en del sosial angst som hindrer meg fra blant annet å trene, snakke med kolleger på jobb, og lignende.

Tenkte at hvis du vil snakke om det, så er det bare å sende meg en melding :) Jeg er ei jente på 27, som også er ute etter å finne folk å snakke med, hvor det er mulig å være en støtte i både i oppturer og nedturer :)
Til forsiden