Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sosial angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sosial angst

mai 25 2011 - 23:18
Hei.

Jeg (mann, 28 år) har slitt med sosial angst over lengre tid og ønsker nå å gjøre noe med det. I den forbindelse har jeg søkt litt på nettet etter informasjon om forskjellige psykologer, gruppeterapi, angstmestringskurs og alternative metoder.

Fant svært lite nyttig informasjon, derfor denne posten.

Finnes det noen god oversikt over psykologer (helst med kontaktinformasjon) i et gitt distrikt?

Noen side med informasjon om kurs, gruppeterapi?

Evt. annet som kan være til nytte i denne prosessen?

All informasjon er god informasjon!

Hører også gjerne fra dere som har tatt dette første skrittet og hvilke erfaringer dere har gjort dere.

Mine symptomer går først og fremst ut på fysiske utslag (voldsom skjelving i kropp og stemme, hjertebank, svette osv.) i møte med mennesker, ved oppmerksomhet rettet mot min person, osv. De klassiske(?) symptomene. Allikevel er det angsten for angsten som har fått lov å vokse seg størst. I mine øyne skyldes dette (i mitt tilfelle) i stor grad fravær på mestringsfølelse, som ikke kommer fordi jeg ikke tør å eksponere meg lenge nok og ofte nok.

Denne erkjennelsen er allikevel ikke nok til at jeg tør å gjøre noe med det. Angstmestringskurs der man kan trene i "trygge" omgivelser med likesinnede er noe jeg har tenkt kunne være nyttig. Finnes den type kurs? Noen som har erfaring med dette?

På forhånd takk.Avatar

Re: Sosial angst

mai 25 2011 - 23:38
du kan ta kontakt fastlegen sin og høre med h*n om det er noen plasser som hjelper for deg, eller så skader det ikke og spørre om du kan komme inn på åpen avd :)
Da der er det mye folk. Både lege, pysolog,vakter, sykepleiere og egentlig det meste :)

da er det ikke like lett heller og trekke seg bort :)
Masse lykke til :))
Avatar

Re: Sosial angst

mai 25 2011 - 23:54
heihei....jeg vil anbefal deg å gå te fastlegen din!
jeg har gått til veldig mange......som jeg har søkt for hjølp til..
jeg gikk på sosial angst-kurs ifjor, høsten til desmeber... det var kun to godt voksne med der i 50årene,ingen ungdommer. men de hadde erfaringer og begge hadde jobb.. men jeg kom jo i situasjon med de.. nå går jeg på kommunikasjons-kurs.

altså hvis du har slitt veldig lenge...så er det ikke noe som går over på natten.. selv om du tenker å gå på sosial angst.kurs...
eller mestringskurs..
jeg ble ikke så mye bedre av kurset, mye pga jeg sluntrert unna med øvelsene og ikke prøvde så hardt å gå ut, men det er ike lett å øve seg når man ikke har noen omganskrets heller....men jeg fikk mye mer kunnskap om sosial angst,,,for jeg visste ganske lite om det fra før...
jeg visste ikke hva sosial angst kurs var for noe på videregående, jeg hadde en aning om at jeg hadde det. og bare hørt om det....selve ordet...

jeg kom til ei kommunal psykiatrisk sykepleier som virkelig hadde forstått emg og tatt meg på alvor...da jeg var 20. jeg hadde søkt tidligere etter hjelp, men det var bare for noen ganger, og de funket ikke, jeg hadde ikke tolmodighet til å bruke tid..noen passet ikke som helsepersonell, som helsesøster..

jeg mener det beste tiltaket du kan gjøre er rett og slett bestille time hos legen din og snakke om hvordan du har det, og si at du vil bli henvist til psykolog...og du får bare prøve deg fram...men husk jeg vil anbefale deg noe.... ha tolmodighet til å bli kjent med psykoleogen, den du komme til som er behandleren, for det er noe jeg har erfart, jeg brukte mye tid på å finne den perfekte person som forsto meg... hadde vært til pyskolog to ganger, og begge to avslo jeg med etter 1 time... ser i ettetid at jeg skulle helst å ha gitt dem en sjanse og sett mer...for det er ikke lett å prate med engang. Så bruk tida til å åpne deg.... til å bli kjent godt med psykologen/den du prater med, så du blir modig..til å prate om innerste følelser og sette ord på de. du kan begyne ved det små..det du tørr å snakke om, så etterhvert når du har blitt så trygg på pyskologen din ,så blir du mer åpnere når du har fått sagt det , og du vil tilsutt bli så åpen at det blir naturlig for deg..altså å fortelle om alt. alt vil ikke ornde seg om du melder deg inn på sosialangst kurs. for det vil bare vare for en periode...
jeg ble meldt på kurs innenfor psykiatrien gjennom ved sosionomen som jeg går til.. så du må no gå gjennom der først, tror jeg da.... ellers vet jeg lite av, fordi jeg bor i et små distrikt..ikke i en by...så vet ikke hvordan det er andre plasser jeg..
du må eksponere deg, ut å øve, gjøre det samme flere ganger om igjen..kanskje det hadde vært letttere å være med noen? når du går ut? gå tur. ja osv.

det som er med sosial angst som vi lærte var, er å ikke unngå det du er redd for. men ikke begynn i det store...kjenn på hvor du får angst og tvinge deg til å være der i minst 30 min..
sammenligne det med en trapp..hva vil du plassere for eksm, det å gå på kafe? vil du sette det høyest(hvor det er skumlest?) eller nederst eller mitdpå... altså om du skjønte det, begynn i smått å utfordre deg der du har minst angst og så øker du på når du har mestret det, eller kjenner du er klar for å gå ett steg videre..

jeg selv har hatt sosial angst i mange år, det har vel ligget der, siden jeg har vokst opp på fredelig plass og er sjenert og engstelig. jeg slutet å gå ut og det kune gå flere dager før jeg traff noen..fordi jeg vokste opp på bygda + null venner..
vi lærte årsakene, synptomer, hva vi kunne gjøre for å bli bedre..osv pratet om erfaringer..på kurset.
det er jammen ikke lett, kjenner det selv, men skal mye jobbiing og trening, møt folk hver dag, øve på å trene i butikken hver dag..
men vet det ikke er lett. bra at du har innrømmet for deg selv at du trenger hjelp og at du vil ta imot hjelp, det er ett steg på veien..
Avatar

Re: Sosial angst

mai 26 2011 - 07:10
Det første steget er nok fastlegen ja, som kan henvise deg videre til kommunens psykiatriske senter. Selv var jeg heldig og fikk gå hos en veldig grei psykiater. Jeg ble med i en gruppe hvor vi lærte om kognitiv terapi. Man må ta små skritt om gangen, og øve øve øve :) Det har hjulpet meg mye.
Det kan også være lurt å skrive dagbok. Ønsker deg lykke til.
Avatar

Re: Sosial angst

mai 27 2011 - 20:19
Hallo! jeg er helt enig med de over her, at du burde aller først oppsøke fastlegen din! sett deg ned å fortell ordentlig hvordan du har det og at du vil ha hjelp, nå! da er det mest sansynlig at blir videresendt til en poliklinikk, og får prate med en psykolog, som igjen finner ut av slags hjelp du trenger. Du får også kjempe god hjelp der. Men jeg ville ha blitt innlagt et sted der du fikk gruppeterapi og individuell terapi for angsten. Da tror jeg du hadde kommet ut igjen som et nytt menneske, etter ditt opphold der! :-)
Avatar

Re: Sosial angst

juni 1 2011 - 22:03
Hei.

Jeg har gått på angstkurs, pratet med psykologer, lest selvhjelpsbøker osv. Det eneste som fungerer for meg er å eksponere seg selv over lang tid. Altså gjøre øvelser om og om igjen helt til angsten forsvinner. Dette er faktisk ganske moro, og man ser fremgang raskt.

Det er ofte lettere å gjøre slike angstøvelser når man er to. Jeg er en 23år gammel mann, bor i Oslo. Dersom du har lyst til å være med meg å øve så send meg en melding. Har mye sosialangst, men har klart å trene vekk angsten i noen situasjoner. ( de som jeg har øvd på ) Kult om du tar kontakt.
Til forsiden