Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sosial Angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sosial Angst

okt 18 2017 - 09:24
Hei, eg har sosial angst og sliter med å snakke med folk eg ikkje kjenner. Eg har begynte på ny skole (VG3) og klarer ikkje få meg venner. Nå har det gått en stund siden skolestart og eg føler at folk nå har stemplet meg som ho jenta som ikkje er interessert i å få seg venner. Det er veldig kjipt å gå på skole dag inn og dag ut, uten å ha noen å snakke med eller le med, samtidig som eg ikkje har noen å være med på fritida. Eg har vært veldig nær ved å droppe ut av skolen flere ganger, men eg prøver å holde ut siden dette er siste året. Eg veit ikkje om eg kommer til å overleve dette skoleåret om det fortsetter slik det gjør nå. Kva skal eg gjøre?
Avatar

Re: Sosial Angst

okt 20 2017 - 22:22
Ungdomskole og videregående er en tøff tid, Alle er livredde for å ikke passe inn og klassene består av diverse klikker.
Eneste rådet eg kan komme på akkuratt nå, er at det som VIRKELIG teller er ikke kor mange venner en har, men kor gode/nære de man har er.

Så om du finner 1 jente eller gutt som deler interesser med deg, og som får deg til å slappe litt av og le, så er det nok.
Matematisk er det stor sannsynlighet for at det er et par av de på din skole.

God natt :)
Avatar

Re: Sosial Angst

okt 20 2017 - 22:34
Hei, jeg går også siste året på videregående og føler akkuratt det samme som deg, hvis du trenger noen å snakke med er det bare å skrive til meg
Avatar

Re: Sosial Angst

des 7 2017 - 12:28
Hei,

Jeg er vel kanskje ti år eldre enn deg, men jeg vet så godt hva du snakker om.

Da jeg gikk i vgs hadde jeg så kraftig sosial angst at jeg nesten ikke snakket utenfor hjemmet. Jeg begynte også på ny skole der jeg ikke kjente noen og det var en skikkelig tøff start. Ingen lærere la merke til at jeg hadde det vanskelig, og jeg endte med å gå alene hele dagen hver dag. Jeg hadde heller ingen venner utenfor skolen, og akkurat på denne tiden ble foreldrene mine skilt og moren min hadde en kraftig depresjon, så ting var ikke spesielt koselig hjemme heller.

Jeg husker jeg tok dette opp med et forum, akkurat som du gjør, og fikk til svar at jeg nå var såpass voksen at skolen ikke burde ha noe ansvar for dette. Jeg burde kunne ordne opp selv. Dette knakk meg helt, fordi jeg skyldte på meg selv og følte meg ikke god nok fordi jeg ikke klarte å få meg venner.

Nå jobber jeg selv som lærer og jeg vet at den kommentaren jeg fikk den gangen på ingen måte stemmer. Skolen har så absolutt et ansvar for å passe på at elevene har det greit, og en plikt til å gjøre noe om de ser at noen har det vanskelig. Har du en lærer eller en helsesøster du kan ta kontakt med?

For meg tok det mellom et halvt og ett år før jeg fikk min første venn. Og å bare ha én hjalp helt enormt, Hun gikk ikke en gang i samme klasse som meg, men vi spiste lunsj sammen hver dag. Hun kjente også andre, og selv om jeg syntes det var skummelt hver gang noen andre var med oss til lunsj hadde jeg veldig godt av den sosiale inputen.

Ting ble mye bedre for meg med tiden. Det tok mange år, men i studietiden fikk jeg både flere venner og kjæreste, og den sosiale angsten har sakte men sikkert blitt bedre. Jeg merker den fortsatt, men jeg tror ikke det er så synlig utad lenger. Jeg oppfattes kanskje mer som litt sjenert.

Jeg ønsker egentlig å formidle til deg at det kommer til å bli bedre, og at du ikke må håndtere dette alene. Kanskje kan kontaktlæreren din være til hjelp på et vis? Eller en annen lærer du føler du kan stole på? Eller kanskje helsesøster? I min erfaring ønsker de fleste lærere å hjelpe, men de legger kanskje ikke alltid merke til stille elever i en travel hverdag. Det er ikke ditt ansvar å si fra, men om du orker, tør og ønsker kan det være en idé.

Ønsker deg all lykke til og håper du holder ut, og at ting bedrer seg snart!
Avatar

Re: sosial angst

des 17 2017 - 09:12
Jeg sliter med depresjon og er også redd jeg begynner å utvikle en sosial angst.

Jeg har to gode venner på skolen jeg føler meg trygg og komfortabel med og det hjelper veldig. En annen ting er som det har blitt nevnt her at man bør snakke med kontaktlærer eller helsesøster på skolen. Jeg har fått så mye hjelp, støtte og tilrettelegging for at skolehverdagen skal bli enklest mulig for meg. Når helsesøster fikk vite det fikk jeg spørsmål om hun kunne informere lærere. I starten sa jeg nei, men skjønte etterhvert at det kanskje var greit. Jeg har ikke angret på at jeg sa ifra om det. Læreren informerte de andre faglærerene slik at jeg vil oppleve den samme forståelsen uansett hvilken lærer jeg har og at de vil utsette frister på prøver, innleveringer o.l. slik at jeg kan henge med selv om jeg får høyt fravær eller har en dårlig periode.

Håper du finner ut av en løsning som passer for deg. Dette er ikke gøy for noen. Lykke til! Heier på deg:)
Til forsiden