Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Søvnvansker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Søvnvansker

juli 26 2022 - 06:43
Jeg må bare lufte litt tanker… Jeg har ikke sovet på to døgn… Eller, jeg sov maks et par timer natt til i går, og i natt fikk jeg null søvn… De siste ukene har jeg slitt veldig med søvnen - pleier aldri å slite med søvnen ellers, så skjønner ikke hvorfor jeg plutselig gjør det nå? Jeg har hatt noen perioder før også hvor jeg har slitt med å få sove, men det er sjeldent… Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Jeg er så redd! Går hele dagen og er redd for å legge meg! Har prøvd å lytte til meditasjons-videoer ol, uten suksess… Hva bør jeg gjøre??? Noen andre som sliter/har slitt med det samme?
Avatar

Re: Søvnvansker

juli 26 2022 - 10:34
Søvn må du ha, ellers blir alt mye verre å håndtere. Hva er det du er redd for? Ta kontakt med fastlegen, så får du kanskje noe å sove på? Håper det snart går bedre med deg.
Avatar

altså

juli 26 2022 - 18:17
søvn må vi ha ja
som en sa:
den som kommer på kant
med søvnen
trekker bestandig det korteste strå!
så følg solbrille sitt råd
prat med legen
får du bare i gang
gode søvnrutiner igjen
så kan det være gjort!
Avatar

Re: Søvnvansker

juli 27 2022 - 10:48
Så kjedelig å høre at du sliter med søvnen.
Jeg har slitt med GAD og panikklidelse i flere år. I perioder hvor livet blir litt vanskelig er ofte søvnen den beste "temperaturmåleren" på hvordan jeg har det. Da kommer søvnvanskene og ofte marerittene.
Jeg gikk til fastlegen i sin tid, og fikk utskrevet atarax og vallergan. Hvor ataraxen skulle virke "dempende" på dagtid og hvor vallergan skulle hjelpe mot søvn. Min fastlege skrev ut flytende vallergan, noe som er litt genialt fordi det er enklere å prøve seg frem med dose (selvsagt i samarbeid med fastelege).
Vallergan er etter min erfaring en snill medisin som ikke er avhengighetsskapende, men som fungerer ganske bra. Den lille "hangoveren" går over ganske raskt.

Men, så er det vel ofte sånn at søvnvanskene er et symptom på at det er noe annet som plager deg. Derfor tror jeg ikke du kommer utenom en prat med legen. Legg frem hvordan du har det, book en dobbeltime og forbered deg godt.

Jeg har også vært med på et forskningsprosjekt hva gjelder søvn, som fungerte godt for meg. Men da var jeg på et godt sted i livet og hadde lite angst.

Lykke til!
Avatar

Re: Søvnvansker

aug 7 2022 - 23:02
Vil anbefale å begynne med meditasjon på daglig basis, og ikke bare når du skal sove.

Gjør det enkelt, sitt godt og fokuser på pusten, kjenn at magen går inn og ut, kjenne lufta inn/ut av nesa etc. La tankene komme, og send dem videre ved å igjen fokusere på pusten. 20 min 2 ganger om dagen gjør underverker!
Til forsiden