Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Søvnproblemer som fører til angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Søvnproblemer som fører til angst

feb 22 2018 - 16:34
Jeg har slitt med søvnproblemer i mange år. Hovedproblemet har ofte vært at jeg har lagt meg alt for sent, men etter en stund med søvnunderskudd bestemte jeg meg for å ta grep. 
Det sies at kroppen bruker 3 uker på å danne en søvnrytme, så jeg startet med å legge meg og stå opp på samme tid hver dag. Nesten hver natt våkner jeg enten av at jeg måtte tisse eller at jeg rett og slett ikke fikk sove igjen. Jeg kuttet ut drikke 4 timer før jeg går til sengs, og søvnen bedret seg drastisk. Fremdeles våknet jeg midt på natten. Veldig ofte var jeg også veldig sulten når jeg våknet på natten, så jeg begynte å spise fiberrik kvelds som skal holde meg mett hele natten. Merker også at om jeg er stresset eller har trent før jeg legger meg er det vanskeligere å sovne. Har også lest meg opp på at man ikke bør f.eks ligge i sengen på pcen i timene før man går til sengs, så det har jeg sluttet med. Sengen og soverommet skal visstnok bare benyttes når man faktisk skal sove.

Ingenting ser ut til å fungere og jeg er trøtt gjennom hele dagen. Det er som dag og natt om jeg har sovet godt eller ikke. Om jeg har sovet dårlig merker jeg at jeg får mye mer angst for ting i hverdagen som jeg ikke får om jeg har sovet godt. Går snart på veggen.

Har prøvd innsovningstabeletter (imovane) som fungerer noen lunde, er vertfall ingen problem med å sovne. Har også prøvd sovetabeletter (vallergan) som gjorde at jeg sov godt gjennom hele natten, men dagen etterpå føles ut som dagen derpå. Har nå fått tak i melatonin reseptfritt når jeg var i utlandet, og jeg føler ikke de har noe effekt. Uansett, å gå på sovetabeletter fast er uaktuelt. Vil finne en varig løsning som gjør at jeg ikke våkner i løpet av natten og som ikke involverer tabeletter. Noen som har tips?? Det går veldig ut over jobb og hverdagen. Klarer snart ikke dette mer. 

Avatar

Angst/søvnproblemer

feb 25 2018 - 01:57
Noen som vil dele erfaringer? :)
Avatar

Re: Angst/søvnproblemer

mars 6 2018 - 23:13
Stakkar deg.

Er litt overrasket over at fastlegen din ikke har henvist deg videre for søvnutredning, spesielt hvis problemet har pågått over en lengre periode. Det finnes private søvnsenter i ulike byer som utreder og behandler søvn relaterte sykdommer og forstyrrelser; søvnapne, insomnia, døgnrytmeforstyrrelse, narkolepsi, rastløse bein osv for å nevne noen få. Jeg ville nok mast litt mer på legen, eller tatt saken i egne hender og oppsøkt en slik klinikk.

Ønsker deg lykke til!
Avatar

Re: Søvnproblemer som fører til angst

mars 6 2018 - 23:53
Hei! Du bør spørre legen om seroquel (ikke vanedannende) og brukes mot søvnproblemer. Går an å bruke denne en periode for så å trappe ned :)
Avatar

Re: Søvnproblemer som fører til angst

mars 8 2018 - 00:20
Du kom meg i forkjøpet Romeo :) Hadde selv et fucket søvnmønster i flere år og det siste året har jeg slitet veldig med å få søvn i det hele tatt. Sovnet og våknet etter 1 time med angst. Etter 2 uker på imovane foreslo legen å prøve ut seroquel. Jeg stusset litt da dette er medisin mot antipsykose. Men han beroliget meg med at dosen er så liten at det kun virker mot søvnproblemer. Har nå gått på dette i 5 mnd og hverdagen er totalt forandret. Angsten har sluppet taket og jeg får en god søvn som gir meg mye mer energi på dagen. Ingen hangover og det demper også tankekjøret når du legger deg på kvelden :)
Ta opp dette med legen din guttbergen92 :)

Hilsen meg
Til forsiden