Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Søvnproblemer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Søvnproblemer

nov 13 2013 - 00:02
Flere som sliter med søvn pga angsten? Jeg sliter med angst sykdomsangst, og panikk angst. Jeg sliter veldig med halsen og pusten og kan flere ganger våkne om natta med følelsen at jeg blir kvelt/pusten står stille liksom. Det er fryktelig ubehagelig og jeg blir så redd.. Tørr ikke legge meg og sove for når jeg legger hode på puta føles det så trangt i halsen og jeg sliter med å puste, får også ekstremt hjerte bank, hjerte slår plutselig kjempemfort noenganger slår det to ekstra slag så det gjør vondt til å med. Blir så sliten av dette her:( da er det så slitsomt å ikke tørre legge seg og sove heller..
Avatar

Du er ikke alene !

nov 13 2013 - 00:10
Hei du :) jeg kjenner meg godt igjen!
Sliter med det samme flere ganger i uken og det samme på dagtid dessverre :/
Er så utrolig vondt å ikke tørre å legge seg i skrekken for at man skal stoppe å puste!
Jeg har lært av legen min som også jobber med kognitiv terapi flere metoder, den som hjelper meg mest i disse situasjonene er å se de deg en fyrstikk eske, pust inn på lang sidene og hold pusten på kort sidene! På den måten kan du få kontroll over pusten din, det tar tid å lære se det, men det hjelper. Om ikke det fungerer, pust inn i 3 sekunder og hold deretter pusten i 3 sekunder også fortsetter du på samme måte til du føler at du har kontroll :)

Det er vondt når det står i, men det kan hjelpe :)
Avatar

Hei

nov 19 2013 - 19:07
Jeg har aldri hatt det så veldig ille. Har forsatt hatt milde søvnproblemer. I de siste ukene nå har det gått utrolig bra. Både fordi jeg har fått fast jobb (ikke vikariat lenger), trener godt og "sliter" meg mest mulig ut i løpet av dagen.

Det er utrolig deilig å ha 6-8 timers søvn istedet for 3.

Gikk ofte på jobb etter lite søvn og det igjen ga meg smeller på angstsiden.

Jeg kan nevne at jeg ikke sliter så veldig med angst. Liker å tro det selv nå ihvertfall. Da jeg føler meg sterkere for hver dag som går.

Tipset mitt blir å trene. Slit deg ut slik at du er helt tom når du treffer puta om natta. Legg vekk PC, mobil og skru av tven. Skriv gjerne en oppsumering av dagen i en bok, på denne måten kan du minske et par hundre tanker før du legger deg i senga.

Søvn er utrolig viktig! Ønsker deg lykke til :) Send gjerne en melding om du vil prate, jeg prater gjerne!

Til forsiden