Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Søvnparalyser

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Søvnparalyser

des 9 2017 - 18:09
Hei, jeg lurer på om det er flere som opplever søvnparalyser? Det er noe som skjer når man er i stadiet mellom våken og dyp søv. Kroppen er lam og hodet er på en måte våkent som gjør at du ikke klarer å bevege deg og du kan se og høre ting som er ekstremt skummelt. Det er som et mareritt når du er våken. Jeg tror at dette kommer av stress og angst fordi når jeg får det så føler jeg alltid at det er noen i rommet som er sinte på meg eller som skal ta meg. Dette har også gjort at jeg har utviklet en angst for å sove fordi jeg er redd for at det skal skje.
Avatar

samme her

des 9 2017 - 18:34
hei,
jeg hadde dette tidlig i 20-års alderen. Det er helt ufarlig og vanligst å få i 20 -25 års alderen. jeg har ikke hatt det på mange år og er nå 33. jeg kunne få det når jeg var sliten og gjerne holdt på å sovne etter å ha vørt våken tidlig om morgenen.

ekkelt er det uansett :p
Avatar

Re: Søvnparalyser

des 9 2017 - 18:48
Jeg har hatt det i veldig mange år, tror det starta når jeg var rundt 14 og når er jeg 19. Faren min opplever det også og han er 52 så jeg er redd det skal følge meg hele livet.. En psykiatrisk sykepleier sa til meg at det faktisk er en søvn-diagnose, så vurderer å ta det opp med legen.
Avatar

Re: Søvnparalyser

jan 2 2018 - 23:40
Ja, dette opplevde jeg mye i en periode for noen år siden, og jeg ble, som deg, redd for å sove. Jeg fant litteratur på det, leste en del, og fant ut at det ikke var farlig, det hjalp mye. Det som hjalp meg best den gangen, var noen tips jeg fikk i en bok: Å "tvinge meg" til å rulle ut av sengen, så jeg våknet ordentlig.Det hjalp meg. Jeg kan oppleve det fra tid til annen nå også, og det er like vemmelig som den gang, men nå vet jeg hva det er, og klarer på en eller måte å "tvinge" meg selv ut av det, enten vede å rulle over eller ved å klare å tvinge meg til å våkne. Masse lykke til! PS Husk at det er ufarlig, selv om det er skremmende!
Avatar

Re: Søvnparalyser

jan 3 2018 - 10:39
Dette har jeg også opplevd i perioder, og ja, det er skremmende! For meg var det også slik som heigrims sier, at da jeg ble sikker på at dette ikke er noe farlig begynte det etterhvert å dabbe av. Det som også har vært hjelpen min, er Jesus (ja, jeg er kristen). Med en gang jeg kjenner den ekle vibrerende følelsen lamme kroppen, «roper» jeg «Jesus» om og om igjen inni hodet, som om jeg sier det høyt, helt til jeg klarer å si det høyt. Da blir jeg alltid dratt ut av det, og for meg har dette blitt et konkret bilde på at Jesus et sterkere enn alt - frykt, angst, you name it. Lykke til, og husk at det ikke er noe farlig, selv om det føles aldri så virkelig!
Avatar

Re: Søvnparalyser

juli 17 2018 - 10:00
Har hatt søvnparalyse siden jeg var 17(er nå 37). Min mor og bror har også dette. Etter at jeg fant ut av hva det var, og at det ikke var farlig, har det ikke plaget meg i stor grad. Kommer ofte hvis jeg tar en middagsstrekk eller sovner på dagtid. Jeg håndterer det på denne måten: sier til meg selv at paralysen tar kun noen sekunder(selv om det virker lengre), prøver ikke å bevege meg, mens jeg teller mot ti. Så bokser jeg meg ut av det, med en arm eller fot. Det har funket hver gang. Viktig å stå opp da, ellers skjer det bare på nytt og på nytt(for min del). Det har ofte kommet i perioder hvor jeg er sliten. Det er også vanlig å føle at det er noen i rommet, eller at noen er sint på deg. Hvis du er sterkt plaget ville jeg fått fastlegen til å henvise deg til en søvnspesialist. God bedring!
Til forsiden