Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Søvnløse netter med angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Søvnløse netter med angst

mai 26 2019 - 11:31
Hei,

har slitt med sterk angst i flere uker nå. Var alvorlig syk flere år siden, men fikk ikke behandling for angst og depresjon da legen min mente at psykologer letter etter sykdommer og egentlig vil gjøre meg sykere enn jeg var da. så jeg hørte på han, selv om det var en fryktelig tung periode. Men nå, 4 år seinere kjennes det som angsten kom og tok meg for fult uten særlig stor grunn. Jeg leser informasjon på kognitiv.no uten det hjelper særlig. Prøvde å søke råd og hjelp flere steder, men det er 3 måneders ventetid minst. Legevakt sjekker hjertet og det er liksom alt de kan hjelpe med. Legen kan bare gi meg Vival som jeg bruker når det står på det verste. Er redd å bli avhengig av det og..Mest plagsom er søvnløse netter med mye hjertebank, skjelvinger i kroppen, katastrofetanker. Når man går slik i rundt 2 døgn, ser livet mørkt ut. Er det noen her som opplever slik? Hadde vært fint å prate med noen som har det like tøft..
Avatar

Hei

mai 27 2019 - 00:51
Jeg syns det fastlegen din sa er helt merkelig hvordan psykologer leter sykdommer og ville gjort deg sykere.slik du beskriver høres det du sliter mye og du bør bli henvist til kommunen eller dps.dette er felt for psykiatri.hvis du føler legen ikke tar deg seriøst bør du bytte.
Avatar

Til mrsfreak1983

mai 27 2019 - 17:17
Ja, man skulle tro det er lett å få hjelp. Men det er ikke det. Det er 12 uker ventetid. Står i kø på Raskere tilbake. Ser ut at jeg må mase mer og ringe og alt det når jeg har så lite krefter. Men takk for støtten din. Fikk råd av en lege å bytte til en fastlege som videreutdannet i kognitiv terapi, men hvordan skal man gå liksom fram? Har uansett lite krefter til det.
Avatar

Hei

mai 28 2019 - 18:13
Sommerfugl hvor mange uker har du venta til nå.hvorfor ikke spørre den legen hvordan du skal gå frem til den fastlegen.trist at du føler at du må mase da det er fastlegen som bør hjelpe deg med dette.
Avatar

Re: Søvnløse netter med angst

juni 6 2019 - 21:29
Syns det var en rar innstilling fastlegen din hadde til psykologer. Psykisk sykdom er jo like reell som somatisk, og legene skal kunne henvise til DPS, kommunen osv. Har du vurdert å bytte lege?

Har også opplevd lang ventetid på DPS, men i min by er de kommunale psykisk helse-kontorene mer lavterskel med kortere ventetid. Har også brukt psykiatrisk legevakt om ting har vært ekstra ille. Har man en ålreit fastlege kan akuttimer der også hjelpe litt på.
Avatar

Re: Søvnløse netter med angst

juni 6 2019 - 21:45
Du bytter fastlege her: https://helsenorge.no/behandlere/bytte-av-fastlege
Avatar

Re: Søvnløse netter med angst

okt 10 2019 - 01:39
Innlegget er ulest.
Sommerfugl73: åja.... Vi er dessverre flere... Tøft, ja! Fælt, utmattende, angsten stjeler liksom livet......

Har vært på denne Berg og dalbalen i snart 20 år.... Prøver å holde fast på erfaringene jeg heldigvis også har fått med meg på veien:det går alltid opp igjen...... Men det er sannelig ikke lett når man er på full fart ned i det dype og altoppslukende mørket....
Til forsiden