Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Søker råd, støtte, og tips...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Søker råd, støtte, og tips...

mars 20 2011 - 11:51
Hei!. Jeg er ei jente på 28 år,og jeg har skikkelige angstanfall for tida.
Jeg er skikkelig engstelig og urolig med en gang jeg er alene,da spesielt om kvelden-natta,og jeg aner ikke hvorfor :(
Jeg har bodd alene i 10 år men engstelsen og uroen har kommet nå det siste året. Jeg føler meg til tider gal og får tanker om å ende det hele da det er som værst,(noe jeg vet jeg aldri kommer til å gjøre,men tankene kommer).
Jeg kan plutselig få angst-panikk anfall og det som skjer i kroppen min da er det værste jeg kan oppleve. Jeg føler jeg skal svime av, kaldsvetter, hjertet dunker, det prikker i armene, jeg er så engstelig(og vet ikke av hva),svimmel og jeg føler jeg ikke har kontrollen.
Jeg har gått i terapi i over 10 år nå, flere psykologer,flere gruppebehandlinger. Har fått flere angstdiagnoser og til tider depressiv.
Jeg sliter også med overvekt og ensomhet.

håper å komme i kontakt med noen herinne som kan føle seg igjen på det jeg skriver.

jeg føler at alt er så håpløst om dagen. Er lei av å stadig være en belastning ovenfor familien. er så lei av at det stadig er noe negativt som skjer meg. :(

har ikke jobbet på noen år nå,så begynte igjen i en jobb forrige mandag for å se om det kunne hjelpe. jeg er ikke engstelig om dagen da jeg er på jobb,men med en gang jeg kommer hjem så blir jeg engstelig og urolig.

hva skal jeg gjøre?

mvh elisabeth
Avatar

Re: Søker råd, støtte, og tips...

mars 21 2011 - 00:17
Hei Elisabeth, du har et fint innlegg. Jeg er ganske ny her inne, men angsten har iblant grepet meg også. For det første, du dør ikke av det, det er ikke farlig, bare veldig hemmende og iblant svært styrende. Angsten tar veldig ofte kontrollen, den er på en måte manipulerende i livet ditt. Til tider blir det slik at man på forhånd vet hva man bør unngå, hvilke situasjoner man ikke bør innfinne seg i. Slike ting kan man kontrollere selv. Panikkanfall kommer hvor som helst og når som helst, gjerne på kvelden og natta. Jeg har selv våknet og trodd at nå dør jeg...... Det er som å gå rundt i det verste marerittet man kan tenke seg, i våken tilstand. Den type angst er ofte den verste og den kontrollerer deg omtrent totalt. Jeg vet egentlig ikke hvordan jeg skal skrive dette, men du kan være sikker på at du ikke er alene, og du kan også være sikker på at jeg forstår hvordan du har det. Dette ble et kort innlegg, men jeg skriver gjerne mer. Jeg har i perioder slitt med angst i over femten år.
Avatar

Re: Søker råd, støtte, og tips...

mars 21 2011 - 18:55
tusen takk for svar. :) godt å vite at jeg ikke er alene,og det er veeeeldig fint med ei sånn side som dette her da. bli kjent med folk som sliter med det samme. er så lei av å høre: det er da bare å gjøre sånn og sånn så går det over...

det slettes ikke å BARE gjøre sånn og sånn
Avatar

Re: Søker råd, støtte, og tips...

mars 21 2011 - 19:31
Du har helt rett, det går ikke bare over ved hjelp at et magisk ord eller en finurlig pille...men å tørre å kjenne på angsten er viktig. Ved å erkjenne at man har et problem har man allerede da kommet et lite stykke på vei.
Avatar

Re: Søker råd, støtte, og tips...

mars 21 2011 - 21:22
Nå er det faktisk mye man kan gjøre siden man i bunn og grunn er skyld i angsten selv.
Har hatt en del slike panikkanfall og det er ikke så kult egentlig. HAr kommet meg over det for i mitt tilfelle var det angst for angsten som utløste det hele. Nå har man fått mer kontroll på det hele siden man har lært seg en del om hvordan ting virker.
Driver og leser en bok om det å være aktør eller brikke i eget liv. Det er noe som hjelper veldig fordi man får satt ord til ting man egentlig vet om men ikke klarer helt å få fatt i bare ved egen tenkning.
Såh.. Da kan man kanskje komme med noe her som kan få kverna litt i gang. Angst er jo en del av det primitive systemet i hjernen og er ikke styrt bare direkte av det kognitive senteret. Dette gjør da at man enten lærer seg å mestre situasjoner eller så utvikler man angst. Nå kan det være mye som leder til angst siden man har veldig mye inntrykk som skal behandles og det er ikke alltid lett å sette fingeren på hva det er man er redd for. Det kan også hende at det legger seg en mental sperre som gjør at man ikke får frem det som aktiviserer. En god del av det man har kommet over av materiale foreslår at det kan ha en sammenheng med det som ligger i sosial atferd. Når man får uhensiktsmessig utvikling der så vil man få problemer og man kan havne som en outsider. Når man først er i denne rollen endres holdninger både av en selv og av andre rundt fordi vi mennesker i stor grad speiler oss i andre. Til tider gjøres dette ubevisst men det må fortsatt behandles så om man gjør ting som føles dårlig kan dette slå ut senere. Først når man har "lov" til å føle litt så kommer ting frem og da gjerne i form av angst. Angst i seg selv er jo bare et symptom på bakenforliggende årsaker. Det er forholdsvis lett å finne metoder å takle dette på om man kjenner historien til et menneske men det som er utfordringen er å skape det rette bildet mentalt i hver enkelt slik at man ser sammenhenger som ikke er like tydlige i livet.
Om man ser mye på negative ting på tv vil dette bringe vondt med seg inn i atferden. En kan også søke etter vonde ting på nettet og det er også en forsterkning. Det er egoet som driver dette og man oppfyller en profeti som man lager selv.
Om du kjenner til "law of attaction" så er dette basert på psykologiske prinsipper som i grunn er lette å forstå om man setter seg inn i det hele. Da jeg først snublet over dette så jeg ikke to ganger men nå begynner det å demre. En lager sin egen virkelighet og dersom man henger seg opp i en diagnose ka man fort havne i en blindvei. Det samme gjelder om man sier til seg selv at man ikke er god nok på en eller annen måte. Det er ingen andre som sier dette for det er en selv som bestemmer hvordan signalene inn skal tolkes. Om man har en negativ innstilling blir resultatet ofte negativt.
Avatar

Re: Søker råd, støtte, og tips...

mars 21 2011 - 21:31
så utrolig interessant!! mhmm fikk litt å tenke på nå! takk :)
Avatar

Re: Søker råd, støtte, og tips...

mars 21 2011 - 21:38
Når man surrer seg litt for mye inn i seg selv så må man ut og finne nye impulser og innfalsvinkler for å skaffe seg en bedre forståelse og muligheten til å sette ting i et annerledes perspektiv.

Alt er riktig som man selv ser det. Det hele kommer an på om det er noe man vil godta eller om det er noe man vil endre på. Ser det for jævelig ut her så er det sånn det er. Men... Hva om jeg står der borte?
Avatar

Re: Søker råd, støtte, og tips...

juli 15 2011 - 12:55
Hei

jeg har sendt deg forespørsel.. jeg har veldig mange erfaringer.. og vil gjerne hjelpe deg :) jeg har hjulpet mange. og ser fram til og hjelpe deg om du vil det :) masse erfaringer. og gode råd til deg :) godta meg.så kan vi prate :)
Til forsiden