Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sobril å angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sobril å angst

okt 1 2014 - 16:41
er det noen som har erfaringer med sobril mot angst ? Har brukt efexor å cipralex tidligere men får så bivirkninger at blir jo dårligere av å bruke de , noen som har erfaring fra sobril som vil dele det med meg :)
Avatar

Re: Sobril å angst

okt 1 2014 - 16:55
Mitt råd er rett og slett å holde seg unna. Fort gjort å bli avhengig, da det føles som å ta seg et stort glass med rødvin å ta en sobril. Om man blir tilvent å ta medikamentet, så behøver man å øke dosen for å oppnå samme virkning. Det eneste sobril gjør er å maskere symtomene av angst - problemet forblir. Det er litt som å pisse for å holde seg varm. Det er nå min erfaring etter å ha fått utdelt et brett med sobril i en tung periode. Deilig å pause litt fra angstens kroppslige herjinger, men tankene forblir de samme. Jeg har bestemt meg for å aldri ta slike beroligende medisiner igjen.
Avatar

Re: Sobril å angst

okt 1 2014 - 17:04
Har hørt at de er vanedannende Å kan bli avhengig , men ser ikke annen utvei , blir så dårlig av disse andre . Så vet ikke hva jeg skal gjøre , føler ikke selv at jeg har angst 24/7 er liksom noen dager er eg bedre en andre osv så hadde jo ikke trengt å ta den hver dag heller . Men er det mye bivirkninger på de? Merket du det av kvalme osv ?
Avatar

Re: Sobril å angst

okt 1 2014 - 18:25
Jeg har prøvd ALT av medisiner både gamle trisykliske, SSRI'er samt alt av benzodiazepiner.
Personelig vil jeg si at benzoer er bedre enn alt den andre "driten" som gir masse alvorlige bivirkninger.
Men, her i Norge regner man med at alle som bruker disse automatisk kommer til å missbruke de.
Her gjelder det å respektere medikamentet, bruk så lav dose som mulig og hvis du har brukt de over lang tid må nedtrappingen gå meeeget lagsomt for å unngå abstinenser.
Min erfaring med benzoer er at de ikke har noen bivirkninger overhode, jeg har gått på samme dose (relativt lav dose) i 6 år og de tar panikkanfallene like bra nå som da, men de har ingen virkning på den generelle angsten eller depresjonen.
Ville også råde deg til å bruke benzoer med lang halveringstid, det vanligste er Rivotril. Lykke til :)
Avatar

Re: Sobril å angst

okt 4 2014 - 23:52
Jeg har god erfaring med sobril. Jeg tåler ikke andre psykofarmika for jeg blir dårlig av dem. Tar sobril veldig sjeldent og derfor blir jeg ikke avhengig. Hadde behandler sett at jeg hadde tatt de hver dag og bedt om mer hele tiden hadde jeg nok ikke fått preparatet. Det handler mye om sunn fornuft. Jeg vil gjerne at effekten av den skal være god når det virkelig er behov og da skal man ikke misbruke det. Jeg har stort sett med meg en i vesken og bare det å ha muligheten er betryggende.
Avatar

Re: Sobril å angst

okt 5 2014 - 01:36
Hei Vilde , er det jeg og tenker å ha vertfall tilgjengelig viss det da skulle være nødvendig , vil ikke gå på medisiner , vil at kroppen skal fungere normalt uten å putte alt mulig drit i trynet ;) men bare vite at en har liksom . Men blir du dårlig når du tar en sobril ? Er så redd for å bli dårlig utav de . Har fått så sterke bivirkninger av andre typer , da cipralex, efexor, zoloft . Klem
Avatar

Re: Sobril å angst

okt 5 2014 - 02:43
Du vil ikke få slike bivirkninger av sobril, disse tablettene er noe helt annet en SSRI'er.
Jeg har aldri hør om noen som har opplev bivirkninger overhode så lenge bruken er moderat.
Disse tablettene virker fort og går relativt fort ut av kroppen.
Avatar

Re: Sobril å angst

okt 5 2014 - 03:07
Det er bra :) takk for svar .
Avatar

Re: Sobril å angst

okt 9 2014 - 14:13
Eneste jeg ikke blir dårlig av er sobril :) jeg tåler ikke de andre typene. Men man må selvsagt vært mer forsiktig med bruken av disse, og vise måtehold for å ikke utvikle avhengighet og resistent mot dem.
Avatar

altså

mars 11 2021 - 10:58
angsten er jøvlig
jeg bruker sobril 15 mg
de gjør seg best i buksa
greit å ha det på lur liksom
det er veldig betryggende
for noen ganger lider jeg
av en sterk generell angst
og da er det sobril som roer
det strukterer i hodet mtt
stort sett da mein freund ;)
Til forsiden