Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sobril

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sobril

des 5 2011 - 12:27
Lurer på om noen har har erfaring med Sobril, bruk og avhengighet.

Hvor lenge og mange Sobril må man bruke før kroppen trenger det for å fungere? Lurer på om noen har erfaring med absidenser.

I flere år brukte jeg en Sobril innimellom. Pga økt angst, uro og flere smerter i forbindelse med fibromyalgi har jeg de siste månedene tatt noen nesten hver uke, men hatt 2-3 uker uten og ikke tenkt på dem i det hele tatt. Andre uker har det blitt 2 - 6 pr. uke. 15mg.

Tror dere dette etter noen måneders forbruk kan skape avhengighet?

Ble en tøff uke i forrige uke med betennelse i nakke og skulder, Voltaren og Paralgin Forte hver dag pga sterke smerter, kun 2 Sobril hele uka i den forbindelse, når uroen kom som verst.

Sobril er det eneste som virker på meg ser det ut som, men vil jo ikke bli avhengig av denslags piller. Vet det er lett. Har prøvd mye annet uten effekt. Zoloft (mange år siden, men ble så elektrisk) Cipralex (fikk økt angst), Sarotex (fryktelige drømmer) Atarax (virket ikke), Truxal (virket ikke). Har også prøvd alternative piller.

Vet noen om en erstatningspille for Sobril, helst som kun kan tas ved behov?, ikke daglig, men tips om daglige doser mottas også med takk.

På forhånd takk for svar.
Avatar

Re: Sobril

des 5 2011 - 13:27
Nå har jeg veldig begrensa erfaring med sobril og valium, men får de av legen. Tar de veldig sjeldent fordi jeg synes dette er veldig gode medisiner å ha når man virkelig har bruk for dem. Jo mer man tar jo mindre effekt får man av de. Men kan vel egentlig ikke svare på innlegget ditt annet enn at Sobril er vel en litt svakere versjon av valium? Skal ikke si det helt sikkert, men man blir jo ikke bedre av å ta disse medisinene, det blir jo nesten som 3-4 halvlitere for meg, koselig der og da, men ikke særlig effektvit i lengden:)
Avatar

Re: Sobril

des 5 2011 - 13:43
Er noe i det du skriver, adventure.

Husker en lege en gang kalte Sobril for "husmornarkotika".

Når man går rundt med kroniske muskelsmerter og fryktelig uro og angst i kroppen så er det godt med noen timer med mere ro innimellom. Ihvertfall om man har planer og må ut på noe. Spenninger, uro og angst sliter veldig, tapper en fullstendig for energi. Med muskelsmerter i tilegg så topper det seg i blant.

Skal til legen onsdag så da får jeg høre om hun har noe å anbefale, føler å må ha en annen "hverdag" framover og ikke minst bedre dager i julen.
Avatar

Re: Sobril

des 5 2011 - 18:42
Sobril er etter min mening et vanedannende medikament, men om du bare bruker det i perioder (etter legens anbefaling) så er det ikke noen stor fare. Bruker du det i lengre perioder, vil virkningen ikke være så god. Det anbefales ikke å gå over på sterkere med, eller større doser. Den beste medisinen mot angst er og lære seg pusteteknikker. samt prøve tankeforandring.. Tenk deg frisk er en meget god bok. kognetiv terapi.
Mvh Runesteinen
Avatar

Re: Sobril

des 6 2011 - 17:53
JEg har tatt det noen få ganger, men er veldig restriktiv nettopp fordi jeg er redd for avhengighet. Det funker innmari bra i øyeblikket, men jeg får veldig hangover - blir sløv nesten hele neste dag - og det er ganske ekkelt det også. Jeg har tro på å bruke sobril til å klare seg når angsten er så sterk at jeg er redd for å klikke fullstendig, men ellers pprøve å komme gjennom det uten.
Avatar

Re: Sobril

des 6 2011 - 21:32
fikk sobril med lege en gang.Til bruk i store forsamlinger :) Jeg bruker ikke noe legemiddel, prøvde med 1 pr time i 3 timer, men det virket ikke i det hele tatt..Jeg tar meg heller en pils eller vin om jeg skal noe nå, om det ikke må kjøres.Tror Sobril ikke er sunt for indre organer heller, men må man så må man..
Avatar

Re: Sobril

des 8 2011 - 16:31
runesteinen:

Kan det være boka: Tenk deg glad du mener?

Sjekket på bilblioteket, men dem fant ingen som heter Tenk deg frisk.
Avatar

Re: Sobril

des 10 2011 - 00:57
Jeg fikk utskrevet en pakke sobril i for 3 år siden, jeg husker ikke antall piller eller mg, jeg skulle bruke det for og contre angsten av cipralexen. Jeg syns det fungerte helt suverent, angsten var helt borte og jeg bekymret meg ikke lenger på jobb. Skal sies at jeg var i samtaleterapi og på antideppresiva sammtidig. Psykologen min ble veldig oppmerksom på forbruket mitt, antall piller per dag osv. Hun mente jeg fikk et usunt forhold til medisinen så jeg fikk ikke mer av det, nå tør jeg ikke spørre om det, men jeg savner det voldsomt nå 3 år senere. Så man kan vel si jeg ble avhengig av det.
Avatar

Re: Sobril

des 10 2011 - 10:48
Hei.. jeg fikk sobrill på sykehuset når jeg fikk anfall.. Det tok 15-20 min før den funket helt.. jeg ble ikke noe avhengi.. mer at jeg roet meg ned... og fikk slappet av.. tok 1 tablett
Avatar

Re: Sobril

des 10 2011 - 14:46
Hvor mange Sobril ble det til at du spiste, Exit?
Avatar

Re: Sobril

des 10 2011 - 15:33
fikk anfall ca 5 ganger... så ble vel rundt 5 tabletter..
Avatar

Avhengighet

april 16 2013 - 14:34
Jeg fikk fåreskrevet sobril 10 mg for ca 2 uker siden, har i den perioden tatt 6 stk.
Kan jeg nå feks oppleve nå at kroppen vil ha mer av den ??

Noen som har erfaring eller ??
Avatar

Re: Avhengighet

april 16 2013 - 14:54
Jeg snakket faktisk med overlegen på DPS'en ang sobril for bare ett par uker siden. Da jeg har vokst opp i ett hjem med rusproblemer så er jeg esktremt forsiktig med bruk av piller. Han sa at det tar kroppen 4-5 måneder for å "venne seg på" en bestemt dose, og da er det snakk om daglig bruk. Etter den tiden så trenger kroppen større dose. Men hvis man bruker flere tabeletter hver eneste dag så minsker nok tiden. Men 6 stk på 14 dager er nok ikke noe som helst fare i forhold til avhengighet. :)
Avatar

:)

april 16 2013 - 15:11
Takk " kattungen " for ditt svar..:)

Kansje jeg kan roe meg litt mer nå med angsten, ta en om kveldene ved behov :)
Avatar

Jeg har vel

april 16 2013 - 15:13
ingen direkte erfaring bortsett fra at det er en ting jeg har stor respekt for. Jeg tenker at hvem som bli avhengig eller ikke kommer alt ann på hvordan en person har det og hvordan en person er. Noen takler det sikkert veldig bra mens andre går i fella i en fei. Hvor dette skillet går er jo umulig å si så alle må ta en egen avgjørelse utifra sitt ståsted. Jeg ser på bruk av denne typen medisiner som absolutt siste utvei og jeg har holdt meg unna det på tross av harde tak så det går ann å klare seg uten, men samtidig så har jeg jo respekt for de som velger å bruke denne hjelpen.
Avatar

avhengighet

april 16 2013 - 15:24
Nå vell, nå er det vell ikke så tilfeldig hvem som blir avhengig av slikt da. Avhengighet er jo faktisk ett eget arvelig gen. Men livs situasjon betyr selvfølgelig mye. Mennesker som har ett "perfekt" liv kan like fort bli avhengig av ting folk ikke tenker på som avhengigheter, som trening eller bestemte matsorter osv. Men det er jo stoffer i enkete medesiner som er mere triggene for avhengighet enn andre medesiner. Dette er jo gjerne en dårlig kombinasjon med dette avhengighets genet.
Avatar

Noen..

april 16 2013 - 15:25
Sier at denne form for hjelp med feks sobril blir til en falsk venn som du setter din lit til, noe er det vell i det..:P

Jeg er jo ikke en sånn tilstand at det holder på og rable for meg på kveldene, er bare så skrekkelig urolig og redd for og være aleina når jeg har den dødsangsten for at det skal skje noe med hjerte.

Føler at jeg har brukt opp noen rundt meg med og ligge der om nettene.:((
Har fått høre at jeg ligger som en " hund " på sofaen, det var sårende.:((
Avatar

Jeg mener

april 16 2013 - 15:46
at de aller færreste vet på forhånd om de er disponert for avhengighet, derfor er det tillfeldig. Avhengighet er jo ei felle man går i uten å skjønne det sjøl stort sett, eller en kan forstå det men benekte det eller finne ulike forklaringer eller unnskyldninger underveis.
Avatar

Ja da

april 16 2013 - 16:01
At de ferreste er klar over om de er disponert har du selvfølgelig helt rett i. Men det er uansett ikke tilfeldig :P Det som skjer med oss pga genene er jo ikke skjebnen sin skyld. At jeg har fått leddgigkt og ikke min samboer har fått det, fordi det ligger latent i min slekt og ikke i hans er jo ikke tilfeldig :P hehe
Avatar

Sobril

juli 16 2020 - 15:43
Hei. Jeg er ei voksen dame på 57 år..har brukt SOBRIL i perioder hele vinter våren..den er god å ha i påvente at medisin skal virke. Har trappet opp zobril fra 50 til 75mg for ei uke siden..har tatt ca 5mg SOBRIL har er dag denne uka.. den e som. Sagt god å ha i en overgangsfase
Avatar

Zoloft

juli 16 2020 - 15:44
Noen som har erfaring med opptrapping og bivirkninger
Avatar

Re: Zoloft

juli 16 2020 - 19:02
Hei, jeg var i 3-4 uker på Zoloft, eneste erfaringen er at jeg hadde bivirkninger med muskelkramper (leamus), som ikke ville roe seg ned. Slet med leamus i hele kroppen 3 måneder etter jeg sluttet med Zoloft, men dette kan variere fra person til person. Om du skulle fått det så anbefaler jeg magnesium som tilskudd, det hjalp vertfall meg en del. Jeg sluttet på Zoloft etter den ene måneden,, er ikke mye men det var min lille erfaring.

Jeg hadde ikke Sobril i den perioden for overgangsfase som var fra Cipralex til Zoloft- noe som sikkert kunne ha gjort det litt enklere.
Avatar

Re: Sobril

mars 5 2021 - 08:42
Reseptfri antidepressiva - https://tonzes.com/deprno.htm
Jeg har brukt Restilen i mange år. Tar de for angst og depresjon. For meg så er Restilen helt fantastisk. Restilen sørger for at jeg klarer å holde hodet over vannet og at verken angsten eller depresjonen blir for overveldende for meg og tar fullstendig over hverdagen.​​​​​​​
Til forsiden