Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Smerter KUN på høyre side av hodet!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Smerter KUN på høyre side av hodet!

feb 20 2016 - 07:22
For et halvt år siden begynte jeg å få prikking på hodebunnen på høyre side, og nå har det utviklet seg til smerter og numnenhet som kommer øverst fra høyre nakke, og oppover til pannen. Ansiktet, høyre øye, og høyre arm føles også veldig ubehagelig. Nå trenger jeg å vite om dette er angst, eller noe annet. Det kjennes så ekkelt ut, og lammer meg nesten når jeg beveger hodet til høyre og/eller løfter armen. Hjelp :(
Avatar

Re: Smerter KUN på høyre side av hodet!

feb 20 2016 - 12:29
Høres ut som om smertene kommer fra nakken,eller at det kan være migrene.. Er smertene konstante eller kommer og går de? Kan kanskje være lurt å ta en tur til kiropraktor som kan sjekke nåkken din,er det migrene kan de ofte hjelpe med det og..Kan jo være nerver i klem og..
Avatar

Hei

feb 21 2016 - 00:32
Er så mye det kan være som f.eks en nerve i klem etc.
Ville fått det sjekket hos legen.
Opplever forøverig selv ofte prikking i hodet og smerter i ansiktet ved angstanfall, men som sagt hvis du ikke har vært hos legen må du dra dit for å utelukke eventuelle andre ting.
Avatar

Re: Smerter KUN på høyre side av hodet!

feb 21 2016 - 01:28
Det må du få sjekket hos legen.
Hodesmerter og ubehag i arm på kun én side høres ut som noe som sitter i nakke og skulder - overspente muskler, nerve i klem, etc. Du sier at det blir værre når du snur hodet eller løfter armen, så det er tydelig at det er bevegelses-utløst iallefall. Få det sjekket slik at du slipper å gå sånn. :-)
Avatar

Cervikogen Hodepine?

feb 23 2016 - 04:44
Har søkt litt, og det som det minner mest om er cervikogen hodepine, altså nakkehodepine. Jeg har også bestilt time hos legen, han finner nok fort ut. Dette var det som utløste mitt panikkanfall første gang om jeg husker riktig, kjennes riktig ubehagelig ut. Takk for svar :)
Avatar

Kjenner meg igjen

mars 20 2016 - 08:09
Jeg sliter med samme problemet, høyreside av hodet, det kommer i stress situasjoner, men også utenom. Jeg har gått med det i 3 år.. Og har vært til lege og mange forskjellige fysioterapeuter, bare diffuse svar.. Men mest sannsynlig muskel relatert. Har du prøvd f. Eks naprapat? Har vært hos noen der de feks kniper i en bestemt muskel, og da kan jeg kjenne lignende trykk <3
Avatar

Hei!

april 9 2016 - 14:24
Jeg har ofte samme følelse.. Jeg vet ikke om dette kommer av angsten, men det skjer som oftest om jeg er stressa. Jeg får mer angst når dette skjer, da jeg blir redd for slag/hjerneblødning osv.. Sjekk deg hos legen for å utelukke ting.. Da kan det være lettere å takle!
Avatar

Re: Smerter KUN på høyre side av hodet!

april 9 2016 - 20:20
Har nå prøvd naprapat og kiropraktor, men føler ikke at det hjelper noe særlig.
Avatar

Re: Smerter KUN på høyre side av hodet!

april 15 2016 - 15:14
Sier de noe om Hva som utløser det da? :)
Avatar

Re: Smerter KUN på høyre side av hodet!

april 17 2016 - 23:15
Hei! Jeg har slite med angst en god stund nå. I det siste har jeg hatt en merkelig følelse i ansiktet. Akkurat som jeg føler meg hoven og nummen, men har følelser.. Synet blir også uklart..... Noen som sliter med det samme? Er det angst symptomer eller burde jeg være redd? Har trang for å puste og svelge. Vondt å svelge hvis jeg ser til en side....
Trenger råd......
Avatar

Re: Smerter KUN på høyre side av hodet!

april 24 2016 - 02:52
Hei, Tromsøkisn.

Jeg har i flere år slitt med låsninger i nakke og skulder, som ofte gir hodepine. For min del er det også hovedsaklig på høyre side. Jeg gikk lenge til naprapat, kiropraktor, fysio og psykomotoriker, men har ikke fått bukt med det. Årsaken til problemet, for min del, er nok at jeg er veldig anspent hele tiden. Heiser ofte skuldrene, puster veldig grunt, spenner føttene mot hverandre, står og sitter skakt, osv. Er du også ofte anspent?

Jeg er i ferd med å prøve å ta tak i en kombinasjon av depresjon og angst, og håper at det vil hjelpe på spenningsnivået, og dermed også på låsninger, smerter og hodepine.
Avatar

Angående din hodepine

juni 15 2016 - 16:13
Det du beskriver her høres ut som en type spenningshodepine, og det er den vanligste formen for hodepine. Det starter i rygg- eller nakkeområdet og sprer seg til hodet. Jeg har hatt akkurat det samme problemet selv, og vært gjennom runder med kiropraktikere og andre helsefolk. Prikking er de siste symptomene før det begynner å bli virkelig alvorlig.

Problemet med kiropraktikk er at man retter opp skjevhet i skjelettet, men ofte er det spenninger i musklene som gjør at skjelettet siger ut over tid. Dersom man kun retter opp skjelettet vil det gå relativt kort tid før en ny korreksjon må gjøres. Dersom man gjør mange korreksjoner vil de strukturene i kroppen som knekkes opp etter hvert bli slappe. Når disse er blitt slappe kreves det en del trening for at de skal komme tilbake til sin naturlige tilstand.

Derfor er det viktig å gå til roten av problemet, og oftest er dette muskelen. Det kan gjøres med massasje og strekkøvelser. Man må ha en massør som har god peiling på disse tingene. Jeg har selv faktisk hatt akkurat de samme problemene, og ved hjelp av en måneds tid med riktig bruk av slik behandling ble jeg helt frisk. Jeg sitter foran dataen 12 timer om dagen, men det eneste jeg gjør nå om dagen for å holde problemene på avstand er å gjøre 8 strekkøvelser to ganger om dagen. Gjør jeg det går alt bra. Dersom jeg ikke gjør de øvelsene vil jeg i løpet av en måneds tid ha seriøse problemer.


Avatar

Re: Smerter KUN på høyre side av hodet!

juni 15 2016 - 20:56
Jeg har det på akkurat samme måten! Jeg visste ikke at alle de tingene hadde en sammenheng, men kanskje de har det :)
Avatar

På'n igjen

juli 3 2016 - 01:47
Det gikk over da jeg begynte på effexor, og kom tilbake kort tid etter at jeg sluttet.. ergo måtte jeg bare begynne på det igjen.

Ja, jeg er anspent når jeg er på jobb. Jobber i butikk der det blir sinnssykt stressende på sommeren. Når stresset treffer meg, kommer denne ekle følelsen på høyre side av bakhodet, og får dermed angstanfall hvor jeg føler jeg må komme meg vekk fra alt!

Nødløsningen er forøvrig valium, det hjelper å roe meg ned, men følelsen i hodet er der fremdeles.
Avatar

Re: Smerter KUN på høyre side av hodet!

des 29 2022 - 17:47
Reseptfri antidepressiva. Jeg har brukt Restilen i mange år. Tar de for angst og depresjon. For meg så er Restilen helt fantastisk. Restilen sørger for at jeg klarer å holde hodet over vannet og at verken angsten eller depresjonen blir for overveldende for meg og tar fullstendig over hverdagen.​​​​​​​
Avatar

Går det bra?

jan 26 2023 - 21:16
Hvordan er det med det nå!
Avatar

Re: Smerter KUN på høyre side av hodet!

feb 17 2023 - 15:35
Hei. Søkte nettopp denne siden. Fikk for en ukes siden nummenhet i høyre side av kroppen. Føles som en er nesten litt bedøvet. Ekkel følelse. Slutta brått på cipralex for 3 uker siden+ stressende periode. Så regner med dette er svaret.

Var hos fysio i dag. Hun ble smånervøs av å høre symptomene mine. Er ikke redd selv. Hatt det slik for noen år tilbake mtp angst, spenninger og krystallsyke.

Noen som har gode erfaringer mtp tøying/øvelser mot dette?
Avatar

Re: Smerter KUN på høyre side av hodet!

feb 21 2023 - 22:54
Jeg har også smerter i høyre side nakke og hals muskel er veldig vondt. Manueltetapaut går jeg til. Han mener jeg har betennelse i 2 ledd i nakken. Han mener jeg gar blitt bedre av å jogge/trappetrening fir å få muskulaturen varm. Så tar jeg noen lett styrke øvelser. Så tøying av nakke muskler. Avslutter med muskel avspenning. :)

I dag prøvde jeg akupunktur matte og pute. Gleder meg allerede til å morgen med å prøve igjen.

Ser at de innleggene øverst her er fra 2016…
Til forsiden