Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 8 2012 - 07:55
Jeg tar betablokkere for å dempe hjertebank, det fungerer utmerket.

Dette med at hjertebank ikke er farlig kan jeg ikke forstå, folk med ptsd kan få hjerteinfarkt og ved panikkanfall havner noen av de på sykehus pga at det er fare for hjertet.. og det sies jo at et hjerte som jobber for hardt for lenge kan vokse... men jeg er ingen lege.

Jeg kan ikke skjønne at det er bra å ha et hjerte som dundrer i vei, det må da bli en ekstra belastning på hjertet..

Men nå vet jeg ikke om denne hjertebanken er verre ved ptsd enn ved vanlig angst, kan jo hende det er en forskjell.

Betablokkere demper hjerterytmen og forhindrer adrenalin å bruse rundt i kroppen, på den måten demper disse medisinene angst.
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 8 2012 - 12:35
Kor nyttig informasjon du her har gitt "solivente" spesielt for dem som sliter med angst og hjertebank.

Tror dette heller gjør dem enda mer bekymret..........
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 8 2012 - 13:09
Jo det er jeg klar over, men jeg kan ikke forstå at legene mener at et overarbeidet hjerte ikke er skadelig. Hvorfor sier legene at det er ufarlig?

Skal alle late som at det ikke er en sannhet i det? Jeg hadde ikke forstått hvor viktig det er for meg å ta betablokkere visst jeg ikke ble fortalt at hjertet ikke har godt av en konstant hard belastning, hva er det beste, at jeg vet det pr i dag eller at jeg er uvitende?
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 8 2012 - 15:08
For deg så er det vell greit at du har fått den informasjon, min fastlege sier at hjertebank ikke er farlig men selvfølgelig ubehagelig det er vi enig om. Hva med di store idrettsutøverne som trener 6 til 7 timer pr dag heile året, det må jo være da en usunn belastning for pumpa, eller ??

At man får betablokker er vell for og roe ned hjertebanken, det man i utgangspunktet gjør da er og på en måte støype hjerte..
Ønsker ikke og kritisere deg på noen måter, vi begge sliter jo noe med angst som er slitsomt og ønsker deg alt godt :)

Det er sikkert mange som går med angst og som har gjort det over mange år og som har hjertebank tenkte bare at kansje det gjorde situasjon verre for noen..
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 8 2012 - 17:22
Jeg tenkte i utgangspunktet at det var greit at jeg delte min informasjon nettopp fordi jeg ble så overasket når jeg fikk vite det selv og jeg ble glad når jeg fant redningen i betablokkere. Alle har jo alltid sagt til meg at hjertebank ikke er farlig, men når folk får hjerteinfarkt så blir ikke det helt logisk.

Mulig dette skiller seg på måten hjertebanken opptrer for ved ptsd kan den være konstant høy i uker eller mnd og kroppen koker pga adrenalin, det er kanskje ikke sånn ved generell angst...? ved ptsd så merker man feks ikke smerter, eller jeg gjorde ihvertfall ikke det på det værst.

Jeg la jo også til at dette med hjertet er en ting som er viktig ved ptsd siden folk får hjerteinfarkt, men om dette gjelder for folk med generell angst vet jeg ikke, jeg bare antok at det var omtrent det samme siden ptsd er en angstlidelse..

Jeg skjønner godt hvorfor du reagerer på det jeg skriver siden man jo ofte får angst for angsten også er det igang...

Jeg klarte å dempe puls ved meditasjon, uten det aner jeg ikke hvordan jeg hadde overlevd, jeg fikk puste og pulsen roet seg etter en halvtime med dette, jeg brukte en gratis versjon på nett, dette kan jeg anbefale for folk som gjerne vil ha ned pulsen og som trenger hjelp med å puste :)
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 8 2012 - 23:30
Jeg var hos legen for ca 2 uker siden. Har fått en ny kvinnelig lege. Jeg fortalte henne at jeg sliter med angst og depresjoner innimellom. Og hun målte også blodtrykket mitt, og det var normalt. Men hun merket at jeg hadde rask puls på 130. Og da sa jeg at jeg har gruet meg til denne legetimen og ble redd, nervøs og engstelig når jeg kom hit. Men hun sa til meg at jeg skulle begynne å ta betablokkere for å roe ned pulsen min, og da blir jeg roligere også. Nå snart to uker senere ringte henne til meg, og ga meg svar på blodprøvene som jeg også tok den dagen jeg var hos legen. Og jeg hadde lite med Vitamin B12, Vitamin D og Vitamin E.
Og legen min sa at du kommer jo til meg til uken, og da kan vi snakke mer om betablokkerne du har begynt å ta. Og da sa jeg at jeg har ikke begynt å ta dem enda, for jeg er redd for å ta dem. Og da sa hun at du må ta dem for å roe ned pulsen din. For du vil vel leve like lenge som alle andre. Også sa hun jeg må vel ikke skremme deg mer for at du skal ta dem, og da sa jeg nei. Hun sa at jeg bare kunne ta en kvart pille.

Når hun sa dette til meg fikk jeg helt panikk, jeg begynte å kaldsvette, skjelve, få veldig rask puls og følte meg skikkelig urolig.
Og jeg begynte å hylgråte når jeg hadde lagt på telefonen med legen min. Og jeg fikk snakket litt med mamma, og etter en stund greide jeg å roe meg.
Men synes det er dårlig av legen og skremme meg på den måten. Jeg blir fort redd og engstelig for ting og bekymrer meg også veldig lett for ting..

Er det noen her inne som kan fortelle meg om rask hjerterytme kan være farlig?
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 9 2012 - 09:17
Hei :)

Jeg kan fortelle deg om min erfaring, jeg har vært mye redd for å ta medisiner og har hatt fæle opplevelse med antidepp.

Men betablokkere har aldri gitt meg noen ubehagelige opplevelser. Jeg tar en halv tablett ved behov. Er jeg rolig, hjemme og slapper av og har det fint så trenger jeg den ikke.
Men om jeg skal noe som er krevende, feks ut å kjøre bil, møte med nav el så tar jeg en halv tablett. Dette gjør at panikken ikke kommer. Jeg kan fortsatt kjenne uro i kroppen men uroen tar aldri av. Betablokkeren holder pulsen min rolig og på den måten holder jeg meg rolig.
Jeg har lært at grunnen til at angst aksjelerer til panikk er mye fordi når hjertet begynner å slå fortere så strømmer det for mye adrenalin rundt i kroppen noe som fører til økt angst.

Jeg er ikke 100% sikker på at dette er riktig, men jeg tror det, om noen vet noe mer eksakt så rett meg gjerne :)

Jeg startet med en kvart betablokker til å begynne med og det fantes ikke ekkelt, jeg ble bare roligere og følte velbehag.
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 11 2012 - 17:38
Hei Solivente..

Når du startet å ta en kvart betablokker. Tok du en kvart betablokker til nesten samme tidspunkt hver dag da?

Hadde vært fint om du kunne skrevet litt om hvordan du gjorde det når du begynte å ta en kvart betablokker

Til forsiden