Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

okt 6 2012 - 23:09
Hei alle sammen!
Jeg har vært mye plaget av hjertebank i det siste og selv om legen sier det er ufarlig blir jeg alltid urolig og deprimert. Jeg vil gjerne bli skikkelig undersøkt, selv om legen mener det er unødvendig, men føler jeg ikke får roen før jeg er 100% sikker...er så sliten av å hele tiden jobbe med å overbevise meg selv om at det bare er angst og ikke farlig..! Så da lurer jeg på om det er noen der ute som har tips til hvordan jeg kan enten lindre eller bli kvitt hjertebanken. Eller tips til hvordan jeg kan takle det. Hva gjør du når du har hjertebank?
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

okt 6 2012 - 23:26
Heisann:) ja typisk leger det... hjertebank kommer ofte når du blir urolig/ stressa eller har angst.. har de i noen tilfeller selv, og når jeg får det prøver jeg bare å puste rolig og slappehelt av... så går det over etter en liten stund:)

vet ikke om du tar noen medisiner? hjertebank kan også komme som bivirkning av noen medikamenter:)
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

okt 6 2012 - 23:54
Hei:-)!
Takk for svar!! Jeg tar ingen medisiner, legen har sagt at det kan hjelpe...selv er jeg skeptisk til det. Jeg har prøvd å puste rolig, men det hjelper ikke. Det som irriterer mest er at jeg føler at det kommer selv om jeg har gode dager... Så føler for det meste at hjertebanken kommer først og så får jeg angst pga hjertebanken... Det kan holde på alt i fra noen minutter til en hel dag...kjempe festlig.
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

okt 7 2012 - 00:32
bare koslig det :) okei, synes ikke du skal ta medisiner om du ikke absolutt trenger det..
men trur du kan ta det ganske med ro, hjertebank har aldri vært farlig:)
men veit det er kjempe plagsomt!

når det holder på en hel dag, holder det på i et kjør hele tia? heller kommer det å¨går litt:)?
for en hel dag men hjertebank kan gjøre en ganske lei...
og ikke minst sliten hvis du får angst i tillegg...

føler du at du slapper helt av rett før du får det? :)
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

okt 7 2012 - 01:06
Hei igjen:-)!
Har jeg har det over lang tid kommer og går det, men det er til tider veldig tett. Verst hvis jeg ligger eller sitter(spes. om jeg lener meg mot venstre når jeg sitter). Hvis det ikke varer så lenge blir jeg ikke særlig urolig, men om jeg har det over lengre tid stresser det meg...selv om det ikke gjør vondt er det veldig ubehagelig. Nå har jeg hatt det hver kveld i 3 dager og det tærer på humøret!!!

Takk for at du deler erfaringene dine:-)!!
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

okt 7 2012 - 01:26
jeg skjønner... virker som når det begynner så tenker du på ting, og blir stressa som du sa..
kan hende det er derfor det holder på så lenge også:)

hvis du også tenker mye når du ikke kjenner noe, så kan det også sikkert trigge noe...
men du trenger ikke være redd eller engstelig for at det er noe farlig i hvert fall:)

Bare hyggelig:)
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

okt 7 2012 - 01:27
glemte å skrive at det ville tært på humøret til hvem som helst, så ikke tenk på det:)
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

okt 7 2012 - 09:35
Takk skal du ha:-)! Hjelper alltid å få luftet ut litt;-)!
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

okt 7 2012 - 15:36
ja sant det:) any time:)
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

okt 10 2012 - 00:38
Dette hørtes veldig ubehagelig ut :(
Hjertebank er heldigvis ikke farlig, og ofte kan jo symptomene forverre seg dersom man blir bevisst på situasjonen.

F.eks: Dersom jeg har angst, og jeg tenker at jeg har angst, da blir jeg med en gang mer angstfull.
Som folk sier: "Du kan få angst av å ha angst!".

Har du merket noe av om hjertebankingen blir forverret dersom du tenker over problemet? Forsvinner hjertebankingen når du er opptatt med å tenke på noe annet?

Ofte kan det å avlede tankene på noe annet være med på å lure hjernen til å ta et avbrekk. I din situasjon med hjertebank kan det å avlede hjernen når det står på, f.eks. med å gjøre en aktivitet som gjør at du glemmer hjertebanken.
Prøv å skriv ned en dagbok over NÅR symptomene oppstår? HVORDAN de oppstår (er det noe som skjer før hjertebankingen starter? Spiste/Drakk du noe spesielt før det begynte?). HVOR ofte har du det slik? HVA hjelper?
En slik dagbok kan hjelpe både deg og legen din til å forstå problematikken din.
Og vær ærlig med legen din. Forklar at hjertebankingen gjør det engstelig for at det kan være noe galt med kroppen din, og at du ville føle det bedre om legen din kunne sjekke om alt var bra.

Jeg merker ofte at når jeg er engstelig eller bekymret, så slår hjertet mitt sterkt og fort. Det føles som at det skal hoppe ut av halsen gjennom brystkassen. En ekkel følelse.
Ofte så hjelper det at jeg blir bevisst på situasjonen og prøver å avlede tankene over på noe annet. Dersom jeg fokuserer på hjertebanken og blir for opphengt i denne, forblir den bare verre og sterkere.
Det kan hende det ikke er sånn i din situasjon, men anbefaler deg til å prøve å kartlegge hva som utløser disse hjertebankene.

Masse god bedring!
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

okt 10 2012 - 10:30
Jeg slet med hjertebank i en depresjon jeg nylig var inne i. Jeg kunne våkne opp med hjertebank, uten å skjønne hvorfor. Dersom kroppen er sliten, kan man få angst relatert til stress etc. Hjernen kan tydeligvis "lukte" at dagen starter snart, og sette i gang angsten før man våkner. Grusomt! Men, jeg var også mye svimmel, og var kjempeforvirra av alle symptomene jeg hadde relatert til depresjonen. Legen sjekket med sånn elektrosaker på kroppen. Da fikk jeg iallefall bekreftet at alt var "sunt og fint" (bortsett fra hodet...). Jeg syns du bare skal si at du ønsker å sjekke. Basta. : ) Da får du iallefall bekreftet at hjertebanken skyldes angst, og du slipper å gruble mer på det. Grubling er slitsomt og gjør angsten bare verre.
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 6 2012 - 14:23
Jeg er ei jente på 23 år. Har vært plaget med angst i mange år, og det er slitsomt. Har vært redd for alle mulige sykdommer alt fra brystkreft, føflekkreft, hiv, leukemi og hjerteproblemer.
For 4 år siden var jeg redd for at det var noe galt med hjertet mitt og da dro jeg til legen og hu lyttet på meg og hu hørte ingen bilyder, men hu merket at jeg hadde høy puls og hu ville at jeg skulle ta en ekg når jeg var der, og der så dem at jeg hadde rask puls.
Så jeg ble henvist til sykehuset for å ta en 24 timers ekg.
Og etter den testen gikk jeg noen uker før jeg fikk svar, og jeg ba mamma ringe dit for å høre om resutatet av den testen og etter at hu hadde snakket med kontordama på legekontoret sa mamma at alt var i orden med den testen, var ikke noe galt.
Men jeg greide ikke å forstå at alt var normalt med en gang, var redd for at legen hadde fått feil resultat eller at mamma hadde hørt feil.
Men etter en stund greide jeg å forstå at alt var normalt med den testen og angsten og tankene rundt dette ble borte.

Har hatt noen perioder hvor jeg ikke har hatt angst og vært redd for sykdommer. Og da trodde jeg at angsten hadde litt borte for godt, men der trodde jeg feil.
Jeg får ofte angst og litt depresjoner på vinterstid og en psykolog sa til meg for noen år siden at jeg har vinterdepresjon.

Jeg var hos legen for en uke siden, og jeg liker ikke å dra til leger så hver gang jeg skal til legen blir jeg redd, nervøs, engstelig og bekymret.. Jeg har fått ny lege. Og jeg fikk sagt til legen min at jeg liter med angst og depresjoner, og vi snakket litt om dette.
Hun målte blodtrykket mitt for jeg ville at henne skulle det når jeg først var der. Hun merket at jeg hadde rask puls på 130 når hun målte blodtrykket mitt, og det skremte meg. Hun sa at jeg får en resept på betablokkere som kan roe ned pulsen min, og da blir jeg roligere.
Hun sa at det er nok en sammenheng mellom den raske pulsen min og angst/depresjoner.
Hun ba meg også om å ta hvilepulsen min hverdag til jeg kom til henne igjen om en uke.

Men i etter jeg var hos legen har jeg fått frykt for at jeg har en rytmeforstyrrelse. Er redd den raske pulsen jeg har noen ganer om dagen ikke kommer av angsten, men av en rytmeforstyrrelse,,Den tanken skremmer meg veldig, og gjør meg engstelig..
Gruer meg også veldig til jeg skal til legen igjen, for er redd hu finner ut at jeg har en rytmeforstyrrelse da.. Off! Blir så sliten av disse tankene og jeg greier ikke å gjøre så mye om dagen, føler jeg har litt deprimert av dette..
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 6 2012 - 14:56
Hei alle :)

Kjenner meg veldig godt igjen i alle deres beskrivelse når det gjelder hjertebank etc.
Jeg selv sliter med dette fortiden, hjertebank og ekstraslag skikkelig ubehagelig og frykten er grusom.

Forige uke så gikk jeg med en hoterregistrering ( hjerte ) i ei uke leverte den inn i går.
Der fikk jeg markert både hjertebank og ekstraslag og nå er jeg så nervøs for hva dem finner :/ er redd for at dem finner rytmeforstyrrelse feks artie flimmer ( tror det var det det heite.)

Stilte også spørsmål til legen som skal se på dette om medesin som jeg går på kan påvirke feks hjerte, jeg går på zoloft.

Er litt irreterende at det skal gå fleire dager, ja kansje uker også før man får svar :(

Noen som har gått med slik registrering og fått påvist alt ok eller ??
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 6 2012 - 15:33
Hei smoblikk63 :)

Jeg har tatt en 24 timers ekg for noen år siden, fordi jeg trodde jeg hadde en rytmeforstyrrelse.
Men alt var bra med den ekg testen, så ble lettet men greide samtidig ikke helt å forstå det. Greide ikke å innse at alt var normalt med hjertet mitt.

Tanker, bekymringer, frykt. nervøsitet, redsel og engstelse utløser ulike fysiske symptomer når man har angst, derbilant hjertebank og rask hjerterytme.
Men når dette kommer så greier man ikke å tenke fornuftig på at dette kommer av angsten, da kommer tanker som at nå har jeg en rytmeforstyrrelse og man blir enda mer redd. Og til slutt blir dette en ond sirkel. Og hver gang man merker at hjertet slår litt annerledes f.eks ekstraslag eller at det hopper over et slag, og banker raskere. Så blir man enda mer redd og får enda raskere hjerterytme..
Det er utrolig slitsomt og det tapper man for krefter og gjør at man blir innesluttet og trekker seg unna omgivelser. Og man får også lett en depresjon når man føler seg langt nede og bare tenker og grubler og er bekymret og redd..

Hvordan fungerer zoloft for deg?

Har gått på zoloft tidligere. Men er usikker på om jeg burde begynne å ta de igjen nå eller få en annen type antidepressiva?

Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 6 2012 - 16:08
Hei christiie89 :)

Takk for ditt innlegg.
Jeg kjenner til de katastrofetankene som vi selv er med på og iverksette når vi kjenner ubehag eller når vi tenker " no er det noe alvorlig "

Jeg har selv gått med disse plagene når det gjelder hjertebank og ekstraslag siden Juli / august i år, disse har bidratt til at jeg er blitt ennda mer angstfull :(

Jeg begynte først på cipralex i juli og gikk på dem fram til oktober da gikk jeg over til zoloft. Grunnen til bytte var vell bivirkningene, værst i begynnelsen. Når jeg byttet til zoloft så var det som og begynne på nytt med bivirkninger.

I dag er jeg på 50 mg fortsatt bivirkninger selv om jeg har gått nå en mnd på disse.
Jeg har ennå et stykke igjen før medesin virker heilt, kansje jeg må opp en dose til etterhvert..(

Liker ikke disse antideprassiver noe særlig men leser at mange har kommet seg over det værste og fått på en måte livet tilbake og så er det dem som ikke greier og bruke dem, dem slutter med medesin.

Hvordan er det med deg i dag, jobber du, bruker du noe medesin evnt ja hvor lenge har du brukt.?

Det er tungt og gå slikt som vi gjør, unner ingen en slik opplevelse.:/
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 6 2012 - 16:36
Hei igjen :)

Jeg begynte i praksis på en barneskole i september og jeg trvdes veldig godt. Men etter jeg fikk angst igjen så har jeg ikke orket å være på jobb. Er sliten om dagen og greier ikke å konsentrere meg om noe, blir litt frustrert av dette for skulle ønske jeg hadde mye energi og var like sprudlende og glad som jeg pleier å være. Men føler angsten hemmer meg en del i hverdagen, og jeg vil være i trygge omgivelser meg ikke altfor mye folk rundt meg..

Gikk på zoloft hver høst og vinter en periode for 2 år siden. Men har følt at jeg har greid meg brra uten, men nå føler jeg at jeg må starte med de igjen. Men har piller igjen fra sist jeg brukte de, og tror jeg har en resept liggende. Men hvis jeg begynner på zoloft igjen nå, og legen min som jeg skal til igjen på mandag ikke mener det er den rette medisinen for meg så må jeg begynne på noe annet.
Men hvordan er det å bytte rett fra zoloft til et annet merke?
Veit du det?
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 6 2012 - 19:27
Hei igjen :)

Jeg også er i den situasjon når det gjelder jobb at jeg veit ikke hva som skjer no, skal i møte med nav og fastlegen neste uke.
Regner med at nav vil prøve og presse noe frem her, er ikke pr dato klar for og retunere tilbake til min faste jobb som jeg er sykemeldt fra, var der jeg møtte veggen og fikk depresjon og angst..:(

Når det gjelder bytte av antideprassiver så skal man være litt forsiktig. Feks jeg som først gikk på cipralex og så rett over på zoloft det er ikke så bra grunnet faren for et syndrom som jeg ikke husker hva heter.

Også når man skal avslutte med medesinering så er det viktig at man trapper ned over tid, kommer ann på hvor lenge man har gått på medesin. Og så skal man helst være medesin fri en uke før man begynner på et nytt preperat..:)

Det er tøft og komme seg gjennom dette men jeg skal greie det, få tilbake noe av livet mitt :)
Det verste er vell og være aleina om dette, altså og ikke ha noen rundt seg når angsten er som verst.:( Hvor i vårt langstrakte land holder du til ??

Mvh

Geir ( Troms )
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 7 2012 - 14:49
Jeg har sendt melding til lederen på sfo hvor jeg jobba litt i praksis. Det var ganske vanskelig å sende denne meldingen og fortelle at jeg sliter med angst og at jeg har det vanskelig om dagen. Men håper henne forstår og at jeg kanskje har en mulighet for å jobbe litt til å begynne med hvertfall..

Det er som du sier værst å være alene med tankene og ikke ha noen rundt seg, da føler hvertfall jeg at alt blir værre. Merker mer hjertebank og uroighet i kroppen og masse tanker når jeg er alene.
Men en kveld i helga var jeg med mamma og stefaren min og da var jeg overraskende nok avslappet og følte jeg ikke hadde noe angst der og da. Det var utrolig deilig :) Merker at hvis jeg er sammen med moren min så blir jeg roligere, for henne veit hvordan jeg har det. Og henne sier til meg hver gang jeg sier at jeg merker at hjertet banker fortere og litt uregelmessig at det kommer av angsten min.
Men jeg greier ikke helt å forstå at jeg har hjertebank pga angten. Tenker nesten hele tiden på at det er en annen årsak til rask hjerterytme og hjertebank enn angsten,

Jeg er fra Sande i Vestfold, like utenfor Drammen..
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 7 2012 - 15:37
Hei Igjen.:)

Jeg skjønner så utmerket godt hva du skriver når det gjelder jobb og det og være aleina eller ha noen rundt seg..)

Jeg har ikke greid og vært innom jobben en gang, det byr mæ i mot akkurat no.
Ikke en av kollegane mine tar kontakt for og høre hvordan det går, det er synd og litt sårende.:/

Jeg føler også en slags mer trygghet når jeg er i nærheten av noen eller når noen stikker innom på besøk, har noen fantastiske naboer :) som skjønner min bekymring.

Vist du ikke har så mye og gjøre om dagen så kunne du jo kansje stikke innom en bilforettning i drammen og se på en bil for meg som er av inntresse......Neida tuller bare bilen er der men kansje litt forlangt unna, får se.:)

Hvor lenge har du slitt med helseangsten ??
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 7 2012 - 16:43
Har slitt med angst helt siden jeg var barn. Da var jeg redd for å sove borte, likte ikke å reise bort, være med på bursdager hos venner. Var også bekymret for veldig mye, greide vel aldri å bare være et barn uten bekymringer.
Men de senere årene fra jeg begynte på ungdomsskolen ble jeg redd or sykdom og fikk vel helseangst, har vært redd for mange forskjellige sykdommer og vært redd for døden.. Men har hatt et par år nå hvor jeg bare har hatt angst innimellom men greid meg ganske bra i hverdagen.
Men nå er angsten tilbake igjen, og denne gangen for hjertet mitt. Har vært redd for dette før også for 4-5 år siden..
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 7 2012 - 19:03
Samme her har også slitt med frykt og bekymret for mange ting siden jeg har vært barn.
Det er sikkert mange der ute som har haddt det sånn oppgjennom årene.

Jeg har også haddt en kontrol på angsten heilt frem til i år da toppet det seg etter et meget hardt og tøft år, jobben, privatlivet osv.
Var i et forholdt men det har nå oppløst seg pga situasjon som jeg har kommet opp i, forsåvidt greit hun skjønte seg ikke på problemet mitt.
Når man ikke kan være en forståelse person og støtte meg i en vanskelig periode så går det ikke, så enkelt er det :)

Nå venter jeg i spenning på resultatet av holterregistreringen som jeg gikk med ei uke.
Hadde både hjertebank og ekstraslag som jeg markerte så får vi se.:/
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 8 2012 - 07:55
Jeg tar betablokkere for å dempe hjertebank, det fungerer utmerket.

Dette med at hjertebank ikke er farlig kan jeg ikke forstå, folk med ptsd kan få hjerteinfarkt og ved panikkanfall havner noen av de på sykehus pga at det er fare for hjertet.. og det sies jo at et hjerte som jobber for hardt for lenge kan vokse... men jeg er ingen lege.

Jeg kan ikke skjønne at det er bra å ha et hjerte som dundrer i vei, det må da bli en ekstra belastning på hjertet..

Men nå vet jeg ikke om denne hjertebanken er verre ved ptsd enn ved vanlig angst, kan jo hende det er en forskjell.

Betablokkere demper hjerterytmen og forhindrer adrenalin å bruse rundt i kroppen, på den måten demper disse medisinene angst.
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 8 2012 - 12:35
Kor nyttig informasjon du her har gitt "solivente" spesielt for dem som sliter med angst og hjertebank.

Tror dette heller gjør dem enda mer bekymret..........
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 8 2012 - 13:09
Jo det er jeg klar over, men jeg kan ikke forstå at legene mener at et overarbeidet hjerte ikke er skadelig. Hvorfor sier legene at det er ufarlig?

Skal alle late som at det ikke er en sannhet i det? Jeg hadde ikke forstått hvor viktig det er for meg å ta betablokkere visst jeg ikke ble fortalt at hjertet ikke har godt av en konstant hard belastning, hva er det beste, at jeg vet det pr i dag eller at jeg er uvitende?
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 8 2012 - 15:08
For deg så er det vell greit at du har fått den informasjon, min fastlege sier at hjertebank ikke er farlig men selvfølgelig ubehagelig det er vi enig om. Hva med di store idrettsutøverne som trener 6 til 7 timer pr dag heile året, det må jo være da en usunn belastning for pumpa, eller ??

At man får betablokker er vell for og roe ned hjertebanken, det man i utgangspunktet gjør da er og på en måte støype hjerte..
Ønsker ikke og kritisere deg på noen måter, vi begge sliter jo noe med angst som er slitsomt og ønsker deg alt godt :)

Det er sikkert mange som går med angst og som har gjort det over mange år og som har hjertebank tenkte bare at kansje det gjorde situasjon verre for noen..
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 8 2012 - 17:22
Jeg tenkte i utgangspunktet at det var greit at jeg delte min informasjon nettopp fordi jeg ble så overasket når jeg fikk vite det selv og jeg ble glad når jeg fant redningen i betablokkere. Alle har jo alltid sagt til meg at hjertebank ikke er farlig, men når folk får hjerteinfarkt så blir ikke det helt logisk.

Mulig dette skiller seg på måten hjertebanken opptrer for ved ptsd kan den være konstant høy i uker eller mnd og kroppen koker pga adrenalin, det er kanskje ikke sånn ved generell angst...? ved ptsd så merker man feks ikke smerter, eller jeg gjorde ihvertfall ikke det på det værst.

Jeg la jo også til at dette med hjertet er en ting som er viktig ved ptsd siden folk får hjerteinfarkt, men om dette gjelder for folk med generell angst vet jeg ikke, jeg bare antok at det var omtrent det samme siden ptsd er en angstlidelse..

Jeg skjønner godt hvorfor du reagerer på det jeg skriver siden man jo ofte får angst for angsten også er det igang...

Jeg klarte å dempe puls ved meditasjon, uten det aner jeg ikke hvordan jeg hadde overlevd, jeg fikk puste og pulsen roet seg etter en halvtime med dette, jeg brukte en gratis versjon på nett, dette kan jeg anbefale for folk som gjerne vil ha ned pulsen og som trenger hjelp med å puste :)
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 8 2012 - 23:30
Jeg var hos legen for ca 2 uker siden. Har fått en ny kvinnelig lege. Jeg fortalte henne at jeg sliter med angst og depresjoner innimellom. Og hun målte også blodtrykket mitt, og det var normalt. Men hun merket at jeg hadde rask puls på 130. Og da sa jeg at jeg har gruet meg til denne legetimen og ble redd, nervøs og engstelig når jeg kom hit. Men hun sa til meg at jeg skulle begynne å ta betablokkere for å roe ned pulsen min, og da blir jeg roligere også. Nå snart to uker senere ringte henne til meg, og ga meg svar på blodprøvene som jeg også tok den dagen jeg var hos legen. Og jeg hadde lite med Vitamin B12, Vitamin D og Vitamin E.
Og legen min sa at du kommer jo til meg til uken, og da kan vi snakke mer om betablokkerne du har begynt å ta. Og da sa jeg at jeg har ikke begynt å ta dem enda, for jeg er redd for å ta dem. Og da sa hun at du må ta dem for å roe ned pulsen din. For du vil vel leve like lenge som alle andre. Også sa hun jeg må vel ikke skremme deg mer for at du skal ta dem, og da sa jeg nei. Hun sa at jeg bare kunne ta en kvart pille.

Når hun sa dette til meg fikk jeg helt panikk, jeg begynte å kaldsvette, skjelve, få veldig rask puls og følte meg skikkelig urolig.
Og jeg begynte å hylgråte når jeg hadde lagt på telefonen med legen min. Og jeg fikk snakket litt med mamma, og etter en stund greide jeg å roe meg.
Men synes det er dårlig av legen og skremme meg på den måten. Jeg blir fort redd og engstelig for ting og bekymrer meg også veldig lett for ting..

Er det noen her inne som kan fortelle meg om rask hjerterytme kan være farlig?
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 9 2012 - 09:17
Hei :)

Jeg kan fortelle deg om min erfaring, jeg har vært mye redd for å ta medisiner og har hatt fæle opplevelse med antidepp.

Men betablokkere har aldri gitt meg noen ubehagelige opplevelser. Jeg tar en halv tablett ved behov. Er jeg rolig, hjemme og slapper av og har det fint så trenger jeg den ikke.
Men om jeg skal noe som er krevende, feks ut å kjøre bil, møte med nav el så tar jeg en halv tablett. Dette gjør at panikken ikke kommer. Jeg kan fortsatt kjenne uro i kroppen men uroen tar aldri av. Betablokkeren holder pulsen min rolig og på den måten holder jeg meg rolig.
Jeg har lært at grunnen til at angst aksjelerer til panikk er mye fordi når hjertet begynner å slå fortere så strømmer det for mye adrenalin rundt i kroppen noe som fører til økt angst.

Jeg er ikke 100% sikker på at dette er riktig, men jeg tror det, om noen vet noe mer eksakt så rett meg gjerne :)

Jeg startet med en kvart betablokker til å begynne med og det fantes ikke ekkelt, jeg ble bare roligere og følte velbehag.
Avatar

Re: Slitsom og ubehagelig hjertebank..,

nov 11 2012 - 17:38
Hei Solivente..

Når du startet å ta en kvart betablokker. Tok du en kvart betablokker til nesten samme tidspunkt hver dag da?

Hadde vært fint om du kunne skrevet litt om hvordan du gjorde det når du begynte å ta en kvart betablokker

Til forsiden