Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sliter med pusten

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sliter med pusten

sep 14 2020 - 10:03
Hei, jeg sliter veldig med pusten akkurat nå. Jeg får ikke til å puste med magen og det kjennes ut som at all lufta har satt seg fast i brystkassen. Har slitt med det i hvert fall en uke nå uten stopp, men det er ikke første gang. Klarer heller ikke å bevege meg (fordi da blir det bare verre) eller konsentrere meg om noe som helst annet enn pusten. Tidligere i August slet jeg også med den globusfølelsen i halsen, men den gikk plutselig over. Føler dette bare har blitt en ond sirkel da jeg ikke har noe å grue meg til. Noen tips eller noen som sliter med det samme?
Avatar

Re: Sliter med pusten

sep 15 2020 - 00:09
Føler med deg! Sliter med det samme! Hadde denne globusfølelsen i sommer, men forsvant etterkvart. Er nå plaget med tung pust og mye svimmelhet. Globusfølelsen har også komt tilbake, føler det er noe som blokkerer på høyre side av pusterøret! Travelt å ha det slik dag inn og dag ut! Av og til bygger det seg opp ein luftboblefølelse i halsen, helt rart, nesten ein «flagrende/sommerfuglaktig» følelse. Vanskelig å forstå at angst kan gjøre alt dette!
Avatar

Re: Sliter med pusten

sep 15 2020 - 02:33
Vi er mange som sliter med det samme... til tider så stopper jeg opp og tenker "åh nei, nå ble det vanskelig å puste", eller "jeg får ikke puste", og så snart man begynner å konsentrere seg om pusten, begynner man å puste på en sånn måte at det blir langt verre!!! Så jo mer konsentrert på pusten man er, jo verre er det..

Har også slitt med klump i halsen, vondt i halsen, stram hals osv. av og på de siste månedene. De siste dagene har jeg hatt denne klumpen i halsen som ikke går bort, og jeg tror at jeg pga. det har blitt veldig "oppmerksom" på halsen min også, så nå syns jeg bare at hele halsen kjennes rar ut.

Det er det som er det verste med angsten -hjernen gir oss symptomer og rare kroppslige ting som egentlig ikke er noe å fokusere på. Ting som andre uten angst aldri ville tenkt over, men som vi stresser over, og som skaper en dårlig sirkel.
Avatar

Re: Sliter med pusten

sep 15 2020 - 11:59
Skulle ønske jeg hadde noen tips, men dessverre. Sliter med noe av det samme selv. Innimellom har jeg en stor klump i halsen. Andre ganger føles det som noen har tatt kveletak på meg og klemmer rundt halsen min. Kan bli andpusten mens jeg sitter i en stol. Kona sier jeg "glemmer" å puste, andre ganger sier hun at jeg bare puster med den øverste delen av lungene (korte inn- og ut-pust). Er ikke bevisst dette selv. Får ofte vondt i brystet samtidig. Kroppen min tror da at det er hjertet som er problemet og angsten bare vokser og vokser. Går mye utover livskvaliteten. Mange dager tør jeg ikke gå ut (enn om jeg da blir enda dårligere?) Andre dager er jeg overbevist om at jeg skal dø idag. Andre dager er jeg i kjempeform og kan gå lange turer i høyt tempo uten problemer. Jeg er mildt sakt frustrert. Umulig å forutse hva jeg kan gjøre i morgen. Har oppfølging fra fastlege og psykoterapeut, men føler litt at de er i ferd med å gi meg opp. (Kan godt være noe jeg innbiller meg.)
Avatar

a

sep 15 2020 - 19:21
jeg skal ikke drive reklame
for medikamentet her
men noen ganger
er de redningen for meg
noen ganger er angst faenskapet
ikke til å holde ut rett og slett
det er en utrolig trygghet
bare å vite at jeg kan ta liksom
vel tenker masse på deg
så bare hold ut ;)
Avatar

Re: Sliter med pusten

sep 15 2020 - 21:16
Innlegget er redigert av administrator pga innholdet ikke er i overensstemmelse med våre verdier.
Mvh

Adm.
Til forsiden