Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sliten i stemmen, svakhet og følelse av å bli kvalt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sliten i stemmen, svakhet og følelse av å bli kvalt

aug 31 2020 - 22:34
Det siste året har jeg opplevd en generell svakhet som har skremt meg veldig. Er NØYE utredet av spesialister og med tester men klarer ikke slå meg til ro med at dette er angsten.

Det har også begynt å sette seg veldig i stemmen. Orker ofte ikke snakke fordi jeg føler jeg blir kvalt og ikke har stryke nok til å bruke halsen/stemmebåndene. Blir vel ikke akkurat bedre av at jeg blir stressa og anspenner meg.

Blir redd for at dette skal være noe annet og føler meg ikke trodd/tatt på alvor av legene. De skylder bare på angsten uansett hva jeg opplever av symptomer er min frykt. Jeg er en ung og "frisk" ung kvinne, og "alt sitter i hodet". Men er det virkelig normalt å måtte la være å snakke i timesvis fordi man ikke fysisk orker med stemmen og halsen? Selv om man gjerne vil?

Har noen opplevd liknende?
Avatar

jeg også

jan 10 2021 - 21:06
Ja, jeg sliter med det samme. Jeg har hatt det sånn i 5 år.. og føler alltid at det er anstrengende å snakke. Jeg høres ikke ut som meg selv, og kjenner det knyter seg i bryst/hals. Det har ført til at jeg har fått angst for å snakke med andre/være sosial.. jeg gjør det, en jeg kjenner meg aldri rolig og at halsen/stemmen er helt avslappet. Jeg har forsøkt gruppeterapi, psykolog, psykomotorisk fysioterapi, og alexander-teknikk. Sistnevne var ganske bra : ) Men det som har hjulpet mest for meg er å bare observere følelsen, og ikke dømme den. la den være der.. men det er fortsatt er helvette.Vanskelig å være hos psykolog også, for da må man jo kunne snakke om ordlegge seg.. vet ikke hva jeg skal si. men du er ikke alene om å ha det sånn!
Til forsiden