Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Skvetten. Høye brå lyder, smell, kjeftende stemmer osv

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Skvetten. Høye brå lyder, smell, kjeftende stemmer osv

nov 13 2022 - 23:51
Jeg krymper meg som et lite barn når det inntreffer og hjertet pumper på full maskin. Ingen jeg kjenner forstår seg på dette her, hadde vært fint å få prate med noen som sliter med samme type plager.
Avatar

Sv: Skvetten. Høye, brå lyder osv.

nov 14 2022 - 00:34
Jeg reagerer på kjeftende stemmer og mye støy, men ikke i samme grad som du beskriver. Det at du opplever dette på denne måten er jo høyst reelt for deg, så viktig at du ikke lar deg "gaslighte" hvis noen sier at du bare må "ta deg sammen", for det gjør man jo allerede. Det er noe som heter "Sensory processing disorder" eller du kan være høysensitiv. Bare nevner det i tilfelle du ikke har hørt om det og hvis det skulle være tilfellet med deg. Lite å få gjort noe med i så fall, annet enn å bruke støydempende ørepropper og unngå situasjoner med disse utfordringene der det er mulig.
Avatar

Samme her

des 11 2022 - 23:20
Har det akkurat likt. Skjønner hva du mener.
Avatar

Amygala hijack

des 25 2022 - 01:37
Det er noe som kalles for "amygdala hijack", som handler om at frykt-systemet er oversensitivt, sånn at hjernen tolker harmløse inntrykk som trusler før man rekker å bli bevisst på at inntrykket egentlig er harmløst. Dette gjelder for alle de tingene du beskriver, og jeg har opplevd det selv. Denne siden: https://www.kamastressmanagement.no/skaden-av-stress , Under overskriften som heter "Endringer i Hjernen" forklarer fenomenet kort og godt. Jeg tror også det forklares noe om årsaker, og noen tips for å håndtere det.
Til forsiden