Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Skuttet på lykkepiller.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Skuttet på lykkepiller.

feb 4 2020 - 22:52


Jeg har ca 30 år med Seroxat bak meg. 3 piller a 20 mg per dag. Trappet ned til 2 per dag for mange år siden, så ned til 1 per dag. For ca 6 (?) mnd siden trappet jeg ned til 1/2, og kuttet helt ut for 6-8 uker siden. Jeg har vært så utenfor meg selv, og bare tatt i mot det jeg er tilbudt. I mine øyne begynte jeg med Seroxat på grunn av angst, og jeg har ikke hatt noe særlig angst de siste årene, og heller ikke noe etter jeg kuttet ut Seroxaten. Men, jeg er jo blitt veldig følelsesladet. Jeg vet jo ikke om følgende har noe med slutten av pillene å gjøre, men jeg har fått en periodisk/ganske ofte, form for uro og skjelving i overkroppen. Føles som om jeg fryser. (Har tatt ei halv pille 5-6 ganger når dette har slått til, og føler det har gjort susen da). Har dette en sammenheng med at jeg kuttet ut pillene tro?

Ellers har jeg det veldig jævlig fysisk, praktisk og økonomisk nå, og er veldig suicidal. Velger derfor å begynne å ta ei halv pille om dagen igjen for å se om det gjør noe forskjell på livsmotet, for det er på null nå.
Avatar

Re: Sluttet på lykkepiller.

feb 5 2020 - 10:32
Dette vil legen din raskt kunne svare på forhåpentligvis basert på bivirkning av medikamenter over en så lang periode selv ved gradvis nedtrapping. 0 er faktisk 0, kroppen din er jo vandt til at det alltid har vært noe.

Ser du selv skriver det men svaret mitt blir på en måte: Må du slutte?
Kan du ikke bare forsette å ta en halv pille når det trengs?
Forstår det kan være et mål i seg selv slutte etter 30år men ingen krise om det ikke går?
(Er jo ikke narkotika, det er snakk om)

Min er faring med «lykkepiller» er jo at de skal gjøre deg mer stabil og ofte «flat / flatere» mot evt. svingninger i humøret og sinnsstemning.
Dersom du var en gang for mange år siden et menneske med mye følelser, er det klart det presser seg på og tilbake nå som du har gått bort fra medikamentene.

Når du ikke er under påvirkning vil jo kroppen og sansen dine være mye mer våkne og ta til seg alt mye tydeligere enn før.
Kan jo være dette du reagerer på?

Trist du har det jævlig på alle de andre aspektene som du nevner.
Er det noe spesielt du føler du trenger i livet ditt nå som du savner?

Lurer veldig på setningen din; « Jeg har vært så utenfor meg selv, og bare tatt i mot det jeg er tilbudt.» hva mener du her?
Avatar

Re: Skuttet på lykkepiller.

feb 5 2020 - 19:12
Jeg har egentlig aldri i livet levd 'i meg selv', men på utsiden av meg selv. Rømmer på en måte fra alt.
Avatar

Re: Sluttet på lykkepiller.

feb 6 2020 - 09:17
Hmmmm... Blir jo ikke helt riktig det heller nei...

Har du noen å snakke med om dette? Feks. en psykolog?
Høres ut som det er en del brikker som må på plass men det skal vel være mulig :)
Til forsiden