Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sjenert

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Sjenert

sep 7 2022 - 11:48
En "normal" person har kontorjobb, enebolig, kone og 1,7 barn, Labrador og Volvo 240.

Er det et liv du ønsker deg?
Avatar

SV: Fort trygg på seg selv

sep 7 2022 - 12:41
Jeg har ikke hørt om noen som har blitt fort trygg på seg selv, det nærmeste må være de som forteller at de etter et år på folkehøyskole har fått selvtillit og venner- at de har blomstret opp. Det kan jo hende at når du begynner på videregående, at du der finner noen likesinnede.

Å være tenåring er en krevende tid, det er lurt å jobbe med å redusere angsten din sammen med en psykolog, det tror jeg er det beste du kan gjøre. Så er du klar når du kommer på en ny arena der du finner likesinnede og du blir bedre rustet til å ta kontakt med folk for å finne ut om de er likesinnede.

Jeg har egentlig ingen flere kommentarer nå, det er psykologen bedre på. Skoleturen må du kanskje bare "holde ut", eller kanskje du er heldig og det går litt bedre enn du frykter, fordi alt klaffer den dagen, været, de andres humør, din dagsform osv.

Ønsker deg lykke til videre!:)
Avatar

Re: Sjenert

sep 7 2022 - 15:16
Det er da lett å skjønne hva slags "normal" du mener Andreas. Du skriver jo attpåtil at det er en uten sosiale vansker. Nå er det heller ikke mange av oss som kommer helt uten sosiale vansker, vi har det i større eller mindre grad.

For meg har det hjulpet å tenke at også andre kan ha slike sosiale vansker, men at jeg ikke vet hvordan de takler det. Noen har slik angst selv om de prater masse, det kan være deres måte å takle det på, eller dekke over det på.

Kan det være en måte du kan gi deg selv en påminnelse om at du er god nok på, som du kan øve inn på forhånd? F eks at du holder deg rundt venstre håndledd, det er en kode til deg selv om at du er helt ålreit som du er. Du bør øve masse på det på forhånd, du rekker jo litt selv om det ikke er lenge til du skal på den klasseturen. Ta rundt håndleddet ditt og si til deg selv at du er mer enn god nok. Gjenta, gjenta, til slutt blir det automatikk i det. Jeg nevner håndledd fordi det er noe du alltid har med deg, i motsetning til en amulett av noe slag som en kan glemme å ha med.
Avatar

Re: Sjenert

sep 7 2022 - 16:43
Tusen takk! Har ikke prøvd noe sånt før, men kan øve på det. Men skal jeg bare gjøre det hele tiden eller bare når jeg får tanker om jeg ikke er god nok? Blir litt vanskelig på skolen i timene, men kan prøve huske det.
Avatar

Re: Sjenert

sep 7 2022 - 19:20
Jeg tenker at du øver på det på forhånd helst så det sitter. Så kan du ta det fram i situasjoner som er litt økende "skumle" men trygge, hvis du har noen slike du kan øve i. Eventuelt kan du få han kameraten du har nevnt til å hjelpe deg litt med å lage litt "skummelt". Du er så ung at lærdom vil raskt sitte hos deg. Så kan du gjøre det i situasjoner på skolen når du blir usikker, og få påminnelsen om at du er helt ålreit. Det er jo poenget! Da vil du sannsynligvis stå sterkere i situasjoner du gruer deg for, når du selv kan gi deg den påminnelsen helt uten at noen andre i rommet aner det. Men nei, det er ikke meningen at du skal gå med hånda på håndleddet hele tiden på skolen, da vil jo folk legge merke til det og begynne å lure litt, men det er jo heller ikke farlig. Men når du føler deg usikker.

Men på lengre sikt er det å bli trygg i et miljø noe som vil gjøre deg mer bunn-trygg, som du kan overføre til andre situasjoner og miljøer. Derfor nevnte jeg dette med hobbyer. Folk som møtes over en hobby er som regel genuint opptatt av hobbyen, og vil gledes sammen med andre over den. De bryr seg mindre om å mobbe andre og slikt tull og fanteri. Det kan like gjerne være på en annen arena, men helst et sted der det ikke er duket så mye for ekte maktkamper om å bestemme over andre.

Jeg må si at jeg blir ganske så imponert over deg også av andre ting. Du har nemlig takket flere av oss her som har skrevet til deg for hjelpen, det er dessverre ikke hverdagskost her på denne siden. Et eksempel til etterfølgelse for oss alle som er på denne siden. Som oftest legger en ned en god del omtanke og tid i å skrive et svar til folk som ber om hjelp til ting de sliter med, så hører en ikke noe mer. Det du gjør her er hyggelig, motiverende og en får følelsen av at en kan gi en håndsrekning til en der ute.
Avatar

Re: Sjenert

sep 7 2022 - 21:11
Hei. Jeg vil bare si tusen takk til alle de flotte komentarene her! Til Tardetsom, Heidia01, Frikar-1, Srubborn og bergensmann. Flotte og kloke tips allesammen! Føler meg fornøyd nå så vil nok ikke være så ofte innpå her fra nå av! Har troen på at klasseturen kommer til å gå bra! Dette blir antakelig det siste spørsmålet jeg stiller her. Leser nå en bok som heter drømmeselgeren av Augusto Cury. Det er et litt filosofisk spørsmål som vi spør for lite om i hverdagen, men hvorfor synes vi ting er rare og dumme iblant. Vi er redd for å si dumme ting, snakke med fremmede folk eller gjøre ting på nye måter. I boken sier de at vi normale er vanemennseker og gjør det samme mens drømmeselgeren tenker på nye måter og er litt "gal". Men er det at vi prøver å være så normale feil av oss. Har vi mistet litt menneskeligheten? Barn er aldri redd for å dumme seg ut. Er barna normale og vi voksne og ungdommer rar? Bare interessant tema. Men tusen takk for alt! Blir kjempeglad om deres tanker om deres tanker om dette. Annbefaler boken på det sterkeste! Takk!
Avatar

Re: Sjenert

sep 7 2022 - 22:06
Å så godt å høre at du har tro på at klasseturen blir bra, du skal se at du får helt rett! Tusen takk for dine tilbakemeldinger, de gjør godt i hjertet! Jeg tror sannelig du har påvirket dette forumet i positiv retning, et friskt pust her. Takk for at du delte og lot oss skrive med deg.

Skal prøve å få tak i den boka, her kan den gi gode innspill til livet videre, så gleder meg!

Masse lykke til! Skulle du få lyst til å fortelle en gang i framtida, så leser jeg gjerne :-)
Avatar

Takk for boktips

sep 8 2022 - 02:25
Jeg fant den på Storytel, så den skal jeg sjekke ut!
Til forsiden