Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sjalusi, i forbindelse med forhold eller partner

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sjalusi, i forbindelse med forhold eller partner

sep 25 2020 - 21:05
Før jeg begynner å skrive om min og sikkert andres problemstilling så var jeg usikker på om dette var rett forum og publisere tråden på men hvis det er feil kan en moderator sikkert bare flytte den over vis det er behov.

Jeg har slitt lenge med sjalusi uten egentlig og vite noe særlig til hvorfor jeg blir så fort sjalu når det kommer til partneren min. Dere vet det utsagne som går som dette "Man skal kunne stole på personen til dem viser det motsatte", det er et sagn jeg har klart og følge på andre ting enn når det kommer til et romantisk forhold.

Jeg fikk min første ordentlige kjæreste i en alder av 20, vi hadde det fint sammen, datet en lang periode før vi ble samboere, ikke noe utroskap eller særlig til lyving var blandet inn i denne fasen.

Hele problemet for meg begynte først da vi ble samboere, hun har guttevenner, jeg kan ikke noe annet enn å bare respektere og akseptere det, folk har egne syn på hva dem syns om motsatt kjønnsvenner til partneren i vært forhold men hos meg sier jeg det går greit, men innerst inne vil jeg ikke at hun skal ha det.

Det kan høres sykt ut at jeg tenker det, og nei jeg tror ikke at hun ligger med andre gutter men følelsen kommer alltid uansett ut av ingen grunn. Hun drar ofte på fester med venniner, innerst inne der å liker jeg det ikke når ikke jeg er med, vi har hatt flere krangler om dette, jeg vet bare hva en gutt er kapabel til på fylla når alkohol begynner å rende inn og det er pene damer i deilige klær. Folk ikke alle men noen glemmer helt at andre har forhold og kjører på for fult.

Jeg har lenge resonert og tenkt over hva er den verste følelsen et menneske kan føle, jeg syns ikke at det er bortgang i familie selvom det er høyt oppå lista. Personlig syns jeg utroskap sex med andre utenfor forholdet svir mest, nettopp fordi jeg har vært innblandet i det før. Men da vil sikkert dere fleste tenkte at grunnen til jeg er sjalu er en påvirkning fra det jeg har opplevd tidligere, men jeg var helt lik med ho forrige, like ekstremt sjalu som jeg er nå.

Jeg føler det er teit og svakt av meg og snakke med henne om min sjalusi fordi det eneste jeg kan få til svar da er at jeg bare må stole på henne som er rett svar og gi men jeg får uansett den ugne følelsen i hele kroppen, klarer ikke å sitte i ro, begynner å svette, sender en del meldinger i løpet av en kveld hun er på fest.

Har prøvd masse forskjellige ting for å få tankene på andre ting, som å trene når hun er på fest, henger med kompiser, eller se en film men av alle de tingene der så dukker det fortsatt opp i hodet. Jeg blir skikkelig nervøs og har til tider begynt å grine av dette her.

Har dere noen tips eller er dere kanskje også i samme situasjon og har noen råd til hva som pleier å funke?

Takk for alle svar.
Avatar

Re: Sjalusi, i forbindelse med forhold eller partner

sep 26 2020 - 23:06
Hei! Jeg er også en veldig sjalu type. Det er ikke noe god følelse i det hele tatt, og jeg forstår dine følelser godt.

Jeg var så sjalu og mistenksom at jeg drev min kjæreste bort fra meg, til å faktisk være «utro». Det er ikke noe gøy å få beskyldninger når man ikke har gjort noe galt, det er ett tips til deg. Jeg var så ille at jeg til stadighet var inne å kikket på min kjærestes mobil. Så på meldinger, hvem det ble ringt til og sånt. Jeg har nå klart å slutte med det, og er faktisk ganske stolt over meg selv. Det var en lang prossess der jeg måtte gå dypt i meg selv. Samtidig vet jeg at kjæresten fortsatt ikke stoler på det, og det synes jeg er helt greit, fordi jeg drev på i flere år. Håper det kommer etterhvert.

Jeg har egentlig ikke så mye mer tips, bare vit at du er ikke alene om å være veldig sjalu. Men la hun være seg selv og være alene. Stol på henne og vennene hennes. Prøv å slapp litt av (letter sagt enn gjort, jeg vet det). Det som egentlig fungerte best for meg var å overbevise meg selv om at jeg ikke bryr meg så hardt om kjæresten er utro. Det gjør at det blir lettere for meg å slappe mer av i forholdet. Selvfølgelig bryr jeg meg, men det må jeg ikke vite x)

Det ble en litt lang tekst, håper du får noe fornuftig ut av den
Til forsiden