Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Seriøs helseangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Seriøs helseangst

mars 17 2021 - 12:20
Hei,
Jeg trenger å lufte litt angst jeg, og høre om det er flere her inne som sliter med tilsvarende. Evt også hva dere har fått av hjelp..
Har utviklet en alvorlig altoverstyrende helseangst etter flere år med kronisk vondt og diverse styr.
Jeg har nå så mye rare symptomer fra jeg våkner til jeg legger meg, at jeg snart føler at jeg dør..
Jeg saumfarer kroppen etter kuler, klumper og nyoppståtte abnormaliteter av frykt for kreft. Kreft er forøvrig min aller største frykt, og jeg tror at alle symptomene mine er akkurat det flere ganger om dagen.
Per nå er det svulst på hjernen, hjernekreft og brystkreft som står øverst på lista over sykdommer jeg tror jeg har grunnet symptomer som tilsier det.
Siste ukene har vært grusomme. Begynte med en svimmelhet som nå varer hele døgnet. I tillegg har jeg en trykkende hodepine/press i panna som ikke gir seg. Jeg er så ille nå at jeg ikke tør å gå ut i frykt for å svime av eller gå i bakken.
Dette oppstod etter noen uker på betablokkere grunnet høy puls og hjertebank i jula. Har forøvrig kutta de ut nå.
Jeg googler og googler alt jeg finner og kjenner at jeg snart blir sprø av meg selv.
Paradoksalt så jar man ikke lyst til å leve men er livredd for å dø.. er ikke suicidal altså, men satt på spissen om dere skjlnner.
Er livredd for å få kreft å dø fra datter og familie.
Er det noen her som har det sånn, som vil melde litt?
På forhånd takk for at du leste.
Avatar

Hei

mars 17 2021 - 13:26
Ser du har det forferdelig.Vil anbefale deg å prate med legen slik at du blir henvist til psykolog.Det må være kjempe slitsomt å ha det slik hele tiden.Den sykdommen er forferdelig men dessverre er ingen beskyttet og man kan aldri vite 100 prosent uansett.En dag dør jo alle uansett og vi blir åndelige.Sjelen går videre.Men slik ting er nå så trenger du hjelp til å takle dette.Jeg anbefaler deg på det sterkeste å ta kontakt med lege.
Avatar

Jeg har ikke helseangst men generell angstlidelse.

mars 17 2021 - 14:52
Fokuset på hva som er " farlig " flytter seg gjerne fra dag til dag , minutt fra minutt.
Når man emhar tenkt ' ferdig ' en tanke og sett den som ufarlig , vil en ny snart dukke opp.

Mange vil si å " prøve å stoppe" tanken er svaret , men da kan den komme tilbake i dobbel styrke.
Svaret er å anerkjenne angsten vil alltid være med på lasset , men du kan få bestemme hvor høyt den får rope.
" jeg anerkjenner denne tanken er der , og
den gjør vondt .Men du er en tanke. Intet mer eller mindre.

Det er utmattende å hele tiden være i høyberedskap (fight- og freeze modus)

Jeg vet ikke hva oppfølging du får , ( her er det halv år ventetid til psykolog feks m henvisning fra lege) men flere kommuner har lavterskel tilbud ( gruppeterapi) .

Anbefaler å følge angst.humor på Instagram. ( hvis du er på IG)

Avatar

Re: Seriøs helseangst

mars 17 2021 - 15:01
Takk for svar.
Det er fryktelig lange ventelister her også, og gruppeterapi vet jeg ikke helt om ligger for meg:/
Hva hjelper deg?
Avatar

Hei

mars 17 2021 - 15:08
Jeg tenker mye på deg.Det er dumt det er lang vente tid.Men håper du prater med legen om dette her for helseangst er forferdelig og spesielt jo mer du kjenner etter jo verre.Du merker flere og flere symptommer.Håper ting ordner seg for deg.Heier på deg.
Avatar

Re: Seriøs helseangst

mars 17 2021 - 15:20
Ja du sier noe:/
Ikke særlig godt.
Tenkte kanskje noen her inne var i samme båt og ville skrive litt.
Avatar

Jeg har ikke prøvd gruppeterapi

mars 17 2021 - 15:20
Jeg ble henvist til en psykolog (etter hundre år i kø)men følte det ikke ble så myyye bedre.
Før det igjen gikk jeg til coach(litt billigere enn å betale fullpris hos psykolg)
Og der fikk jeg faktisk en god del verktøy å bruke når jeg får " griller" i hodet mitt.

Man kan sikkert Google coach i nærheten av der du bor .

Det viktigste er å finne noen som forstår deg og dine behov ( en coach er mer " positiv " vinklet enn en psykolog, og har ikke samme fokuset.)
Avatar

Hei

mars 17 2021 - 15:38
Hei juppern.Kognitiv terapi er visst best når det gjelder helseangst.Nå har du sikkert kanskje hørt om invard Wilhelmsen.Han jobber mye med helseangst.Du kan høre på han på nettet el lese bøkene hans.Du har sikkert hørt om han før.
Avatar

Føler med deg

mars 17 2021 - 16:18
Har helseangst selv og hver gang et symptom kommer flyr kroppen i beredskap. Da googler jeg også. Det blir myyye verre. Så bare stopp med det. Det er regel nr. 1.
Jeg fikk selv avslag hos psykolog pga lang ventetid, men tenkte høre med legen igjen. Dyrt med privat psykolog, og følte heller ikke det funket helt da jeg prøvde noen år tilbake. Medisiner bruker jeg ikke, men kanskje det hadde vært en idé for en periode? Jeg har mange rare symptomer. Det som hjelper meg er avslapning. Rett og slett puste. La kroppen få ro. Sjekk opp youtube om pusteøvelser. Nok søvn er superviktig, så om du sliter med det, kanskje du skal prøve sovetabletter eller lignende en periode? Kutt ut kaffe, det trigger angst. Og alkohol. Gå en liten tur i naturen 3-4 x i uka. Sjekk ut appen Mestre. Lykke til:)
Avatar

Kjenner meg igjen

mars 27 2021 - 00:46
Føler med deg. Jeg sliter også når det gjelder alle de her symptomene som kommer. Jo mer jeg tenker på det, jo verre blir det. Men likevel ikke enkelt å flytte fokus på noe annet. Blir fort veldig altoppslukende. Jeg kan også få tanker om at jeg ikke ønsker å leve lengre, men er heller ikke suicidal. Er bare fryktelig slitsomt å ha det slikt. Jeg har selv gått til psykolog før og fått medisiner for angsten. (zoloft). Er inne i en periode nå igjen hvor det har blitt ganske vanskelig med tanke på angsten, så jeg vurderer å snakke med legen om å eventuelt begynne igjen. Nå for tiden prøver jeg å gå turer for å lufte meg litt og klarne tankene, ta pusteøvelser hver dag (Guided Wim Hof Method Breathing) og spise relativt sunt. Jeg opplever at usunn mat som inneholder mye sukker og koffein trigger angsten min, så det prøver jeg å holde meg unna mest mulig. Det hjelper litt, men angsten er der fortsatt.

Håper det ordner seg for deg! Det er utmattende og ikke lett, men vit at du er ikke alene.
Avatar

Hei

mai 16 2021 - 14:55
Kjenner meg også litt igjen. Begynte i januar så har ikke hatt det så lenge, men jeg er veldig oppmerksom på alt det du fortalte. Det er nesten hele tiden noen nye bekymringer og hvis jeg får greie på at noe ikke er farlig så er det noe nytt.. Jeg har i det siste søkt så mye at jeg nesten kunne blitt lege, men all søkingen hjelper meg ikke. Den gjør meg bare mer redd og bekymra. Nå har jeg også søkt på hvilke mat som kan være kreftfremkallende og det er ganske mye mat jeg har slutta å spise. Hvis jeg faktisk spiser noe av det får jeg vondt inni meg lenge etterpå og angrer på at jeg har spist det. Etter bestefar døde av kreft fikk jeg vite symptomene som han hadde før han døde. Dette har gjort meg veldig redd og jeg har begynt å følge med på om jeg også får de symptomene. For ikke så lenge siden på tiktok fikk jeg også plutselig opp en video som det var en jente på som satt og grein siden hun mest sannsynlig hadde fått kreft. Hun viste hva hun hadde fått og etter den videoen har jeg hele tiden følgt med. Dette hørtes sikkert ganske rart ut, men når jeg tenker på noe tror jeg nesten at jeg får det. Så nå er jeg også veldig redd for det. I det siste har prøvene mine gått dårligere enn det de har pleid fordi jeg har ikke klart å øve like godt. Jeg har vært bekymra og dette har blitt vanskelig når jeg skal øve. Vet liksom bare ikke hva jeg skal gjøre.. Føler det også er veldig få på min alder (15 år) som har hypokondri. Vet ikke om dette er rett plass å skrive denne meldingen på fordi jeg lastet nettopp ned appen, men hadde satt pris på om noen svarte.
Avatar

Jeg vet hvordan du har det

mai 20 2021 - 23:00
Jeg har det sånn selv. BaRe at jeg er redd for hjertet også. Kan alle nevrologiske tester man skal ta får å sjekke at man ikke har blodpropp osv i hjernen. Teller puls hele døgnet. Reddbfor å dø. Nå er kroppen så sliten å lei etter 23 år med helse angst at jeg skulle ønske jeg var dø. Hvis jeg selv velger måten å dø på tar jeg kontroll over døden. Rart det her. Hater angst. Grusomt!
Avatar

Re: Seriøs helseangst

mai 23 2021 - 00:18
Jeg vil bare si at du er ikke aleine. Jeg tenker mye på det samme som deg.
Nå får tiden er det oppdaget celleforandringen på livmorhalsprøve og jeg har tatt vevsprøve og er sikker på at jeg har kreft og skal dø. Det er helt grusomt, jeg er så lei meg inni meg. Har ikke fått svar enda, men for meg så er det selvfølgelig det værste jeg tenker på.

Jeg har også vondt magen til tider og dypest så sitter redselen for hjertet. Stikkinger på venstre side og press midt i brystet som varer alt fra minutter til timer.
Trykk over øyet som flytter seg til panne og midt oppå hodet.
Var hos en annen lege som jeg kun fortalte om svimmelheten jeg får inni mellom og hun tok det veldig seriøst og skal faktisk til MR av hodet. Min fastlege har tidligere sagt svimmelheten er pga angst. Og det leser jeg mye om her inne også.

Jeg får korte perioder på 2-3 sekunder der det føltes som om hodet blir snurret. Er det noen som har kjent det?

Camilla27: det høres ikke dumt ut. Jeg også tenker slik. Så fort jeg hører om kreft eller hjertestopp så tenker jeg at jeg har det! Det er helt grusomt og rart. Hvordan og hvorfor? Sykt hvor mye angsten kan gjøre med oss. Det overrasker meg stadig.

Håper det roer seg for dere alle her.
Klem fra meg

Stå på, aldri gi opp.
Avatar

Hei igjen!

juni 9 2021 - 23:01
Jeg ville bare si iforhold til livmorhalsprøven så var det kun betennelse og ikke noen celleforandringer! Jeg ble sp glad at tårene trillet. Nå er det lagt bak meg og fortsetter å føle på pressenes hodepine. Føler det presser på høyre side av fjeset og rett over øyebryn og ved hårfestet over pannen.

Hvordan går det med deg?
Avatar

Har det akkurat som deg!

juni 12 2021 - 00:16
Jeg har seriøst helseangst! Min største frykt er ALS.... jeg har hatt leamus i hele kroppen og jeg har litt oversensitive reflekser i føttene ifølge nevrologen, han sa også at jeg ikke hadde ALS.. at det var like sannsynlig at naboen har det som meg, altså ikke.... likevel så greier jeg ikke tro på ham... tenker på de føttene da... (skal sies at jeg skjelver og spenner de ganske mye når jeg har angst...) tankene mine går derfor rett tilbake i gamle «baner» Etter oppstart av Cipralex og oppjustering av dose har jeg fått ekstrem munntørrhet, som sikkert også blir ekstra påvirket av angsten... da får jeg nesten panikk da det gjør det ekkelt å svelge å spise.... jeg tror selvsagt det værste, selv om legene sier de er 110 prosent sikker på at det kun er angsten som gjør meg syk...

Når det er sagt... har dere rask psykisk helse i kommunen? Jeg fikk tilsendt et nettkurs da de hadde inntaksstopp der, den hjalp meg litt...(heter noe med «assistert»)
Og så har jeg tvunget meg til å slutte å Google... skal jeg absolutt gjøre det så googler jeg «angst, helseangst, behandling angst og si det med ord» :)

En lege sa til meg; hvis vi kun tenker på en ting, så kjøres den «tankebanen» opp og blir på størrelse med en motorvei oppe i hodet...da blir det enklere å falle tilbake til den tanken gang på gang... vi må lage oss en «unnamanøvertanke» har du noen prosjekt liggende å vente? Jeg har en del ting som må gjøres på hytta, har begynt å lage meg en liste i hodet...
Så når angsttankene melder seg begynner jeg å planlegge oppussingen «kjører ut av sporet» jeg lytter også til «hypnoterapi» på YouTube, hjelper litt for å slappe av:)

Jeg ønsker deg masse lykke til, det er et helvete dette her... og så er det bare vi selv som greier å komme oss ut av det også..
Klem til deg.
Avatar

Helseangst

juni 14 2021 - 10:17
Hei! Du er ikke alene om dette. Jeg sliter selv med ekstrem helseangst og dødsangst, men dette kan bli bedre. Jeg tror selv at jeg har diverse former for kreft og hjertefeil. Fikk behandling hos DPS der jeg ble bedre, men har nå fått tilbakefall etter at jeg i februar ble syk med covid. Problemet med denne typen angst er at det forverrer seg når kroppen går i forsvar. Jeg har fått mageproblemer, muskelknuter og smerter i kroppen på grunn av anstrengelser knyttet til angsten. Det finnes behandling for denne typen angstlidelser og det er stor sannsynlighet for å bli frisk fra dette. Kontakt fastlegen, be deretter om videre henvendelse til psykolog. Jeg vet hvor utrolig vondt dette er og du har min fulle empati. Bare husk at det er mange som har det som deg. Du er ikke alene.
Avatar

Hei!

juni 14 2021 - 11:53
Hei, det var mange bra tips her, ville bar tipse om en bok som jeg syns er bra, heter "The DARE response". Jeg har kjent en del på helseangst i det siste, æsj, det er ikke gøy! Jeg prøver så godt jeg kan å stole på legen. Men oppsøk hjelp!
Til forsiden