Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Separasjonsangst..kjæreste..hjelp??

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Separasjonsangst..kjæreste..hjelp??

april 18 2020 - 02:09
Hei alle sammen der ute.. Har nylig fått meg kjæreste (vi har vært sammen i litt over 2 mnd nå. Har kjent han i 4-5 mnd) og det er selvfølgelig kjempe flott. Har ikke følt meg så bra på en god stund som jeg gjør når jeg er med han.. Problemet er at vi bor en time unna hverandre, noe som gjør at vi ser hverandre sånn 2 ganger i mnd (som regel 8-10 dager i løpet av en måned). Hver gang han er her så føler jeg meg så trygg og god, men så fort han drar kollapser jeg mentalt. Jeg gråter flere ganger i løpet av en dag både dagen før han drar og dagene etter. Takler rett og slett ikke å være alene, for med en gang han drar føler jeg meg utrygg og ensom. Senest i går kjørte jeg han hjem og på veien tilbake gråt jeg så hysterisk at jeg måtte stoppe på et busstopp fordi jeg ikke kunne se vegen ordentlig.. Jeg tør heller ikke legge meg, for da blir jeg redd for at jeg skal knekke igjen så fort jeg innser at han ikke ligger ved siden av meg..

Er jeg den eneste der ute som har det sånn? Jeg mistenker at jeg har en sterk separasjonsangst for det er virkelig den eneste måten jeg klarer å beskrive det med et ord på.. Hva gjør jeg med dette? Psykolog er ikke et alternativ pga corona viruset, men jeg kan ikke fortsette å ha det sånn heller.. Er rett og slett redd for å være alene.

Hjelp????
Avatar

pssssst

april 18 2020 - 03:41
dette krever nok
en del jobb dessverre
jeg er ingen fagmann
men tror det er noe i forholdet
eller tidligere erfaringer
som skaper dette
og uansett
prøv å koble inn fornuften
du kan ikke gjøre noe med tankene
det som skjer det skjer ;)
Avatar

Hei springbreak

april 19 2020 - 00:17
Angst for å bli forlatt et forferdelig.jeg har det slik hver dag i mange År men jeg har det med alle rundt.når det gjelder alle rundt meg tenker jrg hele tida at jeg blir forlatt.så skjønner deg altså.det jeg lurer på vet kjæresten din dette hvor mye du sliter med dette?Handler dette mest om kjæresten din egentlig.var du redd for separasjon før du møtte han i forhold til andre mennesker og dreier seg mest at du er ensom.har du venner og familie i nærheten som du kunne møtt.for viktig du må tenke på om hele separasjonsangsten din dreier seg rundt han og har du pratet mye med kjæresten el nevnt dette?
Avatar

Hei mrsfreak1983

april 19 2020 - 04:55
Jeg har aldri hatt noe problem med å være alene, dette er noe som har dukket opp nå nylig. Men jeg har alltid vært redd for å miste folk da jeg er vandt til at det skjer, noe som gjør at jeg frykter at kjæresten skal forlate meg ganske mye.. Selv om det ikke er noe tegn til at han vil det..

Jeg har snakket litt med han om det, men har ikke fortalt hvor ille det var her om dagen, for så ille har det aldri vært. Men han er fullt klar over at jeg sliter med å separeres fra han. Dette handler nok mest om kjæresten og at jeg har separasjonsangst fra han, men har også hatt en noe fraværende pappa. Så vet ikke om det kanskje kommer litt fra det?

Jeg bor med mamma og har et par gode venninner jeg snakker om dette med, men jeg føler ingen av de helt forstår hvor ille det er og at de bare synes jeg overreagerer.

Grunnen til at jeg ikke forteller kjæresten hvor ille det har vært nylig er fordi han er ganske ny med forhold og kan slite litt med å vite hva han skal gjøre med at jeg føler meg sånn. Vil rett og slett ikke kvele han med det. Men jeg kan snakke med han om alt.
Avatar

Hei

april 20 2020 - 01:52
Tror du er da redd for å miste han fordi du har mistet andre mennesker før.skjønner den der.bar du har moren din der og nei det er sikkert ikke lett for dem å forstå dette.noen ganger prøver folk å forstå men klarer det ikke likevel.skjønner du ikke vil kvele kjæresten med det og det er fint dere kan prate om det meste sammen.du må lære deg å ha tillit at han ikke forlater deg uansett hvor vanskelig det er hvis dere skal få dette til å fungere.
Til forsiden