Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sen reaksjon?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sen reaksjon?

sep 16 2011 - 16:39
Heisann!
Jeg bare lurer på om det er noen flere som har opplevd no ala det samme som meg? For meg er det nemlig ofte sånn at hvis jeg gjør noe jeg har angst for. Kan være hva som helst, men for eksempel å måtte ta en blodprøve. Det oppleves grusomt inne på legekontoret da en haug med angstsymptomer stormer på, alt på en gang. Men når alt er overstått og jeg kan gå ut føler jeg meg mange kilo lettere og er kjempe stolt over at jeg faktisk greide det :-)

MEN, på kvelden/natten samme dag får jeg ofte et angstanfall som kan vare i mange timer før jeg sovner, og dagen etter føler jeg meg fortsatt ikke så bra selv om det værste er over.

Er det vanlig at man får en slik reaksjon etter at man har pressa seg igjennom noe man er redd for? nettop hatt en slik natt hvor jeg bare har ligget med super høy puls, kaldsvettet og skjelvet.. Også hatt noen skikklig kvalmebølger og greide ikke roe ned kroppen. Når jeg våknet hadde jeg og hjertebank og følge meg utslitt rett og slett.
Avatar

Re: Sen reaksjon?

sep 16 2011 - 16:54
Hei.
Det er nok helt normalt, i en situasjon du føler deg presset/stresset stiller kroppen med alt den har disponibelt av forsvar. Når så den aktuelle situasjonen er vel overstått og du kan senke skuldrene føles det som om en enorm last er fjernet fra skuldrene. Angst i ettertid vil jeg kalle et utbrudd av følelsene du følte på inne på legekontoret f.e.k.s som kroppen ikke helt klarer å håndtere og derfor sender ut et nytt "annfall"

(Beklager litt dårlig formulering,men håper du forstår. )

Mvh
Avatar

Re: Sen reaksjon?

sep 16 2011 - 18:05
Når jeg tenker over hva du skriver så er det jo egentlig ganske logisk :) Takk for svar!
Tror kunnskap om hva som skjer i kroppen hjelper litt på redselen hvertfall, selv om ubehaget blir det samme.
Avatar

Re: Sen reaksjon?

sep 16 2011 - 18:11
Hei =)
Ut fra egen erfaring (senest igår faktisk) har jeg innsett at man ikke tenker rasjonellt når man står i en presset situasjon. Man kan vel kanskje kalle det at kroppen blingser når følelsen av mestring slipper løs, og heller gir reaksjon i form av angst. =/
Til forsiden