Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Selvmordstanker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Selvmordstanker

jan 22 2019 - 22:04
Vet ikke hvor jeg skal begynne.
Jeg skal heller ikke gå i detaljer men jeg har slitt med angst og selvmordstanker i en sak hvor jeg ikke er skyldig. Nå må jeg mest sannsynlig 3 måneder i fengsel og frykten og redselen over å bli stengt inne og isolert helt alene gjør at jeg får panikk.

Helt siden dette startet for 14 måneder siden så har tankene og følelsene forverret seg og jeg ser ikke noen utvei. Angsten og redselen er her fra jeg våkner til jeg legger meg og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg trenger noen å prate med. Jeg vurderer å gi opp livet.

Jeg har bestilt time hos legen neste uke og beskrevet dette for han men er redd for å ikke bli tatt alvorlig. Jeg trenger virkelig hjelp nå..

Avatar

Re: Selvmordstanker

jan 22 2019 - 22:29
Selvmordstanker er noe leger skal ta alvorlig, så jeg tror du vil få den hjelpa du trenger så lenge du er helt ærlig om hvordan du har det. Hvis du føler at det haster å få snakket med legen igjen, kan du be om hastetime for å slippe å vente til neste uke.
Avatar

Re: Selvmordstanker

jan 23 2019 - 01:35
Tenkende_gutt90:

Jeg har selv blitt vurdert "skyldig" av politiet i en sak hvor jeg egentlig ikke hadde gjort noe galt. Politiet fortalte meg at årsaken var at loven var blitt (helt unødvendig!) kraftig innstrammet i løpet av de siste årene (som er grunnet samfunnets ignorante hysteri vedrørende visse ting). Så handlingene mine hadde altså ikke vært noe "lovbrudd" hvis den samme situasjonen hadde skjedd noen år tidligere isteden. Politiet sa også til meg at det kan være vanskelig å vite at disse handlingene nå vurderes som "lovbrudd", for personer som ikke jobber i politiet, eller som ikke jobber med juss.

Så jeg forstår svært godt hvordan det føles å bli ansett som "skyldig" i noe som egentlig ikke er galt. Jeg ble aldri straffet (fordi det dreide seg om et svært mildt såkalt "lovbrudd"), men jeg ble skrevet inn i strafferegisteret som skyldig - og det er uansett en helt vanvittig og urettferdig reaksjon å få når man egentlig ikke har gjort noe galt.Anyway, jeg anbefaler deg å lese boken "Journey of Souls" av Michael Newton før du tar noen endelige avgjørelser med tanke på livet ditt...

Dessuten sier du jo at du mest sannsynlig "bare" får 3 måneders fengsel. En tidligere romkamerat av meg fortalte at han hadde sittet i fengsel i 1-2 år hvis jeg husker rett, som er langt lengre. Og han overlevde det. Jeg forstår at 3 måneder selvfølgelig er lang tid i et fengsel - men forsøk å fokusere på at "det er bare 3 måneder, så er jeg fri".

Og du blir jo ikke helt isolert i fengselet, med mindre du er en massemorder som Breivik (som du åpenbart ikke er). Jeg undrer også på om det finnes noen unntaksregler for fengselsstraff hvis man er alvorlig deprimert eller har alvorlige psykiske problemer (selv om man ikke var utilregnelig i gjerningsøyeblikket)... Spør advokaten din om dette hvis dere ikke allerede har snakket om det.

Når det gjelder eliminering av angst så har jeg nøkkelen til det (som er motbevisning), og har eliminert det selv. Men hvor lett/vanskelig det er for en person å overkomme angst avhenger av hvor lett/vanskelig det er for personen å motbevise frykten sin. Så det avhenger altså av hvor lett/vanskelig det er for deg å motbevise tankene dine om at "fengsel er skummelt/noe jeg ikke kan takle".

Anbefaler deg også å lese denne tråden om eliminering av angst:
https://www.sidetmedord.no/Forum/Angst/Flere-som-opplever-det-sammeSkriv gjerne til meg hvis du trenger å prate. Jeg føler virkelig med deg, siden uskyldig dømte (og "skyldig" dømte, hvor dommen er på bakgrunn av overbeskyttende lover og samfunnets ignoranse) er en hjertesak for meg.
(Hvis jeg ikke svarer så er det høyst sannsynlig fordi meldingssystemet på sidetmedord.no er litt ustabilt. Har hørt rykter om at meldingene våres ikke alltid kommer fram til mottakerne.)
Avatar

Takk for svar

jan 23 2019 - 12:20
Tusen takk for svar dere. Og mange kloke ord! :) 3 måneder i fengsel er ikke så veldig lenge men for meg er det veldig lenge og jeg vet det vil ta knekken på meg fullstendig. Forsøker å sende deg en PM Gresshoppe
Avatar

Re: Selvmordstanker

jan 23 2019 - 17:05
Slitet med det samme som deg også jeg, og satt 6 mnd i fengsel.
Det er veldig skummelt når du først kommer inn men du venner deg fort til det.
3 måneder går ganske fort også, det er mye rutiner som tar opp tiden i fengselet og det får tiden til å gå.

De har også leger og slikt du kan prate med i fengselet hvor du også kan få medisiner som kan roe ned angsten litt.
selvmordstankene er ikke lett å takle men du må prøve og ikke gi opp, selvom det føles ut som eneste utveien så er det faktisk ikke det.

uansett ønsker jeg deg lykke til og god bedring :)

Bare og skrive til meg hvis du vil vite litt mer om hvordan ting funker i fengselet, slår gjerne av en prat :)
Sliter mye med selvmordstanker og angst selv så vet hva du går igjennom.
Avatar

Hei

jan 24 2019 - 11:10
Har sendt deg en PM BareEnDagTil :-)
Avatar

Re: Selvmordstanker

jan 24 2019 - 23:26
Hvis det foreligger fellende beviser for at en har gjort det en er tiltalt og dømt for, så tror jeg at en gjør seg selv en tjeneste hvis en innser at en har gjort handlingene. Det vil være tøft ja, men i fengsel skal en kunne få hjelp til å komme på rett kurs, men en må ville ta imot hjelpen.

I motsatt fall foreligger det et justismord og det skjer ikke ofte. En tiltalt har advokat til å ivareta sine rettigheter, så må en samarbeide med denne til å belyse saken best mulig.

At politiet skal ha uttalt slike ting som her er nevnt, tror jeg akkurat hva jeg vil om. De er altfor arrogante til å uttale seg slik.
Avatar

Re: Selvmordstanker

jan 25 2019 - 00:22
"Hvis det foreligger fellende beviser for at en har gjort det en er tiltalt og dømt for, så tror jeg at en gjør seg selv en tjeneste hvis en innser at en har gjort handlingene."

Man kan gjerne erkjenne handlingene man har gjort - men man kan ikke godta at handlingene blir ansett som et "lovbrudd" hvis man faktisk er uskyldig eller hvis handlingene faktisk var harmløse. Man kan ikke godta idioti.

_ _ _


"I motsatt fall foreligger det et justismord og det skjer ikke ofte."

Justismord skjer oftere enn du tror. Særlig i saker hvor det mangler fysiske bevis, og hvor dommen avgjøres på grunnlag av rein sannsynlighet/hvem dommerne TROR PÅ mest.

_ _ _


"At politiet skal ha uttalt slike ting som her er nevnt, tror jeg akkurat hva jeg vil om. De er altfor arrogante til å uttale seg slik."

Tro hva du vil. Jeg hadde ikke sagt det hvis det ikke var sant.

Faktum er at vi lever i en langt mer hysterisk, overfølsom/overbeskyttende verden nå, sammenlignet med for noen år tilbake. Og de vanvittige (og helt unødvendige!) innstrammingene i enkelte lover som jeg nevnte, er et resultat av dette hysteriet. Det er helt tragisk.
Avatar

Re: Selvmordstanker

jan 25 2019 - 13:09
Min hensikt er ikke å overbevise siste taler eller andre om noe som helst, men jeg vil at det her skal finnes motforestillinger og andre løsningsforslag. Det kan av noen, f eks lovbryter virke besnærende å si at det er loven det er noe feil med og ikke handlingene til den som politiet har tatt for en så alvorlig kriminell handling at de har prioritert å gripe inn. Men et lovbrudd går som oftest ut over noen i alvorlig grad og disse er nok tilfreds med at det ikke er fritt fram. Som tidligere nevnt har tiltalte rett til profesjonell forsvarer og dette skal motvirke uskyldig dømte.

Hvis en som er domfelt oppsøker et miljø der gjennomgangstemaet er at det er noe feil med loven en brøt, framfor å se på hvordan en kan korrigere sin egen atferd så er det lett å se for seg at den kriminelle løpebane vil fortsette. Da kan det bli flere domfellelser og soninger.

Det kan hende at det er sunnere å gå gjennom en depresjon og få hjelp med den av noen som har som formål å rehabilitere en tilbake til en velfungerende samfunnsborger, enn å la seg omfavne av en som er predikant for å ignorere lovene i landet.

Hvis en for alvor mener at det er noe uriktig i en lov, så er det å arbeide politisk mot lovgiver (Stortinget) for endringer.


En helt annen sak er at det er noe i den linken som det vises til her av Gresshoppe er noe som er forbløffende likt, og hvis det er samme forfatter men med forskjellig nick så ville det være realt å opplyse om det.

Ellers vil jeg gjerne gjøre oppmerksom på at å se mine egne ord gjengitt i " " i en annens innlegg oppleves ikke godt og litt piggete, så er en hvertfall klar over det når en gjør det.

Ellers tenker jeg vel nå at jeg heretter muligens ikke lager flere innlegg i denne saken. Mitt formål har vært å peke på flere løsningsforslag til de som er berørt av en slik sårbar situasjon. Folk er selv ansvarlig for sine valg. Lykke til med alt og ta godt vare på deg selv gjennom depresjonen, for ikke alle dager er like tunge som de du har nå, men du vil selv måtte styre livet ditt i rett retning. Det vil komme fristelser, og da gjelder det å ha gjort klare valg. Kriminalomsorgen skal ha folk som kan hjelpe deg så du ikke står alene både innafor murene og når du kommer ut.
Avatar

Re: Selvmordstanker

jan 25 2019 - 16:24
akershusøst:

Sitat:
"Det kan av noen, f eks lovbryter virke besnærende å si at det er loven det er noe feil med og ikke handlingene til den som politiet har tatt for en så alvorlig kriminell handling at de har prioritert å gripe inn. Men et lovbrudd går som oftest ut over noen i alvorlig grad og disse er nok tilfreds med at det ikke er fritt fram.
(...) Hvis en som er domfelt oppsøker et miljø der gjennomgangstemaet er at det er noe feil med loven en brøt, framfor å se på hvordan en kan korrigere sin egen atferd så er det lett å se for seg at den kriminelle løpebane vil fortsette. Da kan det bli flere domfellelser og soninger."

Svar:
Du er naiv og lever i en "uskyldig boble" hvor du tror at alle lover mest sannsynlig er berettiget. Du har åpenbart aldri vært i en situasjon hvor du har erfart og sett med dine egne øyne hvor feil en lov virkelig kan være, fordi den motarbeider hvordan virkeligheten egentlig fungerer.
Når en lov er skapt på grunnlag av ignoranse og/eller hysteri, så VIL den kollidere med virkeligheten, og VIL dermed helt UNØDVENDIG begrense borgernes frihet.

Og i min sak så gikk det såkalte "lovbruddet" ikke ut over noen på en harmfull måte - selv om de involverte partene LØY mot meg til politiet og påstod nettopp det.

Når vi begge er døde, så kan du oppsøke meg i etterlivet, så skal jeg vise deg alle livserfaringene mine, slik at du kan se sannheten med dine egne øyne. Gled deg :)

_ _ _


Sitat:
"Hvis en som er domfelt oppsøker et miljø der gjennomgangstemaet er at det er noe feil med loven en brøt,"

Svar:
Jeg oppsøkte ikke noe slikt miljø; jeg hadde bare tilfeldigvis en romkamerat som fortalte at han hadde vært i fengsel tidligere. (Han og en annen romkamerat av meg ble også uskyldig dømt sammen i en annen sak seinere.) Alle de andre romkameratene jeg har hatt (som har vært mange), har ikke hatt noe trøbbel med loven.

_ _ _


Sitat:
"Det kan hende at det er sunnere å gå gjennom en depresjon og få hjelp med den av noen som har som formål å rehabilitere en tilbake til en velfungerende samfunnsborger, enn å la seg omfavne av en som er predikant for å ignorere lovene i landet."

Svar:
Det sunneste vil alltid være å bruke hodet/logikken sin istedenfor å automatisk underkaste seg og påta seg "skyld" for noe man ikke er skyldig i.

En rasjonell og ærlig person vil påta seg skylden for de tingene han/hun faktisk er skyldig i - men ikke påta seg skylden for de tingene han/hun ikke er skyldig i.

_ _ _


Sitat:
"Hvis en for alvor mener at det er noe uriktig i en lov, så er det å arbeide politisk mot lovgiver (Stortinget) for endringer."

Svar:
Det ER for alvor noe svært uriktig i enkelte lover, ja. Men det er ikke lett for den tilfeldige mann i gata å påvirke/endre lovene politisk på Stortinget - og særlig ikke når man i tillegg må motarbeide ignoranse og/eller hysteri blant de som har makten.

_ _ _


Sitat:
"En helt annen sak er at det er noe i den linken som det vises til her av Gresshoppe er noe som er forbløffende likt, og hvis det er samme forfatter men med forskjellig nick så ville det være realt å opplyse om det."

Svar:
Ja, jeg er Gummybear, men jeg opplyste ikke om det på grunn av disse 3 årsakene:
1) Jeg har allerede opplyst folk om det før her på forumet.
2) Jeg gidder ikke å opplyse om det hver eneste gang jeg refererer noen til den linken.
3) Det var ikke nødvendig å opplyse om det, fordi rådene i den linken er jo de samme uansett hvem som har skrevet det.

Jeg har aldri lagt skjul på at jeg er Gummybear. Grunnen til at jeg har et annet nick nå, er fordi at Gummybear-kontoen min ble slettet av admin, som høyst sannsynlig var fordi jeg kom med såkalte "kontroversielle" (men sanne!) utsagn. Som jeg har nevnt tidligere så er det ikke EKTE ytringsfrihet her på sidetmedord.no.

At Gummybear-kontoen min ble slettet er også enda et eksempel på hvor ignorant verden faktisk er, siden sidetmedord.no anså utsagnene mine for å være "kontroversielle". Verden er bare altfor hårsår. Hvis de som driver sidetmedord.no faktisk hadde hatt real-life-experience angående de tingene jeg pratet om, så hadde de aldri ansett utsagnene mine som "kontroversielle". Jeg har aldri sagt noe her på forumet som jeg ikke har godt belegg for å si. Jeg er en svært grundig person.

Men jeg har liten respekt for folks ignoranse, siden folks ignoranse fører til unødvendige "regler" og "lover", som unødvendig begrenser menneskers frihet og dermed også deres spekter av opplevelser i livet. (Bare ta en titt på alle de "fantastiske" reglene og lovene som religion har oppfunnet...) Derfor er jeg ofte brutalt ærlig om de tingene jeg faktisk har erfart og researchet, som så klart kan virke støtende for ignorante folk.

Om andre folk ønsker å fortsette og leve i sin ignorante boble, så vær så god. Men JEG gidder hvert fall ikke å la MITT LIV begrenses av andre folks ignoranse!

_ _ _


Sitat:
"Ellers vil jeg gjerne gjøre oppmerksom på at å se mine egne ord gjengitt i " " i en annens innlegg oppleves ikke godt og litt piggete, så er en hvertfall klar over det når en gjør det."

Svar:
Too bad. Jeg siterer deg fordi det er oversiktlig og effektivt for de som leser, siden de som leser da kan se hvilke utsagn det er jeg svarer på. Hvis det oppleves "piggete" for deg, så vit at jeg gjør akkurat det samme med de fleste innlegg jeg svarer på; det er ikke kun med deg, og jeg gjør det ikke for å være "slem" mot deg.

_ _ _


Sitat:
"Mitt formål har vært å peke på flere løsningsforslag til de som er berørt av en slik sårbar situasjon."

Svar:
Flere løsningsforslag/mulige forklaringer er alltids bra å få med. Men det er samtidig tydelig at du tviler på det jeg forteller deg, så du er åpenbart naiv når det kommer til lovene vs. virkeligheten. Og det er forsåvidt forståelig hvis du ikke har vært borti slike situasjoner som jeg har. Jeg var selv naiv og godtroende før virkeligheten lærte meg hvordan ting egentlig er. Indoktrinering er mektige saker.
Til forsiden