Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Selvdiagnostisere?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Selvdiagnostisere?

jan 8 2019 - 14:59
Jeg lurer veldig på om alle her inne har fått offisiell diagnose hos lege eller om det er vanlig å selvdiagnostisere seg selv. Jeg er i den siste kategorien her inne. Kjenner meg igjen i veldig mange av symptomene her og da jeg leste Misenjenta sitt innlegg under her var det som å lese om meg selv. Jeg hadde det akkurat slik på Søndag og nå i dag, tirsdag fikk jeg samme følelse mens jeg snakket med en kunde på jobben. Forferdelig ubehagelig og det vil liksom ikke slippe taket. Kommer i sånne bølger. Har også hatt svelgevansker i lengre tid (les år) og har vært utredet hos øre/nese/hals, nevrolog, gastroskopi, MR av hodet og en form for svelgetest. Ingen ting funnet. Legen har prøvd å få ny time til nevrolog 2 ganger men blir avvist da jeg "har hatt symptomene for lenge". Legen har forøvrig aldri gått det steget og sagt at det kan være angstrelatert. Spørsmålet er da om jeg liksom kan selvdiagnostisere meg eller om legen må gjøre det. Og hva gjør leger for å finne ut slikt?
Avatar

Hva slags svelgevansker?

jan 8 2019 - 20:28
Jeg sliter også med svelgevansker for tiden. Kunne du beskrevet svelgevanskene? Går ting i feil rør eller setter det seg fast i strupen?
Avatar

Halssymptomer

jan 8 2019 - 23:33
Hei.

Jeg har også symptomer i halsen, kjennes ut som om noe sitter fast og blir veldig lett tørr, knusktørr i halsen, som typisk kommer når jeg skal sove og får da ikke det til. Legen sier at det kan være pga. mye adrenalin av stress og angst som virker uttørrende på slimhinner. Har vært gjennom alt av CT, MR og ØNH undersøkelser. Å drikke mye vann før jeg legger meg hjelper en del.
Avatar

Selvdiagnostisering?

jan 9 2019 - 12:21
Mine svelgevansker er mer at svelgemuskelen ikke lyer.
Svelgerefleksen vil ikke fungere og jeg må jobbe med meg selv for å få svelget.
Men når jeg først svelger går det stor sett ned.
Tror ingen jeg har prøvd å forklare dette til forstår helt hva jeg mener.
Fryktelig frustrerende.
Avatar

Re: Selvdiagnostisere?

jan 9 2019 - 13:23
Svelgevansker er frustrerende. Har slitt med det i 9 dager nå. Halsen er liksom for trang til å få svelget, og matrester sitter igjen på toppen bak i halsen eller så sitter maten/piller fast bak adamseplet. Drikke går greit.
Avatar

Re: Selvdiagnostisere?

jan 9 2019 - 15:56
Dere med svelgvansker, er dere også munntørre?
Avatar

Re: Selvdiagnostisere?

jan 9 2019 - 17:42
Jeg er også tørr i munnen ja. Bak i halsen og opp i ganen mest. Har tjukt skummete spytt. Blir litt bedre av å drikke vann så kommer det tilbake igjen.
Avatar

Re: Selvdiagnostisere?

jan 9 2019 - 18:19
Da kan det bli vanskelig å svelge. Vært tørr i munnene lenge? Pga. medisiner?
Avatar

Re: Selvdiagnostisere?

jan 9 2019 - 19:48
Nei ikke vært tørr i munnen lenge. Tar ingen medisiner annet enn sobril som jeg fikk for dette. Legen mente jeg hadde svelgemuskulaturen i spenn.
Avatar

Re: Selvdiagnostisere?

jan 9 2019 - 22:18
Eneste gangen jeg får problemer med å svelge er når jeg svelger piller uten vann. Det pleide å gå helt greit, men nå er det en mental sperre som gjør at jeg må psyke meg opp til å svelge den, tar 4-5 sekunder.
Avatar

Hei kvakk1977

jan 26 2019 - 15:10
Kom over innlegget ditt og så at du hadde lest mitt innlegg. Ble litt lettet da jeg leste at du opplever det samme. Da er jeg ikke alene om det og mest sannsynlig er det psyken som tuller med meg. Men var ikke kjekt å lese at du har det på samme måte, det er en forferdelig skummel opplevelse jeg ikke unner noen. I morgen er det 4 uker siden det skjedde meg for første gang. Det har avtatt, nå kan det gå noen dager før det skjer igjen, men av og til prøver det å lure seg frem, jeg fant en hårstrikk og satte på håndleddet mitt og dro i den da anfallet begynte å komme igjen. Det hjalp meg, da du kjenner at strikken treffer deg og du fokuserer mer på det. Men nå har jeg fått andre plager i tillegg, fysiske plager som jeg aldri har hatt før. Har også hatt klump i halsen og svelget slangen 2 ganger, men ingen funn av noe. Tror det kommer av stress da jeg har hatt det periodesvis. Jeg ble diagnostisert inne på psykisk på sykehuset, der tar dem forskjellige tester som går på psyken. Men det er mange år siden nå. Fastlegen kan henvise deg til psykolog eller du kan ta kontakt selv med feks mestringsenheten hvis dere har det der hvor du bor. Jeg hadde ihvertfall ikke selvdiagnostisert meg selv. Jeg har konkludert med utbrenthet, har lest en del om det etter at det første anfallet oppstod nå for 4 uker siden. Har vært frem og tilbake hos legen og han mener det samme. Men for å utelukke noe annet så har jeg fått time til MR, selv om det sikkert ikke er noe å finne så er jeg nødt å bli forsikret om det. Misenjenta
Til forsiden