Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Se her!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Se her!

juli 6 2022 - 17:26
Sitter med Ennydagtruer og vi diskuterer det å være kronisk syk over mange år.Hvordan føles det for dere andre som er kronisk syke?
Avatar

for meg

juli 6 2022 - 19:03
Tja, jeg vet at det gjør livet mitt litt vel krevende på de områdene det rammer, enn jeg kunne ønsket meg. Men jeg prøver å la det jeg ikke kan gjøre noe med, få så liiiiten plass i livet mitt som det overhode kan.

Jeg har grått nok over de sidene ved meg, nå vil jeg gjerne ha mest mulig ut av resten.
Avatar

Hei

juli 6 2022 - 19:09
Ser ut at du har funnet måter el metoder hvordan du kan forholde deg litt mer til ting Srubborn.
Avatar

si

juli 6 2022 - 19:31
Ja, jeg bestemte meg for at jeg vil ha mest mulig glede ut av livet. Da er metoden min å få de uggne greiene mine til å krype mest mulig bort i et hjørne lengst mulig unna, og bli så smått at jeg merker minst mulig til det.
Avatar

Styrke under motstand (kronisk sykdom)

juli 6 2022 - 19:32
Jeg vil tro det å være kronisk syk føles forskjellig avhengig av hvordan type sykdom det gjelder, hvilke områder av livet det påvirker mest, og personligheten til de det gjelder. Jeg tror ett av to ytterpunkter kan komme av kronisk sykdom: håpløshet eller standhaftighet. Når man møter mye motstand over tid kan det for mange være lett å kjenne på motløshet og håpløshet, men for andre kan det bygge en enorm mental styrke, evne til å holde ut i prøvelser og urokkelighet når man ser seg ut et mål.

Det er som med mange ting en velsignelse og en forbannelse på én gang; det er tøft og utfordrende, men det er en mulighet til å bygge karakter og evne. Det er under motstand kroppen blir sterkere (og bygger muskler), og det gjelder både fysisk og mentalt.

Mentalitet og innstilling veier tungt når det kommer til hvordan vi takler utfordringer vi møter i livet.

Her er et utdrag fra NCBI (National Center for Biotechnology Information) om styrker som kan komme av kronisk sykdom:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6117496/#:~:text=Internal%20strengths%20included%20being%20persistent,and%20having%20knowledge%20and%20insight.
Avatar

Håploshet

juli 6 2022 - 19:48
Det er det jeg føler mye på.Alt føles håplost når psykiske lidelser fortsetter år etter år etter år.Ellers har dere gode poeng i det dere skriver.
Avatar

Re: Se her!

juli 6 2022 - 20:03
Ja, jeg skjønner det. Og det kan være veldig vanskelig. Men det kommer til å gå bra. Så mye starter i hodet, og ikke havne i den fellen at du sliter deg ut og gjør deg selv håpløs. Da er det forventningen om at det er vanskelig som ødelegger for deg, ikke faktisk sykdommen i seg selv.

Tenk på hvordan Gud har skapt mennesker og hvor enorm evne vi ha til å få til ting når vi "virkelig må". Den styrken er alltid i deg, og det er troen din som stopper deg og gjør deg svak.

Jeg mener ikke å si at sykdommen din ikke er virkelig, eller å bagatellisere det du kjenner på - virkelig. Jeg har også utfordringer og vet at det kan være vanskelig. Men samtidig er det alltid valg vi kan ta - skal vi gå et steg mot seier, eller et steg mot tap? Det starter i hodet.

Jeg ber om at Gud gir deg styrke og hjelper deg med å finne hjelpemidler og strategier i livet ditt som kan gjøre det bedre for deg. Husk at Jesus elsker deg og har overvunnet all sykdom for alltid - å vite det hjelper meg personlig mest av alt. <3
Avatar

Se her!

juli 6 2022 - 21:43
Det er hyggelig av deg at du skal be for meg.
Til forsiden