Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

SOSIAL ANGST OG ERYTROFOBI

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

SOSIAL ANGST OG ERYTROFOBI

feb 17 2020 - 10:43
Hei. Jeg har slitt med sosial angst og erytrofobi (angst for å rødme) så lenge jeg kan huske. Det har hindret meg i å gjøre ting hele livet. Redusert livskvaliteten min betraktelig. Ført til depresjon og dårlig selvtillit. Jeg skriver i dag for å få litt input. Håper også å snakke med likesinnede.

For meg føles alt sosial samvær som ett ork, og finner rett og slett ingen glede med det. Om jeg er invitert til noe, familiesamlinger, vennesamlinger, etc., så bruker jeg mye energi på tanker, og angst bygger seg kraftig opp i forkant. Bekymringen og angsten er så forferdelig at jeg prøver å unngå dette til enhver pris.

Jeg er blitt invitert til en barnedåp, som er katastrofe for meg. Det er enda ett par uker til men tanker begynner å forme seg, og angsten er allerede tilstede. Jeg ender også opp med å bli sint og får tanker som; hvorfor må jeg presse meg gjennom alt dette? Utsette kroppen/hjernen min for denne belastningen? Jeg har bare lyst til å reise ut av landet, vekk fra hele situasjonen, begrave meg under dynen, flykte rett og slett. Som om dåpen ikke var nok, har en tante også foreslått at jeg kan overnatte hos henne dagen før dåpen så vi kan dra sammen. Jeg har virkelig ikke lyst til noe av dette. ¨

Utdannelse er en av tingene som har blitt satt på vent i alle år, grunnet sosial angst. Jeg har endelig kommet i gang med dette, men nå klarer jeg ikke fokusere i det hele tatt pga denne barnedåpen. Jeg har bare lyst å bli latt være i fred så jeg kan fokusere på studiene. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre? Går rundt med en klump i magen hver eneste dag. Blir sittende å tenke: alt dette for en barnedåp?

Håper noen har input å komme med. Setter pris på det. Ville også likt å høre hvordan dere med sosial angst og erytrofobi takler slike situasjoner?
Avatar

Selvhjelpskurs ved sosial angst

feb 29 2020 - 17:29
Hei.

Jeg vil anbefale dette selvhjelpskurset. Det har vært veldig nyttig for meg:)

https://nhi.no/psykisk-helse/kognitiv-terapi/sosial-angst/sosial-angst-selvhjelpskurs/

Det forteller både om bakgrunnen for sosial angst, hva som opprettholder den og hva man kan gjøre med den.
Avatar

Re: SOSIAL ANGST OG ERYTROFOBI

feb 12 2021 - 23:01
Jeg har lidd av det samme som deg i mange år. Eksponeringsterapi hjelper. Gå i dåpen og la rødmen komme og ikke flykt fra situasjonen. Selvom det føles veldig ekkelt lar du hjernen din få erfare at det ikke er farlig at andre ser det. Og det er alltid mindre synlig enn det du selv føler. Selvom du føler deg helt sprut rød er det ikke sikkert andre ser det. Eller kanskje de ser det og tenker bare at du er litt varm eller nervøs. Det er ikke så farlig om de tenker det. Andres tanker kan man uansett ikke kontrollere. Og det er ikke så farlig å være nervøs. Alle er det. Og veldig mange synes det er mer sympatisk enn å være eplekjekk.

Eller hvis du tør vær åpen om det med din tante. Åpenhet avvæpner. Be henne filme deg når du er på ditt mest nervøse. Så ser du på film at det er mindre synlig enn du tror :)

Det å flykte fra angsten hjelper som regel bare på kort sikt. Og så går man glipp av mye gøy her i livet hvis man flykter.

Stå på!
Til forsiden