Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Røde flekker på baksiden av tungen og halsen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Røde flekker på baksiden av tungen og halsen

mai 19 2020 - 22:52
Hei,

Før et par uke siden ble jeg veldig redd fordi jeg trodde at jeg ble smittet av korona. Jeg begynte å ikke puste normalt (tungt pust), noe jeg har aldri opplevd før, så ble jeg enda redd.
Noen dager etter det følte jeg klump i halsen (aldri hatt den før), samtidig merket jeg at jeg svelger ikke normalt og har fått noen røde flekker på baksiden av tungen og halsen (har de fortsett). Jeg har ikke hatt noe smerte på tungen/halsen, men har hatt mye magetrøbbel.

Jeg var hos legen før noen dager siden og fortalt alt dette til han. Han mente det er ufarlig og det kommer til å forsvinne inn i et par uker hvis jeg ikke tenke på det lenge.

Spørsmålet mitt er at er det noen som har opplevd dette før? høres dette normalt ut? har dette noe med angst/stress å gjøre?

mvh
Avatar

Hei

mai 20 2020 - 02:22
Jeg tror at jo mer du tenker på dette jo verre blir det.ja jeg har selv nå hatt mye av de symptommene og dro til fastlege jeg er vant med panikkangst slitet med det flere år men NP hadde jeg den blandinga av panikkangst og halsbettenelse.så den blandinga var rar.mye av det du beskriver er typisk stress og man skulle sagt til deg at du bør sjekke men du var hos fastlegen som sa at dette er ufarlig altså hadde det vært noe så hadde legen sendt deg på sykehuset.angst har mange ansikter og former så jeg det påvirker deg dette angst.og jo mer du tenker på dette og. Hvor unormalt det kan være jo mer stressa blir du og jo mer symptommer jo mer redd.slik holder det på.tunga og halsen best å ikke se hvor rart det kan se ut.jeg skjønner deg godt for jeg tenkte også på corona og det jeg tenkte på herregud hva hvis jeg har smittet de rundt meg,jeg kan ikke leve med meg selv.herregud kan ha smittet andre.til tross for at jeg har hatt mange panikkangst var det de. Blandingen av halsbettenelse i tillegg.så du må stole på legen din og blir det ikke bedre om noen uker så ta kontakt med legen men jo mer du tenker på alt dette jo verre kommer symptommer.stol på legen og ikke driv med googling.det er ikke bra og skaper unødvendig stress og katastrofetanker.det er ikke bra.du må bare tenke du var hos legen du fikk svar at det var ufarlig.føler du deg verre tar du kontakt om noen uker.Alt dette er typisk for angst og angst har utrolig mange fysiske symptommer.Dette ordner seg for deg.
Avatar

Takk for svaret

mai 20 2020 - 11:21
Takk for svaret, det hjelper veldig. Å google om det er det verste, man blir nesten gal. Legen sa også jeg må slutte med å google, og det har jeg gjort. Jeg tenker veldig lite på det nå. Jeg klarer bare ikke å forstå hvordan kan angst/stress gi så mye helse problemer?

mvh
Avatar

Re: Røde flekker på baksiden av tungen og halsen

mai 20 2020 - 11:30
Tror ikke du det har noe med Trøske/soppinfeksjon å gjøre? I starten da jeg google mye fikk jeg mye tanker om soppinfeksjon.
Avatar

Hei

mai 20 2020 - 18:37
Tenkte legen på det?spurte du om det?bare lov at du ikke googler ellers kan du få helseangst.jo mer man tenker på det jo mer symptommer og angst.
Avatar

Hei

mai 20 2020 - 19:24
Du må bare stole på legen ellers kan du havne å bli hypokonder.for jo mer man tenker på det jo verre blir det.
Avatar

mrsfreak1983

mai 22 2020 - 20:59
Hei! Jeg har sluttet med å google. Har du noen hang hatt røde flekker på tungen/hals? hvis jeg, hvor lenge tok det til de forsvant?

Avatar

:)

mai 23 2020 - 04:48
Innlegget er ulest.
Dette kan være så mangt og så lite - Mest sannsynlig noe lite. Skriv ned det du vil spørre legen om, så du husker det og får grundige svar. Du må også få svar som du kan forstå og godkjenne.

Men jeg tenker dette kan være, allergi, vitamin mangel eller kanskje bare noe stress relatert, men vertfall ikke noe farlig. Kan til og med være noe mat som magen ikke liker, eller noe syre relatert. Men best og høre med Legen og ikke google som Mrsfreak sier.

Jeg har diagnosen hypokondri men er på bedringens vei, så stol på legen din og få det svarene du trenger. Når du har fått sjekket ting opp så må du refokusere på andre ting selv om det er vanskelig :)

Om du fortsatt har klump i halsen følelsen så kan dette komme av angst og syre refluks - Da kan det være en tanke og høre med legen om du kan teste noe syre medisiner i samband med han som skal dempe mage syren i en periode (det er ikke sånn at det vare evig - stress kan være årsak til slik også). - Men jeg er ikke lege, så du må ta det med han/hun. :)

Håper deg alt vell! :)

Guts
Til forsiden