Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Røde flekker på baksiden av tungen og halsen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Røde flekker på baksiden av tungen og halsen

mai 19 2020 - 22:52
Hei,

Før et par uke siden ble jeg veldig redd fordi jeg trodde at jeg ble smittet av korona. Jeg begynte å ikke puste normalt (tungt pust), noe jeg har aldri opplevd før, så ble jeg enda redd.
Noen dager etter det følte jeg klump i halsen (aldri hatt den før), samtidig merket jeg at jeg svelger ikke normalt og har fått noen røde flekker på baksiden av tungen og halsen (har de fortsett). Jeg har ikke hatt noe smerte på tungen/halsen, men har hatt mye magetrøbbel.

Jeg var hos legen før noen dager siden og fortalt alt dette til han. Han mente det er ufarlig og det kommer til å forsvinne inn i et par uker hvis jeg ikke tenke på det lenge.

Spørsmålet mitt er at er det noen som har opplevd dette før? høres dette normalt ut? har dette noe med angst/stress å gjøre?

mvh
Avatar

Hei

mai 20 2020 - 02:22
Jeg tror at jo mer du tenker på dette jo verre blir det.ja jeg har selv nå hatt mye av de symptommene og dro til fastlege jeg er vant med panikkangst slitet med det flere år men NP hadde jeg den blandinga av panikkangst og halsbettenelse.så den blandinga var rar.mye av det du beskriver er typisk stress og man skulle sagt til deg at du bør sjekke men du var hos fastlegen som sa at dette er ufarlig altså hadde det vært noe så hadde legen sendt deg på sykehuset.angst har mange ansikter og former så jeg det påvirker deg dette angst.og jo mer du tenker på dette og. Hvor unormalt det kan være jo mer stressa blir du og jo mer symptommer jo mer redd.slik holder det på.tunga og halsen best å ikke se hvor rart det kan se ut.jeg skjønner deg godt for jeg tenkte også på corona og det jeg tenkte på herregud hva hvis jeg har smittet de rundt meg,jeg kan ikke leve med meg selv.herregud kan ha smittet andre.til tross for at jeg har hatt mange panikkangst var det de. Blandingen av halsbettenelse i tillegg.så du må stole på legen din og blir det ikke bedre om noen uker så ta kontakt med legen men jo mer du tenker på alt dette jo verre kommer symptommer.stol på legen og ikke driv med googling.det er ikke bra og skaper unødvendig stress og katastrofetanker.det er ikke bra.du må bare tenke du var hos legen du fikk svar at det var ufarlig.føler du deg verre tar du kontakt om noen uker.Alt dette er typisk for angst og angst har utrolig mange fysiske symptommer.Dette ordner seg for deg.
Avatar

Takk for svaret

mai 20 2020 - 11:21
Takk for svaret, det hjelper veldig. Å google om det er det verste, man blir nesten gal. Legen sa også jeg må slutte med å google, og det har jeg gjort. Jeg tenker veldig lite på det nå. Jeg klarer bare ikke å forstå hvordan kan angst/stress gi så mye helse problemer?

mvh
Avatar

Re: Røde flekker på baksiden av tungen og halsen

mai 20 2020 - 11:30
Tror ikke du det har noe med Trøske/soppinfeksjon å gjøre? I starten da jeg google mye fikk jeg mye tanker om soppinfeksjon.
Avatar

Hei

mai 20 2020 - 18:37
Tenkte legen på det?spurte du om det?bare lov at du ikke googler ellers kan du få helseangst.jo mer man tenker på det jo mer symptommer og angst.
Avatar

Hei

mai 20 2020 - 19:24
Du må bare stole på legen ellers kan du havne å bli hypokonder.for jo mer man tenker på det jo verre blir det.
Avatar

mrsfreak1983

mai 22 2020 - 20:59
Hei! Jeg har sluttet med å google. Har du noen hang hatt røde flekker på tungen/hals? hvis jeg, hvor lenge tok det til de forsvant?

Avatar

:)

mai 23 2020 - 04:48
Dette kan være så mangt og så lite - Mest sannsynlig noe lite. Skriv ned det du vil spørre legen om, så du husker det og får grundige svar. Du må også få svar som du kan forstå og godkjenne.

Men jeg tenker dette kan være, allergi, vitamin mangel eller kanskje bare noe stress relatert, men vertfall ikke noe farlig. Kan til og med være noe mat som magen ikke liker, eller noe syre relatert. Men best og høre med Legen og ikke google som Mrsfreak sier.

Jeg har diagnosen hypokondri men er på bedringens vei, så stol på legen din og få det svarene du trenger. Når du har fått sjekket ting opp så må du refokusere på andre ting selv om det er vanskelig :)

Om du fortsatt har klump i halsen følelsen så kan dette komme av angst og syre refluks - Da kan det være en tanke og høre med legen om du kan teste noe syre medisiner i samband med han som skal dempe mage syren i en periode (det er ikke sånn at det vare evig - stress kan være årsak til slik også). - Men jeg er ikke lege, så du må ta det med han/hun. :)

Håper deg alt vell! :)

Guts
Avatar

Hei guest

juni 1 2020 - 20:15
Jeg hadde jo flekker og jeg var sår i halsen det har vart noen måneder nå.først nå er det bedre bak i halsen.men legen sa jeg har halsbettenelse og panikkangst så halsbettenelse har gitt seg.så flott du sluttet å Google.veldig bra tegn.og hadde det vært noe ille hadde jo legen fortalt deg.jeg tror dette blir bedre guest.
Avatar

Guest

juni 1 2020 - 21:47
Føler mye med deg men du må bare stole på legen.når jeg hadde halsbettenelse og panikkangst det var så kraftig å gispe etter luft og i tilleg til sår bak i halsen og vondt.føltes det aldri forsvinner og jeg tenkte jo på corona.men det går seg til de tok EKG av hjerte fordi jeg var så dårlig men når legen sier at ting kommer til å gå bra så gjør det som oftest det og verst er googling.det gjør jeg aldri.først nå er bettenelser bra men panikkangst har jeg fortsatt den er fæl men den har vært der i mange år.så når legen din sier at det ikke er farlig så er det ikke det.flott å høre du sluttet å Google.
Avatar

Guts1996, mrsfreak1983

juni 6 2020 - 22:03
Takk skal dere ha :)
Jeg føler hver gang dere kommenterer, lærer jeg noe nytt. Jeg merker at jeg blir bedre, men veldig sakte. Jeg tror det som har fått meg til å oppleve alt dette er å google. Det setningen legen sa (det er ikke farlig) er som en anti-negative tanker som har hjulpet meg til å unngå å google eller negative tanker.
Jeg har tenkt å vente et par uke til før jeg tar kontakt med legen min igjen.. Jeg er ikke redd lenge :)
Avatar

Guts1996

juni 6 2020 - 22:43
Jeg har fortsett klump i halsen, men mindre enn før, Jeg fortalte legen min om dette i starten, han så på det og var nesten sikkert at det har noe med det negative tanker å gjøre. Han ba meg om å ikke tenke på det lenge, det går av seg selv om et par uker hvis jeg slutter med å google.

Jeg har hatt en generelt blod prøve om er det noe galt/mangler i kroppen, alt så bra ut. Jeg spiser veldig sunt og trener veldig mye.

Avatar

mrsfreak1983

juni 6 2020 - 23:16
Du har 100% rett i det, å google er det verste. Du har skrevet dette i nesten alle kommentarene dine her, du har skjønt det veldig godt. Jeg har tatt et par bilder av de første kommentarene dine, og leste de på nytt hver gang når jeg begynt å tvile..
Til forsiden