Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Redd meg...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Redd meg...

mars 4 2015 - 11:55
Hei ReddRemN!

Jeg har ikke hatt alt det du har skrevet ned av symptomer men jeg har hatt noe og de symptomene jeg hadde var på grunn av medisiner.

I starten viste de ikke hva som var galt med meg. Jeg slet med depresjon, selvmordstanker og angst. Angsten kom etter en stund med kraftige depresjoner. Enden på visa var at jeg ble lagt inn på psykiatrisk og de tok masse prøver av meg og satte meg på Efexor, Zyprexa, Truxsal og Imovane.
Jeg begynte da å merke noe som kan beskrives for ukontrollerte spasmer i forskjellige muskler. Plutselig kunne enten beinet mitt eller armen min gjør et hopp til siden når jeg lå i senga uten at jeg gav den beskjed om å gjøre det.
Det var en av grunnene til at jeg ville kutte ut medisinene jeg gikk på. Jeg leste om flere som hadde opplevd det samme på Efexor og så hadde jeg gått opp nesten 40 kg i vekt, og det på grunn av Zyprexa. Det er en kjent bivirkning med den medisinen.

Jeg klarte å slutte med medisinene til slutt, og det er nå ca 10 år siden, men jeg opplever fortsatt de spasmene.
Så det har blitt permanent, bare ikke så ofte.

Fikk så en diagnose for et par år siden og det var bipolar 2. Fikk da prøvd ut masse forskjellig medisin som skal hjelpe for min lidelse. Men det var for mange bivirkninger til at jeg orket å gå på de. Den ene gjorde så jeg nesten mistet hørselen på det ene øret. Men det var så sjelden bivirkning at de ikke trodde at det var på grunn av medisinen. Jeg fortsatt med den en stund til å fikk dårligere og dårligere hørsel på det ene øret, så jeg sluttet på medisinene. Jeg har fått tilbake hørselen gradvis men det er fortsatt ikke slik det var.

Nå klarer jeg meg uten medisiner, det er tungt men da slipper jeg bivirkningene. Jeg har stesolid som jeg kan ta når ting blir for ille.

Sjekk på nettet om det er noen andre som har opplevd bivirkninger som ligner dine som også tar de samme medisinene som deg. Det er flere en man tror som sliter med bivirkninger. Men de fleste har god nytte av medisinene, så det er bare slike som meg som er uheldige og ikke finner noe som hjelper.

Ønsker deg lykke til, og håper at du finner ut hva det er som trigger det du føler.
Avatar

Takknemmelig for svar

mars 4 2015 - 13:10
Hei.

Jeg setter umåtelig pris på svar.
Har et håp om at det kan være bivirkninger fra medisiner.. Men dette startet jo før jeg noengang hadde tatt en pille. Det kan fortsatt være at medisiner er med på å fremprovosere muskelsvaket og leamus.

Har lyst til å slutte på zyprexa å se hva som skjer. Tar jo immovane til tider også. + sobril. Det kan vel ikke skade å sjekke.

Jobber meg gjennom dagene, prøver å se det positive i ting, men er ikke alltid like lett..
Gått på Café to dager på rad nå, men føler jeg sliter med å kommunisere. (Jobber som selger mot større selskaper) Så det er helt nytt for meg. Jeg har alltid vært skikkelig utadvemdt og trivelig, nå prater jeg ikke med noen... Så at det er en del psykiske ting inne i bildet her, det er det ikke tvil om.
Avatar

Re: Redd meg...

mars 4 2015 - 23:16
Kroppen er merkelig, det kan jo også hende at de symptomene du kjente ble forsterket psykisk.
Ofte slike med psyken. Jeg må trene nesten hver dag for å holde hodet over vann. Når jeg er dårlig trent og starter trening så hender det jeg får panikk anfall når jeg får høy puls. Men det tar bare et par dager med trening så går det over.

Forstår at dette må være vanskelig når jobben din går ut på å kommunisere med andre.
Hadde jeg vært deg så hadde jeg prøvd meditasjon men også prøvd å få tak i en psykolog. Kanskje ikke du får via fastlegen. Føler at det er mye dårlig der ute. Er fornøyd med ham jeg har men han har også innrømmet at han ikke kan hjelpe meg. Så jeg går bare til ham ca 3-4 ganger i året. Det er en slags trygghet å vite at jeg har en jeg kan snakke med eller ringe til hvis ting blir ille.

Håper du finner ut av det. Ikke noe greit å ha det slik.
Avatar

Re: Redd meg...

feb 13 2017 - 13:59
Hei, kjenner igjen alt av symptomer som du nevner her! Nervesysteme i helspenn! Hvordan går det med dere idag?
Avatar

Re: Redd meg...

feb 20 2018 - 16:06
Hei Redd meg.
Hvordan gikk det hos nevrologen?
Petter84: opple er du også leamus og nummenhet? I så fall hvordan? Og kjennee du no vibrering/dirring i bena?
Til forsiden