Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Redd for tanker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Redd for tanker

aug 3 2017 - 17:52
Hei.
Jeg sliter med frykt og angst for at tanker kan føre til at noe skjer eller at tanker sier deg hva som kommer til å skje. Jeg sliter stadig med å teste om tanker påvirker ting som f.eks: "jeg kommer til å se den og den personene i dag", eller "nå svarer han "det og det" påspørsmålet mitt". Noen som kjenner seg igjen i denne frykten og denne type angst. Jeg kan liksom ikke vite om tanker faktisk ikke påvirker ting.
Jeg fikk dette etter lang tid med tvangstanker der jeg tenkte og gjorde ritualer som skulle sikkre meg den fremtiden jeg ønsket. Frykten for å ha ødelagt fremtiden med slike ritualer gjorde at jeg ble redd for at tanker osv kunne påvirke ting. Noen som kjenner igjen denne typen tvangstanker og tvangshandlinger, og ikke minst angst for at tanker kan påvirke ting? Hjelp og kom gjerne med tips og råd til hva jeg bør gjøre for å få livet tilbake og lykkefølelse..
Avatar

Redd for tanker

aug 3 2017 - 19:04
Jeg tror ikke du kommer noen vei med å gruble over dette (som jeg skrev i ditt forrige innlegg). Men hvis du fortsatt er redd for at tankene dine kommer til å skje i virkeligheten, så hvorfor ikke begynne å tenke gode tanker. Tenk på hva du ville gjort hvis du vant flere millioner i lotto og alle stedene du ville reist til og alt det positive og fine du kan gjøre i livet ditt. Så slipper du å bli redd for at det du tenker kommer til å skje. Det er faktisk skrevet en bok om å tenke positivt og få positive tanker til å skje. Der står det også at negative tanker ikke er like sterke som de positive så det er med andre ord ikke farlig med negative tanker. Boken heter på engelsk The secret. Men som jeg skrev i forrige innlegg: du ble friskere og fikk mindre angst når du sluttet å tenke på dette så du vet jo egentlig selv hva som hjelper.
Til forsiden