Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Redd for jobben

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Redd for jobben

jan 31 2019 - 12:45
Jeg er så sliten..
Det er dager før jobb hvor jeg gruer meg så mye at jeg kaster opp.

Jeg prøver å lete etter hva er det med jobben som gir meg glede, men når jeg sier de tingene høyt, så føles det som om jeg lyver.

Før så elsket jeg å jobbe med barn og det gav meg så mye glede. Men ikke nå lenger. Jeg vet ikke om det er denne jobben, eller er det jeg som har forandret meg?
Jeg kan ikke huske at jeg har blitt slått/sparket/spyttet/snakket tilbake til så mye som i den jobben jeg har nå. Det er første jobben jeg er ansatt som barnehagelærer etter endt utdanning.

Tidligere og under utdanningen har jeg jobbet mye ringevikar i barnehager. Men i denne jobben nå, jeg forstår ikke hvorfor jeg er så redd og gruer meg. Jeg gråter nesten hver dag på jobben og føler jeg ikke strekker til. Synes kravene som blir satt til oss blir strengere og strengere, men vi skal være mindre bemannet.

Før fikk jeg migreneanfall ca 2 ganger i året. Men siden jeg begynnte i jobb i juni har jeg hatt migreneanfall 6 ganger. Jeg føler denne jobben gjør meg sliten, psykisk sjuk og fysisk sjuk.

Hva skal jeg gjøre? Skal jeg bytte jobb? Hva til? Kan jeg omskoleres? Eller er jeg blitt for gammel? Ikke kan jeg ha en for fysisk tung jobb, da utløses migrenen.

Og jeg har så dårlig samvittighet for mine egne barn. Jobben tømmer meg for livsgnist og energi. De fleste dager jeg kommer hjem, orker jeg ingenting. Og det går utover barna, Synes det er så urettferdig at på jobben, gir og gir og gir av meg selv til at når jeg kommer hjem er det ikke mer igjen til mine egne barn.

Huff, gråter når jeg skriver dette, for jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skal gjøre.
Avatar

hei

jan 31 2019 - 13:31
hei, kan du legge meg som venn, jeg har hatt det som deg og har nå vært sykmeldt i 3 mnd. det startet med at jeg kastet opp før jobb....
Avatar

Re: Redd for jobben

jan 31 2019 - 20:40
Ta en prat med lege om det i første omgang og vær tydelig på hvor krevende du har det.

Det er mulig du kan få redusert arbeidsmengden med støtte fra nav, så får du bare ta det derfra ift evt jobbskifte eller omskolering.

Uansett hva årsaken er til at du strever med arbeidet, så må det iverksettes tiltak som gjør det lettere for deg fremover.

Avatar

Re: Redd for jobben

jan 31 2019 - 22:22
Start med og sykemelde deg snarest, jeg har ikke som deg med spy osv men jeg fant ut jeg klarte ikke jobben min lengre og gikk direkte og sykemeldte meg.

så etter sykemelding oppretter du dialog med nav om muligheter for redusert arbeidsmengde, skifte yrke osv, bruk systemet som er der for oss :)

Generellt hvis man ikke greier og se hva man liker med sitt eget yrke, så er det på tide og skifte! Jeg selv er i samme prosessen.
Avatar

Barnehagelærer

feb 19 2019 - 19:01
Hei!

Har opplevd noe lignende i samme yrke. Er åpen for å utveksle tanker, veien videre med en likesinnet:)
Avatar

Barnehagelærer

mai 17 2021 - 23:49
Hei!
Jeg er i samme situasjon nå. Ser dette innlegget et 2 år gammelt. Hvordan går det nå? Har du/dere noen tips og erfaringer å dele?
Avatar

Hei Helhjerta :)

mai 20 2021 - 16:38
Jeg jobber innen helse og har dessverre kjent på endel av det samme som over. Gikk til den dagen kroppen ikke klarte mer og er i dag sykmeldt. Dette er symptom på å være uslitt / utbrent. Anbefaler deg veldig å snakke med noen og også med fastlegen. Veien tilbake blir bare tyngre om en venter for lenge desverre. Sykmelding kan ofte være nødvendig.. Viktig å ha noen å prate med. Kollegaer har vært til god støtte hos meg i tillegg til fastlege og en god leder på jobb :)
Til forsiden