Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Redd for hva som feiler meg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Redd for hva som feiler meg

sep 24 2019 - 09:48
Jeg har tidligere skrevet en del innlegg her inne om helseangst pga. mye leamus. Jeg var lenge bekymret for at jeg var i ferd med å få ALS og gikk til flere leger for å få en grundig undersøkelse på hva det kunne komme av. Etterhvert fant en lege ut at jeg hadde lave kalsium verdier, noe som kunne gi meg leamus plager og smerter i leggene. Jeg har nå gått på dette i 3-4 måneder og har blitt en del bedre. Fortsatt kjenner jeg leamus rundt om i kroppen, men velger å tro at det "bare" kommer av stress, fysiske/psykiske påkjenninger som jeg sliter med. Jeg prøver å tro at jeg ikke har ALS eller MS, siden jeg også har vært til MR som viste helt normale funn. Men kroppen min er ikke slik den var før. Jeg sliter en del med smerter i muskler og ledd, har merket dette mer etter sommeren. Fingrene er ofte stive og litt vonde, spesielt om morgenen. Jeg har generelt mye "vondter" rundt omkring i kroppen og føler meg ofte stiv og støl. Fortsatt kan jeg kjenne "blafring" av leamus i et lår, i en arm, på leggen osv. Jeg skal til legen på nytt for en utredning for evt. fibromyalgi. Jeg prøver å ikke bekymre meg for fremtiden, men syns det er skremmende at kroppen ikke er slik den en gang var og at man ikke vet hva man har i vente. Fortsatt henger ALS spøkelset i bakgrunnen og lurer, selv om jeg prøver å overbevise meg selv om at jeg da ville merket tydeligere tegn dersom det var dette som var på vei. Noen ganger er høyre tommel veldig rar og kjennes litt som om den lever sitt eget liv. Fortsatt kjenner jeg leamus i ansiktet noen ganger. Jeg prøver å si til meg selv at det sikkert bare er stress og overanstrengelser som gir meg disse symptomene, men klarer altså ikke helt overbevise meg om det.
Avatar

Hmm

sep 24 2019 - 13:51
Bunky hvorfor akkurat als?leamus kan man få av angst.men hva er det akkurat med als?
Avatar

Bare lurer

sep 24 2019 - 13:59
For nå sier du at du føler kroppen din er annerledes enn før rett etter at det er tatt grundige undersøkelser av deg og legen sa du hadde lave kalsium verdier.lurer bare på om du noen gang kommer til å roe deg ned med ting for virker ikke slik.leamus er også veldig normalt.mange mennesker har det uten at det er snakk om als.det er så trist å bruke så mye energi på alt dette å være så redd og i tillegg stresse med alle undersøkelsene at de finner noe.husk en ting hadde det vært als hadde du ligget på sykehus.syns det er trist du har det så vondt men du må også bare akseptere at ingen mennesker har noe sikkerhet her i livet.livet er usikkert og kommer alltid til å være det.
Avatar

Re: Redd for hva som feiler meg

sep 24 2019 - 14:07
Jeg kan ikke forklare hvorfor jeg akkurat tenker på ALS. Dette er noe som jeg bare hengt meg opp i det siste halve året. Jeg har virkelig jobbet med meg selv og mitt tankemønster. Sagt til meg selv gang på gang - at leger har undersøkt meg og ingenting galt kom frem og MR bildene var helt fine. Heller ingen andre mistenkelige tegn på at noe er galt. Allikevel er jeg redd for at "noe" feiler meg, siden disse ubehagene og smertene dukker opp. Jeg vet at ved min type jobb, kan det etterhvert komme en del slitasje og kroniske plager pga. stillesittende stilling i mange timer i løpet av en dag. Som du skriver, vi har ingen sikkerhet her i livet og at man bare må takle og leve med det.
Takk for svar!
Avatar

Hei

sep 24 2019 - 14:14
Du vet ved stillesitting får du ihvertfall smerter og vondt hvis du sitter for mye.pleier du å gå turer.
Avatar

Re: Redd for hva som feiler meg

sep 24 2019 - 14:38
Jeg går turer minst en halvtime hver dag og tar uttøyninger i pausen på jobben, varierer med å sitte / stå på arbeidsplassen. Føler at jeg er mye i aktivitet selv med den type jobb jeg har. Allikevel dukker det opp smerter rundt om i kroppen, spesielt nå i fingre, arm/skulder.
Avatar

Re: Redd for hva som feiler meg

sep 27 2019 - 08:37
Kan man oppleve å få leamus i en muskel eller sene som er anspent og irritert? Jeg opplever at lemusen forflytter seg rundt i kroppen min. Jeg trodde den skulle bli borte etterhvert, da jeg begynte med kalsium tabletter. Opplevde en forbedring, men kjenner nå at den er i ferd med å ta seg opp igjen. Har hatt en tøff periode, både på jobb og privat,slik at jeg har følt meg veldig stresset og nervøs. Kan dette ha påvirkning på leamus tro? Har også gått til fysioterapeut pga smerter i arm / skulder. Kjenner at det rykker i armen noen ganger samt i tommelen - som jeg også tidligere har opplevd rykninger i.Jeg håper og tror at det har en årsak sett i sammenheng med overanstrengelse eller spent muskulatur. Men angsten prøver å sette seg fast i meg igjen - med ALS spøkelset.
Avatar

Du kan få leamus overalt

sep 28 2019 - 14:49
På kroppen.
Avatar

Samme her

okt 5 2019 - 13:40
I perioder der jeg har mye helseangst (et par ganger i året) Så får jeg leamus. Oftest i øyelokket, men det hender også at det flytter seg rundt på tilfeldige steder i kroppen. Har også hatt en vibrerende følelse i brystmuskelen, som om det ligger en telefon og vibrerer der. Sist merket jeg skikkelig leamus i rumpa, så den hoppet opp og ned av seg selv.. Dette har jeg hatt så lenge jeg har hatt angst, og jeg har tatt MR av hodet med normale funn. ALS kan gi rykninger ja, men da er det ofte sent i forløpet og da hadde du hatt mye værre plager enn du har nå. Smerter i armer og rare følelser i hender og fingre kan være holdningen din, at du har lave skuldre og klemmer av nerven til hånden din (Som kommer ut under kragebeinet ditt). Anbefaler deg å sjekke ut noen artikler på treningogrehab.no, han kan mye om dette :)
Avatar

Hei

okt 5 2019 - 15:29
Jeg har vært SÅ redd for hva som feiler meg i 7-8 mnd.
Jeg har hatt trykk i hodet, nummen fot, nummen hånd, smerter ved ribbein, vondt i øyet, vondt i bryst, vondt bein, støle armer, leamus.
Svulst, hjerteinfarkt, ms, als. Alt det jeg har vært mest redd for å få har føltes så virkelig for meg.
Innbilt meg svekkelse i beinet. Men det er jo fordi jeg var redd for det.
Jeg var hos legen 8 ganger på Volvat fra mai til september...for nye bekymringer.
Dukket stadig opp noe nytt.
Nå idet siste har det vært ALS jeg er redd for. Leamus som flytter seg overalt. Durer i beinet.... vondt i beinet. Vondt i armen. Men samtidig bærer jeg på en baby hele tiden på den siden, så det kan være overbelastning.
Hos legen sist gang skulle jeg gå på tærne, gå på hælene, gjøre finbevegelser både med føtter og hender. Gjøre balanse oppgaver med øynene lukket osv osv osv.... masse ting. Ingen unormale funn! Men JEG innbilte meg at beinet svikter. Som legen sa; det er fordi du er så psykisk plager at du begynner føle det svikter. Også sa han noe om at å.være 30 år, kvinne og få als var så sjelden at han mente jeg ikke skulle bruke er minutt på sånne tanker en gang.
Han sa jeg måtte slutte gå til unødvendige undersøkelser, for da slutter aldri ringen min med angst....

Jeg tror jeg har pådratt meg vondt eller betennelser pga konstant anspenthet.

Mange dager tror jeg fortsatt jeg er alvorlig syk. Men jeg tror også.noen dager på.at det er angst. Angst kan gi spenninger i muskler. Man kan få.vondt. Man er konstant anspent...
Legen sa også at ALS starter ikke med during og leamus. Da har du ofte mistet musklene først. Og det ville man merket.
Avatar

Re: Redd for hva som feiler meg

okt 11 2019 - 18:01
Etter at jeg tok fysioterapi behandling på høyre skulder og arm igår pga smerter, har jeg hatt mye leamus på disse stedene. Samt kjenner også rykninger i høyre hånd. Jeg sier til meg selv at dette har sikkert en sammenheng med behandlingen, men det er bare så ekkelt og skummelt. Jeg kjenner også en del leamus rundt omkring på kroppen, men heldigvis bare sånn som hopper fra sted til sted. Det er så rart hvorfor jeg har merket ekstra mye dette halvåret, mens jeg aldri tidligere har merket noe særlig av dette. Jeg vet jo innerst inne at leamus oftest er ufarlig, men varsellampene ringer igjen, ALS dukker opp igjen.
Avatar

Ikke så lurt å fore hverandre med helseangst

okt 11 2019 - 19:22
Forstår dere er folk i samme båt med samme angst.

Men hvis dere ser på fysiske symptomer på angst så er rykninger og leamus en av de.

Dess mer man tenker og kjenner etter jo mere kjenner man.
Fysiske og psykiske ting henger tett sammen desverre.

Hjernen husker gammel angst og den vil automatisk prøve å fore hodet med ny angst så snart den får sjangsen.
Ved å sende signaler til kroppen om rykninger, og deretter gi signaler om å trigge angsten igjen.
Avatar

Hei rogajente

okt 15 2019 - 11:13
Jeg er mye enig med det du skriver og en av de tingene man også er redd for er ms.slik jeg skjønte har du ms og det er noe andre burde lære noe av på forumet som har helseangst.blir jo forskjell du ble diagnostisert og lever med det mens andre er redde at de har det el får det som ikke har det og jo mer leamus og angst for verste sykdommer jo mer angst.som man igjen tror er ms als også videre.mange tenker ikke over at flere sykdommer som man ikke hadde behandling før for i tida har man i dag.livet er usikkert for alle.ingen vet hva som skjer i framtida.jeg syns du er tøff og som oppmuntrer og prøver å hjelpe andre.helseangst er veldig vanskelig folk som har det er hele tida sikre på at de har det selv om legene gang på gang sier de ikke har det og utallige undersøkelser viser alt normalt.angst er så fysisk og kommer i så mange former og viser seg så forskjellig.er litt vanskeligere å forstå helse angst enn for eks tvangslidelser generalisert angst og panikkangst.helseangst skiller seg mye mer ut rogajente.og mange får nok ikke alltid hjelp de trenger dessverre for det blir ikke tatt like mye på alvor enn en som har tvangslidelse for eks.viser jo også hvor komplisert helseangst faktisk er for de som er rammet av det.at de er så bestemte at dette er fysisk til tross for utallige undersøkelser viser hvor komplisert det er og det som faktisk er oppi alt dette ingen har garanti i livet til noe som helst ingen har sikker framtid.man får det man får.
Avatar

Re: Redd for hva som feiler meg

okt 15 2019 - 21:23
Jeg har all medfølelse for deg, Bunky. Er du mest redd for sykdom ALS og MS i seg selv, eller er det sånn at du blir trigga ved kroppslige fornemmelser som du tror kan være sykdom?
Avatar

Re: Redd for hva som feiler meg

okt 16 2019 - 14:19
Jeg føler at jeg har vært mest redd for ALS, siden dette er en sykdom man ikke blir frisk av eller kan leve med over lengre tid. I tidligere perioder i år var jeg svært aktiv på nettet og googlet omtrent alt av artikler og innlegg jeg kom over som gjaldt ALS. Jeg kjente etterhvert at dette bare gjorde meg enda mer bekymret og fiksert på dette, så jeg klarte etterhvert å kutte ut googlingen. Det hjalp også å kunne uttrykke seg på dette forumet og få råd og svar fra andre i samme situasjon. Selv om jeg ikke lenger daglig tenker på ALS, går jeg ennå og kjenner etter kroppslige fornemmelser og er "på vakt" for at det skal dukke opp noe som kan være et tegn på sykdom.
Til forsiden