Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Redd for hals kreft

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Redd for hals kreft

feb 20 2023 - 19:35
Hei, noen flere som har helse angst og vondt i halsen?
Jeg sliter med nakke og kjeve.
Nå tror jeg at jeg har hals kreft å er liv redd.
Har lenge kjent litt smerter i svelg på den siden av hode/hals/nakke. Men nå har jeg så vondt i halsen. Å tror det er hals kreft. Er dette angsten? Noen flere som har det slik??
Avatar

Jepp...

feb 20 2023 - 21:07
Jeg også strever med vondt i halsen i perioder. Kommer og går med jevne mellomrom... kan både ha sår hals, klump i halsen, verking og anspent hals. Kan spre seg som stråling til øret av og til. Har i tillegg plager med nakke og kjeve, som deg.. jeg har blitt sjekket for halsplagene hos ØNH pluss tatt ultralyd av halsen. Alt er fint ....
Psykologen min fortalte at man kunne få vondt i halsen om man emosjonelt sett holdt tilbake gråt... og at man da burde gråte ut.
Avatar

Re: Redd for hals kreft

feb 20 2023 - 23:39
Jeg har grått litt de siste dagene. Skal huske på det.

Hvordan opplever du dine nakkeplager?
Gjør noe noe for å bli kvitt de?

Jeg prøver å tøye, gjør en muskel avspenning hver dag. I tillegg prøver jeg å røre meg litt.

Jeg har mye vondt muskelen under øret som går på skrå ned. Den irriterer meg mye siden konstant er i spenn. Og muskelen bak i nakken.
Avatar

Nakke

feb 21 2023 - 20:27
Jeg gikk til fysioterapeut en periode pga smerter i nakke, rygg og hodepine.
Plagene kommer ofte tilbake etter en stund uansett, fordi angsten gjør at en spenner seg på nytt.. avslappingsøvelser og å prøve dempe angsten er nok det beste. Smertene er jo en konsekvens.
Men har også lagt varme på vondtene og hatt massasje.
Avatar

Re: Redd for hals kreft

feb 21 2023 - 22:45
Hvilken avspenning øvelse synes du virker?

Jeg bruker en muskel avspenning øvelse den man strammer en muskel 2 ganger å puster godt å får kontakt med muskelen å kjenner på avspenningen, synes det funker bra.

Har du prøvd å jogge eller trappetrening?
Avatar

Trening

feb 24 2023 - 09:21
Jeg har prøvd jogging, men ofte synes jeg det er vanskelig å motivere meg til å trene hardt når angsten er verst. Er ofte da de verste plagene kommer også.
Avspenningsøvelser for meg har vært å spenne deler av kroppen for å slippe opp, og gått gjennom hele kroppen når jeg gjør dette. Ofte med instruksjon fra YouTube som jeg søker opp, som har beroligende musikk i bakgrunnen. Ellers opplever jeg det hjelper best når jeg kommer ut av de dårlige angstperiodene og kroppen normaliserer seg .. men har du mulighet til å ta et varmt bad? Varme lindrer jo når det står på som verst
Til forsiden