Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Redd for ekstraslagene

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Redd for ekstraslagene

mai 18 2020 - 08:52
Jeg har ekstraslag som kommer og går i perioder. Hadde dette første gang for over 8 år siden og fikk da gjennomført en Holter registrering, hvor det ble registrert 6 ekstraslag totalt, noe som gjorde at de ikke så noen grunn til å følge opp dette nærmere. Årene etterpå gikk greit og jeg merket ikke noe spesielle plager. I fjor høst dukket dette plutselig opp igjen og siden da har dette kommet og gått regelmessig. kan være fryktelig plagsomt i flere dager, for deretter å være borte i noen dager. Har vært hos lege, som har tatt diverse blodprøver, målt blodtrykk og lyttet på hjertet mitt flere ganger. Jeg går på Somac, da jeg føler at det er verst når jeg sitter og ligger. Vet ikke om det har noen effekt, da disse ekstraslagene kommer og går som de vil. Har helt stabil hvilepuls og har ingen problem med å gå fort i motbakker og økt tempo. Legen min satte meg på Sobril og ba meg ta 15 mg etter behov, da hun mente jeg virket å være veldig engstelig og stresset i perioder. Ekstraslagene kommer selv om jeg er helt avslappet og har det bra psykisk. Har vært veldig stresset tidligere og hatt mye belastninger i livet over en lengre periode, men dette har roet seg og ting har falt mer på plass. Skjønner derfor ikke hvorfor dette ikke vil slippe taket i meg. Jeg leser dessverre mye om hjertet på nettet og prøver å finne forklaringer selv, noe som sikkert ikke er bra. Er kjemperedd for at jeg har en "skjult" hjertelidelse som plutselig kan føre til brå død. Legen har sagt at dersom det ikke har roet seg innen en måned, så skal hun henvise meg til Holter registrering igjen. Jeg ønsker bare å få sjekket hjertet grundig, slik at jeg blir forsikret om at det ikke ligger noe alvorlig bak dette. Ført da vil jeg klare å godta ekstraslagene og klare å bearbeide dem. Inntil da vil dette murre i bakhodet mitt hele tiden og gjøre meg utrygg og redd. Jeg går på jerntilskudd pga. lave jernlagre, noe legen mente kunne være en årsak til dette. Skal også til en stoffskifte lege for å følge opp noen stoffskifte prøver ytterligere.
Avatar

hei du

mai 19 2020 - 11:46
hva er du redd for?
ta min mor feks
hun hadde en bilyd på hjertet
men ble hele 81 år
da demensen tok henne
så ikke bekymre deg
døden skal vi alle smake
jeg tror ikke din tid
har kommet enda
lykke til ;)
Avatar

aliengang72

mai 20 2020 - 21:43
Jeg er redd for at hjerte skal feile noe. Redd for at legene ikke fanger opp dersom noe er galt med hjertet mitt. Legen min tok EKG men der så alt normalt ut. Skal allikevel henvise meg til 24 timers EKG siden jeg plages så mye av dette. Hjertet er viktig og det er ikke bare å ignorere det,
Avatar

pssssst

mai 30 2020 - 03:29
skjønner og forstår
du plages mye av dette
min mening er allikevel
at det ligger noe psykisk
under hele sulamitten
prøv å plukk alt
fra hverandre liksom
og bruk fornuften din
er dette virkelig liksom
jeg heier på deg da ;)
Avatar

Re: Redd for ekstraslagene

mai 31 2020 - 20:33
Jeg forstår ikke dette. Fikk satt på et 24 timers EKG tidligere denne uken. Tror jeg selv merket 1-2 ekstraslag, men det var utrolig rolig dette døgnet. Allerede noen timer etter at det ble fjernet så kom ekstraslagene igjen. Idag gikk jeg en lang tur i mye bratt terreng. Underveis kjente jeg et kraftig bank og det var skikkelig ekkelt. I timene etterpå har det «herjet» på og vil liksom ikke gi seg. Venter spent på å høre resultat fra Holter registrering men håper jo ikke de finner noe unormalt. Allikevel er det kjempe ekkelt og jeg skjønner ikke hvorfor jeg må plages så mye med dette?
Til forsiden