Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Redd for å miste kontroll

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Redd for å miste kontroll

feb 8 2011 - 23:46
Hei jeg er en gutt på 37 år som sliter med angst. Har gjort det i 20 år og er temmelig lei. Det værste nå er at jeg ikke takler å være på ferje fly eller en øya, for da kan jeg ikke slappe av og er redd forå få angst eller panikk angst.

Noen som har noen gode råd eller som har det på samme måten ?

Hilsen fortvilet og frarøvet livskvalitet
Avatar

Re: Redd for å miste kontroll

feb 9 2011 - 14:24
Har du oppsøkt noen for å få behandlig for dette?
Avatar

Re: Redd for å miste kontroll

feb 9 2011 - 23:00
Hei og takk for svar. Nei ikke fått hjelp bortsett fra cipralex av min fast lege. Skulle ønske det var andre ting som kunne hjelp. Blir lissom litt lissom av disse pillene, pluss at de hjelp ikke så mye.
Avatar

Re: Redd for å miste kontroll

feb 10 2011 - 08:22
Desverre er det slik at det i mange saker blir gitt piller og fint lite mer. Man trenger jo ikke den vanlige symptombehandlingen for å få bukt med en slik situasjon. Til tider kan det være greit med medikamentell behandling i samkjøring med andre ting men i mange tilfeller holder det ikke med tabbiser alene. Noen vil nok klare å fungere men en skal også være klar over at man ka forstyrre balansen i kroppen ved å innta legemidler. Man kan saktens bli dårligere. Det som i de fleste tilfeller vil være hensiktsmessig er å bruke det mentale redskapet man har og gi informasjon om hvordan man bedre kan takle sine utfordringer. Desverre er det slik at det ikke er nok mennesker som får gode tilbud.

Går selv til psykolog og selv om jeg ikke føler at det hjelper direkte så setter det meg i en posisjon der jeg lærer mer om psykologi. For min egen del har det hjulpet meg mest da det å forstå hvordan hjernen fungerer gjør det litt mindre skummelt å ferdes rundt i verden. En kjenner igjen mekanismer som starter av seg selv og kan deretter få tilbake kontrollen over noe som har vært helt vilt ganske lenge. Det er en lang prosess og det får veldig sakte men det går rette veien og det virker som at det er en stabil utvikling.

Stikkord her er vel da informasjon.
Jeg vil oppfordre deg til å gjøre så mye du kan selv og lære mest mulig om det du sliter med. Da vil du stå i en mye bedre posisjon til å gå videre og du kan også gjenkjenne hva du trenger hjelp til videre på veien. Når alt kommer til alt er det du selv som må gjøre jobben uansett hva du velger å gjøre så jo tidligere du kommer i gang desto tidligere vil du legge om kursen til en bedre fremtid.
Avatar

Re: Redd for å miste kontroll

feb 11 2011 - 21:21
Heisann igjen og takker for flott svar.
Skulle ønske det kunne være en lett vei på løsning av dette problemet. Hele familien vil reise på syden tur, inkludert meg selv, men der må jeg si stopp å finne på noe av vi ikke kan (hvite løgner) takler ikke tanken på å være bort fra hjemmet mitt, eller vet ikke helt hva det er jeg ikke takler. Plutselig finner disse idiotiske tankene mine ut at jeg ikke kan sitte på med andre i bil hvis vi skal kjøre langt, nei da må jeg kjøre selv, herregud å idiotisk.

Er det noen som ah det på samme måte og har fått hjelp ?

Hilsen

Forskrudde tanker :-(

Avatar

Re: Redd for å miste kontroll

mars 20 2011 - 11:11
Jeg har hatt det som deg i en tid jeg fikk overveldende følelser over meg. Jeg var redd for å strigråte ukontrollert når jeg var på tog etc. Så jeg prøvde å lukke følelsene bort, men det skapte en anspent angstfølelse. Noen ganger kom angstfølelsen før de overveldende følelsene. Jeg har det ikke sånn mer nå. Jeg bryr meg mindre om hva andre måtte tenke om meg og gjør det jeg føler er riktig uavhengig av andre. Det er viktig at du anerkjenner følelsene som ligger til grunn for angsten og vil kjenne på de. Du har kanskje opplevd å bli invadert/misbrukt og da er det ikke rart sterke reaksjoner kommer en eller annen gang pga dette. Og det må komme til uttrykk et sted du kan glemme verdens forventninger.

Nok søvn kan hjelpe. Og det å oppsøke gode mennesker som ikke krever og forventer noe av deg.
Avatar

Re: Redd for å miste kontroll

mars 21 2011 - 00:33
Jeg er helt enig med det Johnny skriver, husk at i mange tilfeller vil tabletter gjøre plagene dine verre. Bivirkningene kan ofte være flere og mer ugreie enn det de skal hjelpe mot. Det viktigste er å finne årsaken til problemet for så å behandle det, men psyken er ingen lett greie å hanskes med iblant. Har du forsøkt kognitiv terapi?
http://no.wikipedia.org/wiki/Kognitiv_terapi

Det kan fungere for noen, å se seg selv opp i den totale situasjonen kan noen ganger hjelpe, altså å forstå plagene. Veien til medikament misbruk er sjelden lang i psykiaktrien...tro meg.
Avatar

Re: Redd for å miste kontroll

mars 21 2011 - 18:49
hei du! JEG HAR DET AKK PÅ SAMME MÅTE :(
vet akkurat hva du mener. må unngå visse plasser(mange plasser) for at man vet hva som kommer til å skje der... jeg er så lei. slitt med diverse angstdiagnoser i over 10 år. kan det ikke bare snart gå vekk? :(

skriver gjerne med deg!! :)
Til forsiden