Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Redd for å gjøre fæle ting eller bli psykotisk

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Redd for å gjøre fæle ting eller bli psykotisk

okt 14 2021 - 22:10
Hei!
Er det andre enn meg som er redd får å miste kontrollen, og ser for seg feks at du hopper fra en høyde eller foran trikken, eller at det klikker for deg og du skader deg selv eller andre? Tenker litt på dette i dag spesielt, men har hatt like tanker før. Har absolutt ikke lyst til å gjøre noe slikt, men ser for meg at det plutselig skjer og får en varm ekkel følelse i kroppen når jeg tenker på det. Hvordan havner man i psykose? Jeg vil si jeg er en ganske normal oppegående person, men har hatt litt angst til og fra. Har gått på zoloft tidligere, begynte på ny igjen for to uker siden. Angsten har komt gradvis til meg siden august når jeg sluttet i jobb og begynte på studie. Føler ikke motivasjon, sover for mye, fyller ikke dagene med det jeg burde. Tror også at disse fæle tankene som dukket opp spesielt i dag har sammenheng med tragedien i kongsberg. Hvordan ender noen opp med å gjøre noe sånt? Da har man virkelig mistet vettet, og det er jeg så redd for å gjøre
Avatar

Forskjell på tvangstanker og psykose.

okt 14 2021 - 22:40
Jeg selv har mange rare ila en dag " tenk om jeg bare kjører på de folka på fotgjengerfeltet" hva om jeg hiver meg over denne broa her .. osv osv.
Ganske normalt, forskjellen er jo at du vet at tanken er gal.

Folk som er i psykose har bygget seg opp over lengre tid
Hallusinasjoner , grandiose forestillinger om seg selv ( utvalgt av Gud) , forfølgelsevanvidd. De skiller ikke lenger virkelighet fra fantasi.
Avatar

Re: Redd for å gjøre fæle ting eller bli psykotisk

okt 15 2021 - 14:19
Takk for svar. Har ringt til TIPS i dag og det er nok bare angst jeg har. Men føler meg virkelig dårlig i dag, skjelver voldsomt i hele kroppen uten å fryse. Er litt rart om jeg får bivirkninger av zoloft nå etter å ha brukt de i 15 dager og følt meg ganske okei?
Avatar

Re: Redd for å gjøre fæle ting eller bli psykotisk

okt 17 2021 - 19:31
Hei, dette er gode gamle inntrengende/tvangs tanker, veldig vanlig med angst. Har hatt masse sånne tanker jeg og. En ting å huske på er at siden du tenker og er så bekymret over det så er du faktisk bevist på det, noe som psykotiske folk ikke er.
Til forsiden