Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Redd for ALS

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Redd for ALS

aug 18 2021 - 22:19
De siste ukene nå, kanskje til og med mnd har jeg merket at kroppen og musklene blir mer og mer sliten. Det er vanskelig å koordinere bestikket i hendene når jeg skal spise til tider og jeg får plutselig en følelse av at begge armene moster muskelkraft og styrke. Jeg er sikker på at jeg har ALS. Våkner opp natten og har vondt i armene, føler armene ikke er tilstede på kroppen. Rar følelse. Jeg er så sliten. Å lei. Orker ikke mer ",(
Avatar

Re: Redd for ALS

aug 18 2021 - 23:59
Hvis du leser litt mer her så vil du se at veldig mange sliter med den samme angsten. Inkludert meg. Alt det du beskriver unntatt smerte har jeg opplevd selv også. At du har vondt i armene er et godt tegn, for ALS gir ikke smerte. Den opptrer heller ikke plutselig, og sjelden i begge armer på én gang.

Så du er nok like "heldig" som oss andre, og har et angstproblem heller enn et ALS-problem.
Avatar

Hei

aug 19 2021 - 19:52
Å godt å høre at flere har det sånn , føler meg gal . Skal til legen i morgen fir jeg må bare finne ut av det. Gruer meg. Blir sliten bare av å løfte ett glass :(
Avatar

Re: Redd for ALS

aug 19 2021 - 20:36
Fortell meg gjerne hvordan det har gått, og om det hjalp noe på angsten. Har hatt varierende suksess med legebesøk... noen ganger kommer man ut angstfri, mens andre ganger setter tankekjøret igang i et nytt spor.
Avatar

Jeg vet...

aug 19 2021 - 23:12
Ja jeg vet. Også har jeg ny lege som jeg ikke føler tar meg alvorlig, men legger alt på angsten. Ja jeg har ekstrem helseangst. Men jeg trenger at hun tar meg alvorlig uansett hva hun måtte tenke. Får ikke sove nå i natt gruer meg til I morgen. Akkurat som at jeg kjenner kroppen sier at det er noe galt i muskel systemet. :.(
Avatar

Har vært der nettopp

aug 21 2021 - 14:11
Hei Kirsebær86

Var veldig plaget med leamus da det plutselig for 9 dager siden begynte å rykke til noe sinnykt på ett sted på kroppen, på baksiden av venste overarm. Siden jeg også har denne sykdommen som min aller verste frykt, satte dette igang en stressreaksjon i hele kroppen. Jeg var livredd og deler av meg var overbevist om at dette var starten på alvorlig nevrologisk sykdom. Hos meg kom dette helt plutselig, uten at jeg da skjønte grunnen.

Enda jeg visste at denne sykdommen starter med klinisk svakhet og muskelsvinn, før leamus oppsto, så hadde jeg selvfølgelig lest i en artikkel at det startet med leamus hos noen som fikk sykdommen. Dette gav igjen grobunn for angst hos meg.

Å sove var ett helvette, og jeg kunne rykke til i hele kroppen før jeg sovnet pga adrenalinet i meg..
På 5 dagen, begynte jeg legge merke til at leamus ble mer fraværende og rolig og jeg klarte legge den aller verste frykten bak meg. Nå er leamusen borte (bank i bordet) og det gav seg mer og mer, etterhvert som tiden gikk. Men når det var på sitt verste, så tenkte jeg rene katastrofetanker.

Husk at det er forskjell på å føle seg svak og det å være klinisk svak. Hadde det vært reel grunn til bekymring, så hadde du hatt problemer med å løfte en melkekartong og lignende, at du hele tiden hadde mistet ting du hadde i hendene. Og det er noe annet enn at du føler at du mister muskelkraft. Det ville ikke vært noen tvil egentlig.

Helseangst kan gi mange symptomer, og det du beskriver passer godt med ren angst.

Det som hjalp meg, var å trene, da tenker jeg både kondisjon og styrke. Da får du ned stresset i kroppen og du aktiverer musklene. Deretter er det viktig å stresse ned, drikke mye vann, passe på at du får i deg nok av vitaminer, mineraler, riktig kosthold og aller viktigst, nok søvn.

Har avlyst både egne og andre avtaler siste to ukene, for å la kroppen hente seg inn igjen.

Hva som utløste dette er jeg ikke sikker på, men jeg hatt en tung sommer, mista nylig noen i nær familie med alt stresset og sorgen det medfører. Når jeg da begynte på hverdagslivet etter ferien, så var det å komme igang med jobb, hverdagsrutiner, forventninger rundt det å være sosial og det å trene.

Jeg tok nok på meg litt mye ansvar når det kom til den sosiale biten, jeg skulle gunne på og bare fortsette som før. Dessuten så hadde jeg ett dårlig søvnmønster, pluss at jeg drakk lite vann når jeg først begynte på treningen igjen. Hele tiden var det noe som skulle skje, og da er det kanskje ikke så rart leamus og denne stressreaksjonen oppsto.

Føler veldig godt med deg for hvordan du har det. Redselen du sitter med nå, kjenner jeg meg godt igjen i.
Har ikke helseangst for andre sykdommer enn akkurat denne, eller andre typer for angst/depresjon, så for min egen del, så tror jeg ikke det er dumt å komme til en behandler for å få det bedre. Lykke til iallefall. Bare spør meg om du lurer på noe.
Avatar

Hei

aug 22 2021 - 19:52
Jeg var hos legen. Hun tok tester å sa jeg ikke hadde ALS. Men i dag har armene vært så tunge at det å klø seg i øyet var vanskelig å få til . Og når jeg kjørte bil følte jeg plutselig at jeg mistet kontroll over følelsen i armen og benet. Kjempe skummelt. Klarer ikke slå meg til ro med at alt dette er angst :(

Jeg hater angst. Er så sliten. Å lei. Motløs:(
Avatar

Re: Redd for ALS

sep 5 2021 - 23:47
Skal ti legen imorgen selv, livredd for ALS, skjelver i hendene og armene føles svake :(
Avatar

Erfaring fra ung mann

okt 25 2021 - 11:40
Hei. Jeg er en mann på 33 år som har vært 110% sikker på at jeg har ALS. Jeg har hatt sy primer siden i februar. Startet med sår i munnen og betent slimhinne. Når man Googler det (feil 1) kommer det frem at det kan skyldes underliggende nevrologisk sykdom. Deretter hadde/har jeg følelse av en klump i halsen, som dersom man Googler nok kan finne ut at kan skyldes underliggende nevrologisk tilstand. I mai startet jeg å få leamus, litt sporadisk i både legg, lår og armmuskulatur. Beina føltes som bly og jeg orket ingenting. Igjennom sommeren ble beina tyngre og jeg fikk mer og mer Leamus. I Juni ble jeg sendt på emg undersøkelse. Dvs de tester muskler og nerver, her så alt fint ut bortsett fra en muskel de mente var svekket av en gammel ryggskade. Ja hvordan kunne de vite det tenkte jeg? Det kunne vel like gjerne være starten på ALS? Muskelsvekkelse og leamus? For omtrent 2 måneder siden våknet jeg med leamus i hele ankelen og leggen på høyre bein og har hatt det kontinuerlig frem til i dag. Jeg var på ny emg i dag siden leamus plagene mine hadde blitt så omfattende. Heldigvis var resultatet det godt. Det var ingen tegn til noen nevromuskulær lidelse. Hva skyldes så alle plagene mine? Antageligvis angst. Så trøst dere med at jeg har hatt omtrent alle symptomer på ALS som finnes, men nå skal jeg konkludere med at alt skyldes angst og at jeg ikke har Als.
Avatar

Hei

okt 28 2021 - 04:01
Takk for at du deler :-) klarer du å slå deg til ro med at du ikke har ALS nå? :) jeg tenker jeg støtt å stadig har det. Mest fordi kroppen er så innmari svak hele tiden. Men prøver å tenke at det er gå med helseangst 24/7 kan gjøre meg veldig sliten i tillegg til jobb , 4 barn og mann . Uff sånn som denne angsten herjer med oss :,-(
Til forsiden