Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Rare ting skjer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Rare ting skjer

mai 29 2019 - 20:02
Hei. Har aldri vært plaget i noen særlig grad med angst. Så for to måneder siden ble jeg helt ut av det blå plutselig svimmel. Etterfulgt av litt kvalme. Var hos legevakten, men de fant ikke noe tegn på alvorlig. Etter dette har jeg vært innlagt to ganger på sykehuset og tatt diverse nevrologiske tester og CT. Intet mistenkelig foreløpig. Etter noen uker med dette begynte angsten og overta. Siden det ikke forsvant og har nok heller blitt verre. Vært 12 ganger til fysioterapeut uten bedring. Vært bra kanskje en dag før det et tilbake igjen. Nå antydes det at alt eller hvertfall deler av det skyldes angst. At jeg på en måte lager svimmelhet selv. Er det troverdig? Hadde ikke noe angstanfall når det skjedde. Satt bare og spiste egentlig. Litt stress over tid har det vært, men ikke noe mer enn vanlig. Sjekket syn, øre nese hals osv uten sikre funn. Om det er angst, hvordan i all verden skal jeg løse det? Er innlagt på DPS på andre dagen nå, men tilbudet her er veldig begrenset. Er far til to små jenter som vil ha faren sin tilbake. Noen med erfaringer rundt dette? Er egentlig bare svimmelhet som plager meg. Og selvfølgelig litt helseangst etter episoden. Er det ett slags traume jeg har fått? Føltes jo litt som en nær døden opplevelse den første gangen det skjedde. Er gått fra anfall med svimmelhet her og der den første tiden til mer eller mindre permanent. Ikke når jeg ligger. Ofte kommer den litt utpå formiddagen. Litt rart er det at jeg kan fremprovosere svimmelheten med å løfte eller stramme høyre armen over hodet. Derfor virker angst teorien og litt rar for meg. Behandlere her sier de tror mest på angst. Selv om jeg finner det rart.
Avatar

Du tror det ikke før du opplever det.

mai 29 2019 - 21:35
Hei

For meg hørest d ut som angst ettersom dem ikke har funnet noen andre årsaker. Svimmelhet kvalme osv alt hører sammen. Man blir hva man tenker.. Opplever du noe skremmende blir frykten for å få d igjen liggende å tankene surrer. Anbefaler deg å gå på YouTube å sjekk ut Ingvar wilhelmsen sitt foredrag om hypokonder å angst. Jeg har slete med angst å deprisjon i mange år å ja blitt sjekka grundig flere ganger føles ut som en konstant influensa å fyllesjuke. Men les deg litt opp prøv å lær litt hva d kan skylles. Stress osv er en faktor.

Lykke til
Avatar

Hei

mai 29 2019 - 22:08
Gir de deg råd hvordan du skal takle angsten.Du lager ikke svimmelhet selv el du sier du kan fremprovoseres det høres veldig rart ut.det er ikke bare hjernen som blir påvirketmen kroppen dette med svimmelhet.Har det skjedd noe spesielt i livet ditt.trenger ikke være traume men noe annet som gjør livet ditt vanskelig nå.positivt er at du får raskt hjelp som gjør det mulig å bli bedre enn hvis du hadde slitet med dette i mange åt.du lager ikke svimmelhet selv angst er fysisk ikke bare psykisk.jeg håper de hjelper deg der til å finne ut hvorfor du plutselig fikk angst og gir deg hjelp til å takle det hvis det fortsetter.utifra det du skriver så virker det at du ikke har hatt psykiske lidelser før dette så sjansene dine er bedre til bli friskere.håper ting ordner seg for deg.
Avatar

Re: Rare ting skjer

mai 30 2019 - 11:22
Jeg har inntrykk av at svimmelhet er en ting ganske mange sliter med, uten at det blir funnet noen årsak. Kanskje kan angst være bakgrunn hos noen? Ikke vet jeg. Men man skal vel være litt forsiktig med å fastslå det. Særlig som i ditt tilfelle, der du ikke har opplevet angst som noe problem før. Mye stress kan utløse angst hos noen, og hos andre kan det føre til stivhet og låsninger i muskulaturen. Det er vel derfor du har gått hos fysioterapeut. Hva med å prøve en kiropraktor? På disse klinikkene hvor det er ansatt kiropraktor, fysioterapeut og andre som kan muskel/ledd, er de etter min erfaring veldig flinke til å nøste seg frem til noe som hjelper.

Min far var i mange år på sykehjem etter et hjerneslag, og han begynte etter hvert å kaste opp hver eneste dag. Jeg vet ikke om han var svimmel, for han kunne ikke snakke og fortelle om hvordan han følte seg. Men det var i hvert fall ingen tvil om at han var veldig kvalm nesten hele tiden. Det ble prøvet kvalmestillende medisiner, men det hjalp ikke. Jeg foreslo for far at vi skulle prøve akupunktur, og til tross for at han hele sitt liv hadde vært en skeptiker, gikk han med på det. Han var nok villig til å prøve alt. Jeg fikk tak i en veldig troverdig akupunktør. Hun kom til far to-tre ganger i uken, så vidt jeg husker, og allerede første uken var det bedring. Han sluttet rett og slett å kaste opp! Og det hadde han altså gjort daglig i et års tid. Resten av sitt liv fikk far akupunktur-behandling hver uke, og kvalme og oppkast kom ikke tilbake.

Bruker du noen type medisin? Jeg tror en del medisiner kan ha svimmelhet som bivirkning, og da kan man kanskje bytte til en annen. Man skal visstnok være påpasselig med å få i seg nok vann, også. Væskemangel kan gi svimmelhet, har jeg hørt.

Angst og redsel er to forskjellige ting. Ikke rart du blir redd av å gå gjennom haugevis med undersøkelser og vente på svar. Ikke rart du blir redd av at dette ikke gir seg.

Håper du finner frem til hjelp veldig snart!
Hilsen Liv
Avatar

Kan det være

mai 31 2019 - 04:00
Jeg var veldig plaga med svimmelhet, ikke snurring, men synging som på båt. Det viste seg å være muskelrelatert i nakke og brystrygg. Kanskje du kunne prøvd en time hos kiropraktor for å se om du får effekt? Det kan jo være virus/betennelse på balansenerven, evt krystallsyke.
Til forsiden