Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Rar pust/følelse i halsen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Rar pust/følelse i halsen

aug 18 2022 - 13:13
Hei, m28 her

Har de siste månedene slitt med mange rare og ubehagelige symptomer som mange her inne også snakker om.
Typiske stress og angstsymptomer som hjertebank, trykkfølelse i hodet/panikk, kvalme, gyngende svimmelhet og sterk utmattelse, lite matlyst..
Har vært hos kardiolog og ellers bare tatt blod og urinprøver.

Som hos andre dukker det stadig opp nye ting i kroppen som gjør at jeg blir usikker om det bare er angst, og blir da litt redd for renne ned døren til legekontoret tilfelle det bare blir 'avvist' som angst og ikke undersøkt nøye..

Siste nå er en følelse av å tidvis ha noe i halsen, følelse av å måtte hoste/kremte, og hvis jeg har litt høy puls eller har anstrengt meg så virker det som det presses luft ut av munnen/lungene i takt med pulsen. Mulig det bare er lyden av blod som presses rundt, høres ut som en hund som puster og peser..

Andre som har opplevd dette?
Og hvordan avgjør dere når det er på tide med legebesøk?
Vurderer å ta en time på privat klinikk bare for å få andre øyne på saken..
Avatar

Til Firfisle

aug 18 2022 - 13:35
Forstår GODT hva du snakker om. Jeg har ikke nøyaktig dine symptomer, men jammen mye annet.

Har nå gjennom 1/2 år prøvd det meste for å få mindre vondt i hals, nakke og hode, men foreløpig uten hell.

Når jeg tar det opp med legen så opplever jeg svar som «det er livet som har satt seg». Skal til legen til uken og må ta det opp IGJEN - for jeg blir så fryktelig usikker.

Jeg også vurderer privat for å få «nye øyne» på noe som volder meg store utfordringer i hverdagen.

Det var beste responsen jeg kunne gi deg akkurat nå :)
Avatar

Angst i pusten

okt 6 2022 - 23:59
Jeg har samme følelser som deg. Jeg er konstant redd for å ikke få puste.
Avatar

Irritert hals (angst)

nov 8 2022 - 10:47
Jeg har/hatt det som kan kalles panikkangst. Det er som å gå i veggen, kommer brått og uventet. Hva som utløser det er nok komplisert, og er sikkert summen av mange ting som kulminerer i en fysisk reaksjon når det rett og slett har blitt for mye.

Rett etter smellen hadde jeg en sterk følelse av kvelning, og treng hals. Hadde problemer med å svelge. Dette er jo bare psykisk for halsen er jo helt fin. Nå etter en god måned etterpå har jeg fortsatt ubehag - men ikke like kraftig.

Det er fortsatt halsen som er utfordringen. Når disse angsbølgene kommer blir slimhinnene tørre og man får behov for å hoste. Når man hoster og hoster blir også brekningsmuskelen i svelget irritert - som gir en dårlig spiral.

Løsningen min er å få kontroll på hosten, som da betyr å få kontroll på det anfallet som er på vei/eller er i gang. Da må hodet ut av det moduset det har - komme over, og inn på noe annet. Det kan være seg å lese litt i en bok, eller gå en rolig tur. Det viktigste er å få hodet over på noe annet - ikke fokus på hals og pust. Da går det som regel raskt til hosten gir seg, og pusten blir normal igjen.

Målet mitt er at jeg uten større grep vil ta kontroll over hosten, som er et tegn på at noe psykisk er på gang - uten at jeg selv er klar over det enda. Over tid vil hjernen komme tilbake til "normalen" og filtrere ut det som i dag skaper engstelse og angst.

Det er ca 15 år siden jeg hadde dette sist. Og det jeg vet er at det vil gå over, men det er en liten berg og dalbane en stund framover - hvor toppene og dalene blir flatere og flatere dess lengere tid det går.

Om andre har tilsvarende symptomer og erfaringer er det hyggelig å høre fra dere.
Avatar

Kløe i halsen

nov 20 2022 - 06:26
Har sterk helseangst. Er det noen av dere som har erfart kløe i halsen og at denne kløen øker veldig når en har fokus på kløen og er redd? Mener dere at dette er typisk angstrelatert?
Avatar

Allergi

nov 20 2022 - 12:58
Jeg har både angst og allergi.ved allergi, ved å for eks spise eple, så får jeg kløe i halsen.
Ved angst stramming i hals, nakke og hodet.
Til forsiden