Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Råd

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Råd

mars 28 2020 - 20:56
Hei,

Jeg har hatt 4-5 dårlige dager med mye angst nå.

Hjertebank, uro, kaldsvette, indre/ytre skjelving ganske konstant hele dagen.

Legen har sagt jeg skal ta pranolol 3 ganger om dagen(frokost, lunsj og middag), og deretter Sobril 15mg 1t før sengetid ved behov.

Har ikke prøvd dette ennå, da jeg er redd for at det skal bli verre når jeg slutter på det.

Kan jeg «trygt» ta dette 1 ukes tid? Vil det ikke bli like ille igjen når jeg slutter med det, eller kan det gjøre så kroppen/hodet roer seg og at jeg blir frisk igjen?

Jeg er 37 år og aldri hatt noe som dette tidligere.

Takk for alle råd.
Avatar

Hei

april 2 2020 - 22:23
Nå har ikke jeg gått på noe angst lindrende medisiner før. Men tenker at du får en slags pause fra angsten slik at du kan fokusere på andre angstlindrende tiltak som kan hjelpe deg under angsten. Da får du øvd deg litt på det slik at det kan bli lettere i en annen situasjon.
Tenker bare litt høyt nå!
Avatar

Bivirkninger

april 5 2020 - 20:19
Hei. Åssen går det med deg nå? Leste dette først nå, og fikk lyst til å fortelle om mine erfaringer mht såkalte medisiner som de påstår skal hjelpe mot depresjon osv.

For mange år siden gikk jeg på slike, og sikkert forskjellige typer også (husker ikke navnet på alle), men jeg ble ikke noe bedre, heller verre, da det var bivirkninger (noe du som regel ikke får greie på), og en alvorlig bivirkning er SELVMORDSTANKER!!!!!!!!!!!!!!!
Så vær så snill (mot deg selv), ikke bruk slike "medisiner", for du blir bare verre. Det er iallefall min dyrekjøpte erfaring.
Så håper jeg at du blir frisk på en "sunnere" måte. :)

Et lite vitnesbyrd fra mitt eget liv...

For mange år siden, led jeg av dype depresjoner, og jeg tok "overdoser" på tabletter to ganger, men heldigvis klarte jeg ikke å ta livet av meg!
Jeg ringte om hjelp i tide, og ble pumpa.
Egentlig var det et rop om hjelp, at jeg "ville dø", for jeg ville jo innerst ikke dø!

Det som redda meg tilslutt, var at jeg ropte på Jesus, og Han helbreda meg fra all sykdom og depresjoner, slik at jeg i mange år nå har vært helt frisk, og det er jeg så takknemlig for. :)

Husk at du er enormt verdifull!

Vennlig hilsen Monica.
Avatar

sobril

april 5 2020 - 22:11
Hei kjære deg.
Jeg kjenner ikke til Pranolol, men Sobril er en farlig liten pille å flørte for mye med.
Jeg liker at legen din råder deg til å ta det om kvelden. Følg hans/hennes råd, men vær veldig forsiktig. Bør kun brukes i kriser.
Avatar

Hei

april 5 2020 - 22:59
Så lenge legen din kontrollerer dette med sobril går det nok bra.selv bruker jeg stesolid og de redder meg.mirakelpille men funker der og da.det er viktig å ta sobril når det er på sitt verste ser du skal ta den på kvelden.den kommer til å hjelpe deg og er god medisin men ta den som legen din sier slik at du ikke blir avhengig.
Til forsiden