Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Pulsslag/hjertebank og snevring i halsen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Pulsslag/hjertebank og snevring i halsen

feb 6 2020 - 13:42
Hei. Jeg er da en veldig aktiv mann. Siden 2018 har jeg slitt med hjertebank/panikkangst/og snevring i halsen. 

Det startet sommeren 2018. Da jeg fikk vondt i halsen, jeg oppsøkte lege men CRP var lav. Slik gikk jeg i 3 uker før jeg tok kontakt med legen på ny. Da var CRP en høy nok til at jeg gikk på pencelin. 

Etter endt kur fikk jeg tilbakefall 5 ganger og ingen forsto noe som helst. Ifølge blodprøver/MR/hjerteundersøkelser(angio) kunne de ikke de ikke finne noe som helst. 

Jeg fikk beskjed at jeg kunne trene uten restriksjoner. Men sliter forsatt med en sterk puls i hals, hodet, brystet med vanlige gjøre mål eller brå bevegelser. Det er forferdelig og påvirker livskvaliteten min. 
Av og til kjenner jeg alt fra dobbelslag til at det hopper over et slag til at det føles ut som alt går i ball. Men så blir jeg så usikker på om det er muskulært eller hjertet. Det hjelper å hoste.. men av og til har jeg vanskeligheter å beskrive det riktig. Jeg merker også synet mitt er så "treigt" å hakkete på en måte. 
Legene sier jeg er frisk som en fisk. 

Er det andre som har vært borti de samme symptomene??
Avatar

Re: Pulsslag/hjertebank og snevring i halsen

feb 8 2020 - 19:15
Kjenner igjen den ja, får kraftige pulsslag i halsen. Ubehagelig. Tatt flere ekg hos legevakt, fastlege osv. Aldri funnet noe
Avatar

Re: Pulsslag/hjertebank og snevring i halsen

feb 8 2020 - 19:15
Kjenner igjen den ja, får kraftige pulsslag i halsen. Ubehagelig. Tatt flere ekg hos legevakt, fastlege osv. Aldri funnet noe
Avatar

Re: Pulsslag/hjertebank og snevring i halsen

feb 9 2020 - 02:02
Tror jeg kjenner igjen alle de tingene du beskriver. Var også på sykehus for sjekk. (ringte 113,trodde jeg hadde hjertefeil El l) Det med synet er det som har hengt i lengst hos meg. Jeg fikk angst pga blant annet overarbeidelse. Var også aktiv og ganske sprek. Har blitt en del mindre aktivitet siste halve året for å si det sånn. Er vel en form for utbrenthet i mitt tilfelle.
Avatar

Besvarlse på deres innlegg

feb 19 2020 - 01:59
Hei takk for tilbakemeldingene.
Jeg har nå forsøkt meg hos naprapat, det har hvertfall hjulpet på synet og nakkemusklatur.

Jeg prøver å finne strategier til å ikke gå i en ond sirkel. På papiret er jeg frisk, spiser sunt osv. Jeg merker det er angsten, det at jeg føler for mye og analyserer og prøver å lete ette feil..

Vet ikke om dere kjenner på det? Kanskje nå i det siste er at jeg føler ikke jeg får luft nok.. merkelige greier

Avatar

Re: Pulsslag/hjertebank og snevring i halsen

feb 28 2020 - 14:14
Jeg merker angsten i form av ekstraslag som av og til kommer enkelt, men av og til dobbelt. Som du skriver er det vanskelig å beskrive. Jeg er også erklært frisk og må forholde meg til det. Jo mer tid jeg har til å tenke jo mer angst kommer, derfor prøver jeg å holde meg i aktivitet, men er jo håpløst å føle at man ikke kan slappe av også. Når det kommer analyserer jeg også og leter etter feil, vet det er normalt med ekstraslag, men har problemer med å slå meg til ro med det.
Avatar

Dallas

mai 24 2021 - 22:05
Hei

Kjenner meg så godt igjen i det du skriver. Hvordan har du det i dag,noen tips på hvordan bli bedre?
Avatar

Kjenner meg igjen ja

juni 7 2021 - 13:14
Har mistet all kondis, blir andpusten med en gang om jeg anstrenger meg litt. Pulsen hopper opp til 150 så starter hyperventileringen, hjertebanken osv. har konstant muskelsmerter i brystet. Strammer seg i halsen og har hatt klump i halsen et år nå, fant ingen klump ved skopi.
Er nå blitt veldig redd for brå bevegelser og aktivitet generelt. Men prøver å bevege meg langsomt, planlegge og ha god tid. Håper noen har noen tips da livskvaliteten er dårlig, kan ikke leke med barn, gå tur osv.
Avatar

Re: Pulsslag/hjertebank og snevring i halsen

juni 14 2021 - 02:28
Hei til trådstarter og resten her som skriver om ekstraslag. Er fult inneforstårr med at angst/stress kan påvirke dette her, men vill bare si at det kan også være en rythmeforstyrrelse som er vanskelig og oppdage på kortsiktig ekg,
Hilsen tidligere aktiv mann med hjertefeil. Gikk mangen baner her også å blitt "erklært frisk" flere ganger. Men alikevell så fant de arutmien. Ble mye bedre etter at jeg var på haukeland sykehus å fikk ablasjon(?) behandling x2

Så om ekstraslagene eller merkbar høy puls vedvarer over tid, snakk litt mer med legen din (:
Avatar

Re: Pulsslag/hjertebank og snevring i halsen

jan 2 2022 - 20:15
Hei.

Kjenner godt igjen snevring i halsen, dog ikke det andre.

Får veldig ofte snevring i halsen å veldig behov for å hoste.(Type røykhoste)
Jeg sliter med å sette ord på hvorfor det oppstår, men har erfart at det å lukke øynene å telle fra 1 og oppover veldig ofte fungerer bra for å bli kvitt det :)
Til forsiden