Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Psykiatri i Norge

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Psykiatri i Norge

aug 13 2020 - 11:30
Jeg sitter igjen med det inntrykket etter å ha prøvd ut det meste av behandling innen psykiatrien, at hele hjelpeapparatet er et luftslott.Når det gjelder DPS, er de opptatt av å sende deg hjem fortest mulig uansett diagnose og problemer.

Modum bad avviser deg uansett hva du sender inn av info og diagnoser. De begrunner avslag med hovedproblemet mitt er personlighetsforstyrrelser, når alle andre (fastlegen og meg selv inkludert) mener at angsten er hovedproblemet.

Man blir en kasteball i systemet. Hadde man brukket beinet, hadde man fått hjelp umiddelbart..
Avatar

Re: Psykiatri i Norge

aug 13 2020 - 15:37
Kan signere under den :) Tror kanskje det er fordi dem ikke kan hjelpe så mye fordi dem har ikke kompentanse. De i psykiatrien har bare studert det, eller de problemene og diagnosene på en skole og i en bok. De har ikke fått kjenne på brukerne sine på hvordan det er å slite med alt det inni seg og streve med de psykiske vanskene i hverdagslivet.

De forstår psykisk helsevansker utenfra , ikke innenfra som mange av brukerne/pasientene i dps/psykiatrien gjør.

Skal man ha hjelp, må man hjelpe seg selv. Det er det jeg gjør. Se på videoer, les bøker, les ting på internett, og reflekter på det med å feks snakke med deg selv... se på egne sider i deg selv som er "problematiske", som har undertrykt, grav opp mørket og se på de mørke sidene... personlig utvikling. Tungt alene, men det blir lettere etter hvert og med hvert skritt man tar. Kanskje det og er meningen man og må gå veien alene noen ganger, fordi en dag kommer man til slutten av tunnelen og da vil man være takknemlig for alt slitet og alt man har gått gjennom og klart.

Kanskje og på veien kan det hende man møter andre som kan hjelpe, enten det er noe gjennom internett som blogg man kommer over. Mye hjelp å få på blogger eller annet på internett som instagram.
Avatar

Valg og vurdering som må gjøres

aug 13 2020 - 15:57
Jeg tenker at det et lite håp i at man får avslag. Det burde bety at det er andre som har det værre, og med de ressursene Norge p.t. har på området - så er det da mer forståelig at andre kommer før en selv. Det er altså håpet, at det faktisk er noen dom har det værre. Det høres muligens rart ut, men det er noe forsonende og forståelig i at valg må gjøres.

Jeg forstår at det kan være forferdelig å bli «kastet» rundt, men jeg tror ikke at kompetansen man møter bare er på jobb for å få lønn - jeg tror de faktisk vil deg/andre vel.
Avatar

Hei

aug 13 2020 - 20:31
Det er viktig at du vet de har mislyktes og ikke du hvis du ikke blir bedre.Da har de gjort noe galt veldig ofte er det for lett å legge skylda på pasienter at de enten ikke prøver hardt nok og ikke har nytte av terapi.hva betyr vel det egentlig at man ikke har nytte.hva med at man hadde hatt det hos en annen terapeut.modum bad er jo kjent med at man må være stabil når man skal dit.De er veldig strenge på kriterier hos dem.er en grunn. At de har gode resultater spørs hva slags pasienter man har har man mer friske er resultatene bedre og.Jeg anbefaler deg stå på be legen henvise til privatpraktiserende med frikort.AT du står på og det blir bedre med tida,
Til forsiden