Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Plutselig høy puls... helseangst...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Plutselig høy puls... helseangst...

juli 30 2019 - 14:59
Vet vel egentlig svaret på dette, og svaret er angst...
Har hatt det veldig fint i flere måneder nå (har helseangst), slappet godt av og kost meg masse, fått en fin hobby og blomstret opp, nesten glemt at jeg hadde helseangst...

Satt på toalettet på jobb i dag, plutselig fikk jeg høy puls, ikke hjertebank eller harehjerte bare kjempe raske slag, følte meg egentlig helt fin bare at pulsen var høy, målte den til 144 la meg ned og dro noen magedrag etter noen gode magedrag med luft, så ga det seg.

Er det flere som har opplevd dette?

har helle ikke spist mye i dag, da jeg klarte og reise fra nista mi hjemme...

ble veldig redd og vet jo innerst inne at jeg har opplevd dette før, men nå har det liksom godt så lenge siden sist. hadde tenkt meg ut og jogge i kveld, men det ser ut til at jeg "slipper" det...
Avatar

Re: Plutselig høy puls... helseangst...

juli 30 2019 - 16:06
Jeg kan dele min erfaring. For 4-5 uker siden var jeg ganske dårlig med CRP på 197 og pulsen min ble målt til 160 på legevakta. Og ble lagt inn på akutten med mistanke om blindtarmbetennelse, og jeg ble etter litt tid operert og fjernet blindtarmen. Og var engstelig dagene som fulgte for at jeg skulle få bukhinne betennelse siden blindtarmen min hadde begynt å få sprekker. Men fikk antibiotika på sykehuset og tok også antibiotika ei uke for å redusere risikoen for infeksjon i buken (magen).
Så var jeg fin i noen uker og hadde ingen plager eller bekymringer. Men så leste jeg om ei som hadde falt om og fått hjertestans ved gåtur. Hun hadde feil på sinusknuten i hjertet. Ble jo skremt av å lese dette... Og jeg begynte å tenke på den episoden på legevakta hvor pulsen min var på 160, og jeg greide ikke å forstå at dette kom av infeksjonen som herjet i kroppen. Så jeg begynte da gradvis å bli bekymret for om pulsen min er høy til vanlig, og jeg kjente ofte på pulsen om den banket regelmessig og ble veldig fokusert på puls og hjertet. Leste på nettet om alt mulig som hadde med rask og uregelmessig hjerterytme å gjøre, og ble redd for atrieflimmer, atrieflutter og følte hjertet banket rart med noen harde dunk. Og følte hjertet ofte banket raskere. Faren min fikk Atrieflimmer for noen år siden, og dette har ikke gjort ting noe bedre for min del når det kommer til engstelse for hjertet.
Jeg dro på legevakta siden jeg var veldig bekymret for hjertet, og fikk snakke med en lege som kjente på pulsen min og den var litt rask men regelmessig. Og det ble tatt EKG som var fint, bortsett fra rask hjerterytme. Legen mente ikke det var noen grunn til bekymring.
Og dagene som kom var jeg fortsatt redd og engstelig, og jeg fortsatte med å lese om hjertet på nettet både om Ventrikkeltakykardi og andre rytmeforstyrrelser. Og ble bekymret for hjertebank (ekstraslag) som jeg følte jeg kunne merke ofte. Og dro til fastlegen og da ble det tatt EKG, hadde en rask regelmessig rytme på 135 og det bekymret meg litt siden det var såpass høyt. Legen mente at det ikke er noen grunn til at det skal være noe galt med hjertet mitt. Og dagen etter bekymret jeg meg en del om Ventrikkeltakykardi og leste på nettet om det, og kom over en side om arvelige genetiske hjertesykdommer. Og dette skremte meg en god del og jeg ble redd for at jeg få en rytmeforstyrrelse hvis det er noe arvelig i familien min. Var veldig redd for at grunnen til at pappa fikk Aterieflimmer var fordi det er noe arvelig i familien som gjorde at han fikk det. Gikk konstant rundt med en indre uro og bekymring for at jeg skulle lide av eller få en rytmeforstyrrelse. Ble veldig sliten og trøtt, følte ikke noe hadde betydning lenger av ting som ga meg glede før. Følte meg anspent i musklene, spesielt i ryggen og litt i brystet. Mistet matlysta og greide ikke å slappe av for da følte jeg at jeg kunne kjenne hjertet banke hvis jeg lå eller satt stille.
Så igår dro jeg til legevakta igjen, og fortalte om redselen min og at jeg har rask puls ofte. Og da ble jeg tatt inn til EKG med en gang og hjerterytmen var høy, husker ikke hvor høy. Og det ble tart blodprøver, puls og blodtrykk. Alt var fint bortsett fra den høye pulsen min. Ble vist inn på et rom hvor jeg kunne legge meg ned på en seng og prøve å slappe av. Men å slappe av kunne jeg bare glemme hvertfall. Legen kom inn til meg etter en stund og lyttet på meg og sa at jeg har rask puls og hu lurte på hvor lenge den har vært høy, og jeg sa at den har vært sånn siden før jeg dro hit. Og jeg fortalte om redselen for at hjertet skal stoppe, og da sa hu at det stopper ikke. Men det er slitsomt for deg å gå med så høy puls over lang tid. Og jeg ble henvist til akutten hvor jeg ble lagt på en seng og koblet til en maskin som skulle overvåke hjerterytmen min. Og det ble tatt enda et EKG og blodprøver. Legen kom inn etter en stund og sa at hjertet mitt banker raskt. Og hu mente det kanskje kunne være engstelse og hva jeg tenkte om det, og jeg sa at jeg har jo vært inne på tanken at det kan være det. Og hu sa at hu tenkte jeg kunne få dra hjem, men at hu henviser meg til EKG over 3 dager så jeg kan overvåke hjerterytmen over flere døgn. Og om det skulle vise seg at det er noe rytmeforstyrrelse som de ikke har funnet ut mens jeg lå på akutten til overvåkning så er det ikke noe farlig. Hu sa at jeg ikke skulle være bekymret for at det er noe arvelig galt med meg, og jeg skal ikke være redd for at hjertet mitt stopper.
Fikk tlf fra sykehuset idag om at det har vært avbestilling så jeg kan få komme inn i morgen å få satt på meg EKG som jeg skal gå med over flere døgn.
Gruer meg jo litt til dette, og hva de eventuelt finner ut.. Men prøver så godt jeg kan å slappe av, selvom det ikke er så lett når tanker og bekymringer dominerer en del...
Avatar

Re: Plutselig høy puls... helseangst...

juli 30 2019 - 19:23
Takk for at du deler, har hvert hjerte som har hvert mitt fokusområde rundt angsten så har hatt masse ekg og ultralyd. Dette gikk over på 2-3 minutter, er bare det at det skremmer meg så fælt, har ikke hvert hos legen i år og håper virkelig at jeg slipper (Det har hvert en seier for meg) jeg fant ned kontoret i fjor... må nok slå meg til ro med at det er angst... Er bare så utrolig dumt at når man har hatt det bra så lenge så kommer det som lyn fra klar himmel....
Avatar

Re: Plutselig høy puls... helseangst...

juli 30 2019 - 21:15
Er hjertet som har vært mitt største fokus området også. Er vel 3 gangen jeg blir redd for hjertet og rytmeforstyrrelser i løpet av en 10 års periode.
Har tidligere for ca 10 år siden hatt 24 timers EKG og den viste jo ikke noe galt. Men sliter med å forstå at angst kan gi ganske høy puls. Så prøver å si til meg selv at når man er engstelig og veldig bekymret så vil hjerterytmen stige pga kroppen blir full av adrenalin. Men disse skremmende tankene er nok det værste, for man får tanker om at ting man kjenner på ikke er normalt, og at det er noe fysisk galt :(
Men jobber med meg selv for å klare å forandre på tankene mine hver dag..
Hvor gammel er du Henslengt?
Til forsiden