Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Plutselig fikk jeg ekstraslag hver dag!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Plutselig fikk jeg ekstraslag hver dag!

okt 15 2021 - 17:00
Jeg er redd.. faktisk livredd…

Jeg startet jeg i ny jobb for en stund siden. I skranken på sykehuset. Mye stress.
To uker etter oppstart fikk jeg brystsmerter. Jeg kjente også vondt å ubehag uti armen, skulder og ryggen i samme høyde. Kort fortalt var jeg en del hos legen og de sa det var muskulært. Ekg ok! Siste gang jeg var der sa legen at jeg kunne prøve å starte på betablokker for å roe ned pulsen. Startet da opp på Selo Zok.
8 dager etter dette våknet jeg på natten (datteren min hadde vært syk en uke, mye våkenetter) og kjenner ekstraslag på hjertet omtrent hvert 30 sekund. Jeg ble livredd.. men etter hvert sovnet jeg av utmattelse pga angsten og bestemte meg for å dra til legevakten dagen etter.

Skjedde ikke noe mer der enn ny ekg som selvfølgelig ikke viste ekstraslag fordi jeg hadde ingen der og da. Dette er nå en uke siden, og jeg får fortsatt mye ekstraslag. Flere i timen, både på jobb og hjemme.
Noen ganger blir det så ille at det føles ut som hjertet kollapser :’( jeg har aldri sliti med ekstraslag før og føler selv det kan være medisinen ? Legen sier at det ikke er medisinen fordi betablokker ikke gjør det.

Jeg var hos legen igjen I overigår for en samtale og knakk fullstendig sammen. Jeg orker ikke å gå slik lenger , fordi jeg blir så redd når det kommer. For min skyldt har hun sendt henvisning til 24 t ekg nå. De lover meg at det ikke er noe galt med hjertet mitt. Blir så lei meg når de sier det, uten å undersøke nå først. Jeg har i tillegg til panikkangst veldig helseangst.

Det skal sies at jeg var hos hjertespesialist i April pga pulsen. Hjerter var tipp topp, og 24 t ekg viste sjeldent ekstraslag .

Hvorfor i all verden har jeg det så ofte og intens nå? :( har noen erfaring ??

Jeg har på meg 24/48 t ekg nå, men har ikke time før 5. november..
ifølge psykologen er slike ekstraslag svært vanlig for de med mye angst og stress..

Kan hjertet mitt svikte eller få skade på 6 mnd ??

Jeg måtte bare lufte meg dette er noe av det værste jeg har vært med på :’(
Avatar

Re: Plutselig fikk jeg ekstraslag hver dag!

okt 16 2021 - 13:53
Hei,

Dette med ekstraslag er en gjentakende tema her inne ser det ut til. Hvis du leser litt lenger ned på første side så har jeg lagt ut en post om ekstraslag og en ang betablokker.

Jeg sliter med dette selv og har i mange år hatt ekstraslag litt innimellom. Disse bryr jeg meg lite om såfremt de ikke kommer i anfall. Har vært utredet hos hjertespesialist 2 ganger tidligere med konklusjon hjertefrisk. Men de har aldri klart å fange opp anfallene før. Jeg har nå hatt anfallsvise perioder (uker). Første gang i 2010, så 2019 og nå i sept. Ny runde med 24t ekg og hjertespesialisten fikk fanget dem opp. 1300 VES (ventrikulære ekstraslag) på 1 døgn. Litt i overkant sa hjertespesialisten, men IKKE farlig. Ha også litt hurtig forkammerrytme innimellom som heller IKKE er farlig. Han anbefalte betablokker i en periode for å roe ned kroppen. Erfaringsmessig sa han at det er mindre sannsynlig at en ny anfallsperiode kommer tilbake. Skal gå på laveste dose i 4 mnd for å roe ned.

Jeg har full forståelse for angsten du føler. Jeg blir livredd selv, til tross for at jeg vet at det ikke er farlig. Hjertespesialisten sa han hadde hatt folk inne med over 20 000 i døgnet som ikke merket dem, mens andre merker om de hadde ett. Ekstraslag er ikke farlig i friske hjerter, men plagsomt. Dog, har man over 20 000VES i døgnet over tid (mnd og år), kan hjertet svekkes. Men det trenger vi ikke å bekymre oss over.

Jeg har hatt anfall hvor annethvert slag er ekstraslag, hvert tredje og femte slag, osv. Jeg har fått de ved enhver bevegelse eller i etterkant av trening eller etter å ha gått opp en trapp. Jeg har lært meg å tolerere enkeltstående ekstraslag, men kommer det mange på kort tid eller jeg får anfall med mange over mange timer, så blir jeg kjemperedd. Tror bare jeg må bygge opp en toleranse + stole på det hjertespesialisten sier. Han er spesialist av en grunn og jeg kan ikke konkurrere med han. Han har rett og jeg tar feil. Aksepterer jeg det, tror jeg at jeg vil få det mye bedre.

Mitt tips til deg er å prøve å få fanget opp disse slik at du kan få en forklaring på hva det er og hvor de kommer fra. Klarer du å provosere de frem under 24-48t ekg er det gull. Jeg gjorde det og fikk en salve med annenhvert slag som ekstraslag. Det heller er ikke farlig sa hjertespesialisten til meg. Ubehagelig ja, farlig nei.

Du fikk betablokker for pulsen? Er den for høy?
Avatar

Svar til Tinkerbell

okt 16 2021 - 19:33
Hei, og tusen takk for at du ville svare meg. Kunne vi skrevet privat eller på Messenger ? :)
Avatar

Re: Plutselig fikk jeg ekstraslag hver dag!

okt 16 2021 - 19:50
Hei,

Bare send meg en privat melding her inne du :)
Avatar

Kjenner meg igjen

nov 4 2021 - 12:17
Blomst1989: Hei jeg kjenner meg igjen i det du beskriver. Hatt dette i flere år. Jeg husker å løpe ned dørene til legevakten, tok ekg men de fant ikke noe galt. Jeg får beskjed fra Psykolog at det er angsten, også legen sier dette. Men selv om de sier det ikke er farlig så er det noe med denne kroppslige reaksjonen når de setter i gang (man blir faktisk redd, legen og psykolog sier bare drit i det, men det synes jeg er svært vanskelig). Jeg hadde en mnd eller mer der jeg hadde mer eller mindre ingen ekstraslag, men så kom de tilbake for fult her om dagen (kanskje stress og lignende utløser dette). Jeg er litt i samme båten som deg. Føler med deg på dette, vet hvor ille det kan føles.
Til forsiden